היי@!!!

תמיר1991

New member
היי@!!!

אתמול הייתה הבר-מצווה שלי, ומאוד נהניתי, איך לא. בין ים הצ'קים, הספרים והפאזלים שקיבלתי מחברי, הסתובבה לה שקית אחת, בתוכה ארוזים 182 מעטפות של כל חותמות האירוע, הדואר והתעמולה מ- 68' עד 71', כל מעטפות היום הראשון והבולים MNH מאותן שנים, ואם כל זה לא מספיק אלבום ישן עם בולי כל העולם, משנת תרפפ"ו, ויש שם כמה בולי מנדט. אביא אותו למפגש הפורום הקרוב ונראה מה בדיוק מצאתי. האוסף היה של אביה של חברה טובה של אמי. ובקיצור- אני בר מזל!!! תמיר.

תמיר1991

New member
וכמובן שעוד נשארה העלייה לתורה,

ב- 17.1, יום שבת, התפילה מתחילה ב- 8:00 בבוקר, בבית הכנסת עולי לוב, ברח' הצנחנים 30, בשכונתי נוה שרת, בת"א. ו כ ו ל ם מוזמנים! תמיר.

python 4

New member
תמיר, מזל"ט!

עלייה לתורה היא בהחלט אירוע מרגש. אני למשל לא עליתי לתורה בבית כנסת אלא בכותל, נסעתי לשם עם כל המשפחה ונצלנו את היום החגיגי הזה כדי לטייל בשני אתרים מרכזיים בירושלים - יד ושם והר הרצל. כמובן שאם זה היה תלוי בי היינו הולכים לקניון מלחה (נכון, הוא לא היה קיים אז, למה להתעסק בדקויות) אבל כמובן שאף אחד לא שאל אותי לדעתי. אחותי הגדולה היתה אז בתקופה הדכאונית שלה והיא החליטה שאנחנו פשוט חייבים לבקר ביד ושם. כמו כן היא היתה מעריצה שרופה של הרצל, אבל שרופה, (כולל פוסטרים על הקירות!) ולכן הלכנו גם לבקר את הרצל בקיברו. עד היום אני מזכיר להורים שלי שהם חייבים לי - לפחות - יום כיף אחד.

אגב יד ושם:

כבר הרבה מאוד שנים, כל האורחים שלי מחו"ל, ללא יוצא מן הכלל, בין שהם אנשי מקצוע, חברים, שופטי כלבים או בולסי שיקמים, נלקחים בביקורם הראשון ליד ושם, בלי בכלל לשאול אותם אם הם רוצים או לא. מה לעשות, כל אחד והשריטה שלו.

python 4

New member
זו לא שריטה -

זה אחד המקומות החשובים ביותר בישראל, שכל אדם חייב לבקר בו, אבל לא ביום חגיגי של הבר מצווה. ואגב - מה זה בולסי שיקמים?

ובכן, במסגרת הפינה הכה את המומחה,

המומחה משיב: "לא נביא אנוכי ולא בן נביא אנוכי, כי בוקר אנוכי ובולס שקמים" העיד על עצמו עמוס הנביא (ח', יד'). יש החושבים כי הכוונה ב'בולס שקמים' היא לחריצת חריצים בפירות העץ על מנת לזרז את הבשלתם, ואילו אברבנאל מפרש 'לוקט שקמים למאכל בקריו'.

11moti

New member
בליסת שקמים

אכן -ומנסיוני הפעיל-פציעת פרי עץ השקמה-ע"י חריץ או חתך גורמת לפרי להיות גדול יותר ועסיסי יותר-וגם טעים. ולכל מי שלא טעם שינסה אפילו פרי לא בלוס-העיקר שיהיה רך וגדול.

broadaxe

New member
בליסה מתבצעת בסכין מיוחד

בעל להב דק ומעוקל פנימה. מבט על שווקים ערביים יוכיח שאנחנו לא יודעים לנצל היטב את "כל טוב הארץ".

ronmerav

New member
ורק נזכיר

שכל האמור למעלה לגבי פרוש המילה - בגדר השערה. המילה הזו מופיעה פעם אחת בלבד בתנ"ך כולו.

tootbanana

New member
יד ושם...

אני חושבת שכל אחד באמת חייב לבקר שם... אזה מקום מדכא...

שוב../images/Emo49.gif מזל טוב תמיר../images/Emo65.gif

מה אתה גר בנוה שרת
כשהייתי בגילך גרתי ברמת החייל.

למעלה