היי..

The Snow Goose

New member
היי..

ביקרתי פה לפני המון זמן ולא ממש התמדתי. אז עכשיו כן:) טוב, קצת סיפורים וכאלה- אז אני הכרתי את הפרוג בסוף שנה שעברה אם אני לא טועה.. הדיסק הראשון ששמעתי וקניתי היה the snow goose-----> זה דיסק ממש טוב.. ואחרי.. המון שמיעות .. עדיין לא נמאס לי ממנו. שמעתי גם moonmadness וmirage, שפחות אהבתי, אלה בעצם שלושה האלבומים המקוריים שרכשתי. שמעתי גם in the court of the crimson king, הדיסק הבא שאני אקנה.. אני מקווה.. יצירה ענקית לפי דעתי. jethro tull גם הספקתי לשמוע, songs from the wood דיסק ענק, אני מת עליו. ו-thick as a brick ו-aqualung, דיסקים ענקיים. ובעצם שאני חושב על זה.. אלו שלוש הלהקות היחידות של פרוג שאני שומע, קצת פינק פלויד.. הספק דיי.. איטי? למרות שכל דיסק ששמעתי חרשתי אותו.. וביקרתי במתקדם (www.mitkadem.co.il) ויש כ"כ הרבה המון של להקות טובות. ואני לא יודע עם מה להתחיל-.- אתם יכולים להמליץ לי אולי עם מה להתחיל..? תודה

Rubycon

New member
יש כל מיני אפשרויות

כעיקרון אם לא שמעת אז כדאי לך גם להכיר את ג'נסיס (Genesis), כדאי להתחיל עם Selling England by the Pound או Foxtrot. חוץ מזה... תגיד איזה מוּד בא לך, אני אנסה למצוא לך משהו מתאים.

מורנא007

New member
Renaissance

מאחר שרוביקון הקדים אותי בהמלצה על ג'נסיס, אז אני ממליץ על Renaissance - רוק סימפוני משובח, שונה קצת מקאמל. כדאי לדעתי להאזין לאלבום Scheherazade and Other Stories

meandmeandme

New member
מצטרף להמלצה

אבל אם יש בכך ספק, אנני האסלם שלי!

epitaph

New member
קינג קרימזון!

כבר הזכרת את The Court... אבל מהפחות מוערכים או מוכרים (ושלא בצדק!) אני ממליץ על Islands (עטיפה של גלקסיית כוכבים) או שאפשר גם את Lizard או Red.בכל מקרה שלושתם (הכוונה לכל האלבומים שהזכרתי חוץ מ Islands). בקשר לקאמל, גם האלבום הראשון מומלץ (נקרא Camel בפשטות). Genesis,אני אישית התחלתי עם Nursery Cryme אלבום מעולה. אבל לדעתי יותר כגאי להתחיל עם Selling England By the Pound. והובחן,זאת התחלה,אם בא לך המלצות אז תגיד...

The Snow Goose

New member
תודה.. נסתפק בזה לבנתיים:)

עד שאני אשמע את כל ההמלצות גם יקח קצת זמן...=\

dimfo

New member
דווקא לפי דעתי

בג'נסיס עדיף להתחיל מfoxtrot, פחות עמוס, יותר קליט ונעים לאוזן. וחוץ מזה, suppuer's ready. אין צורך להוסיף.

epitaph

New member
לדעתי לפחות...

דווקא סלינג הוא יותר קליט מפוקסטרוט.זה מה שהופך אותו לדעתי לאלבום המופת שלהם, הם עושים שם דברים מדהימים ועדיין האלבום נשאר נעים לשמיעה. ככה לדוגמא גם עם האלבום Red של קינג קרימזון.ואווז השלג של קאמל.

זוּקו

New member
לדעתי לא כדאי

להתחיל מפוקסטרוט, בגלל שחציו הראשון די בינוני לעומת סלינג וגם עדיף בכלל להתחיל מאלבומים היותר "בומבסטיים" לדעתי.

dimfo

New member
בדיעבד, אני לא אובייקטיבי

אני בכלל לא מתלהב מ-selling england, בהשוואה ל-foxtrot ו-nursery crime. אני רק יכול להגיד שאם לא הייתי שומע את השנים האחרים אז גם לא הייתי אוהב את selling.

epitaph

New member
שמע, תראה...

אני עדיין בהתלבטות קשה מה הכי טוב של ג'נסיס, Nursery Cryme, Foxtrot או Selling...אבל בקשר למה שכדאי להתחיל איתו אין לי ספק שזה סלינג.

למעלה