היי

היי

בשנה שעברה התחברתי לאינטרנט ומאז אני מכור לאינטרנט הבעיה שזה משפיע לרעה על הציונים בבית הספר משהו יכול לעזור לי

amiak

New member
קודם כל - ברוך הבא..

מה זאת אומרת מכור? במה זה מתבטא?

e-magine

New member
ברוך הבא

אם תפרט קצת על אופי הגלישה שלך, נוכל להבין יותר ואולי לעזור לך. כפי שיש מכורים שמתכחשים להתמכרות, יש גם גולשים שחושבים את עצמם למכורים למרות שהם לא. בכל מקרה, אני חושב שמה שחשוב הוא לא אם אתה מכור או לא מכור, אלא העובדה שלפי דעתך, נגרמים לך נזקים. זה בוודאי דבר ראוי להתייחסות רצינית.

היי, גם אני חדשה

אני קצת יותר ותיקה פה.. כבר כמעט שלוש שנים באינטרנט- והוא השפיע לרעה על הלימודים שלי עד כדי כך שאני שוקלת לעזוב את ביה"ס אם היה לי פיתרון הייתי עוזרת \: אז.. מצטרפת לשאלה שלך מישהו? \:

e-magine

New member
ושוב

לא כל בני האדם אותו הדבר, לא כל בני האדם שסובלים נניח מכאב ראש, סובלים מזה מאותה בעיה וצריכים אותה תרופה. גם בהתמכרות לאינטרנט, יש סיבות שונות, דפוסי התמכרות שונים, ודרכי התמודדות שונות. מסירת מעט פרטים עלייך ועל דפוסי הגלישה שלך, יכולה לסייע לנו להבין את הבעיה שלך.

תודה../images/Emo9.gif

אממממ.. אני בת 16 וחצי וסופסוף בכיתה יב' ההתמכרות שלי מתבטאת בזה שהדבר הראשון שאני עושה בבוקר זה להדליק ת'מחשב ולבדוק מי מחובר להכנס לכל הפורומים שאני משתתפת בהם כדי לא לפספס הודעות לבדוק את האימייל שלי וכו' וכו', עוד לפני שהתחלתי בכלל להתכונן לביה"ס בדרך כלל אני מאחרת לביה"ס בגלל זה.. כשאני חוזרת מביה"ס (אם לא התחברתי מהסיפריה שם..) הדבר הראשון זה שוב, להדליק את המחשב אני שוכחת לעשות המון דברים שביקשו ממני לעשות, או סתם דברים שאני רציתי לעשות בשבילי.. במקום זה אני פשוט נשארת לשבת ולגלוש המון שעות וזהו נראה לי..?

ועוד משהו אחרון

יש לציין שכבר ניסיתי כמה פעמים להתרחק מהמחשב לזמן שהחלטתי עליו מראש, ולא הצלחתי גם לשבוע, וגם לכמה שעות..

יש אמצעי ברוטלי אחד שכדאי לנסות

והוא הסרת האינטרנט באופן יזום. אם את קטינה אז ע"י ההורים. לפרק זמן קצוב. זה מקביל למי שרוצה לעשות דיאטה אז הוא לא קונה שוקולד ובצקים משמינים. אלא מחזיק במקרר רק ירקות ופירות. אני גם כמוך אבל אם אני נוסע לאיזה מקום שאין - אז אין. נסי פעם לראות מה קורה אם אין לך אינטרנט לא בגלל שאת מחזיקה את עצמך לא לבדוק דואר אלא כי ניתקו לך את האינטרנט. נניח למשך יומיים. מכיון שטכנית זה קצת קשה אז יכולים פשוט לקחת לך את המחשב למשך יומיים ולשים אותו במקום שאי אפשר להגיע. נניח אצל הסבא. כך שצריך רכב כדי להחזיר את כל הציוד הכבד. בקיצור, את קמה בבוקר ואין מחשב. הולכת לביצפר וחוזרת ואין מחשב. רק למחרת מארגנים לך את המחשב מחדש. תבדקי את עצמך מה קורה במצב כזה. האם את שורדת או שמשתגעת. אני שורד בלי בעיות.

אממממ

אמא שלי פעם לקחה לי את המפצל שקעים.. ולא יכולתי להדליק את המחשב הבעיה היא שיש עוד 4 מחשבים בבית, וגם עליהם שמו סיסמאות (אני לא ידעתי.. ורצתי כמו משוגעת ממחשב למחשב וניסיתי להכנס לאינטרנט ולא הצלחתי בגלל הסיסמא)

e-magine

New member
אני לא בעד השיטה הזאת

זה כמו לנעול למישהו את המקרר, במקום לעבור לאכילה מאוזנת. הנחת היסוד שלי (על סמך מומחים) היא כי מה שאת מקבלת באינטרנט, הוא כמו אוכל, ולכן אי אפשר לקחת לך את זה לגמרי, ואני נגד צום פרעי. כי אחר כך, פשוט תתנפלי על המחשב ו"תשלימי". אני בעד שתקבעי לך אתגרים קלים, שאת יכולה לעמוד בהם, כמו לקצר את הזמן באינטרנט, נניח, במקום שתשבי שעתיים וחצי, תשבי רק שעתיים. כמו כן כדאי לבקש עזרה מאדם שאת סומכת עליו, כמו אח/ות חבר/ה שיעזור לך להתרחק מידי פעם מהאינטרנט. במקביל, כמובן, את חייבת לחפש את בעיות היסוד שמביאות אותך להתנהגות שאת לא שלמה איתה, ולנסות להתמודד איתן.

כמובן שזו לא שיטה.

הצעתי רק דרך לבדיקה עצמית כי היא אמרה שלא הצליחה להתאפק אפילו כמה שעות. אם היא מחזיקה מעמד כשאין ברירה אז משם אפשר להמשיך לדרכים אחרות.

e-magine

New member
אני נתקלתי בזה כשיטה

זאת שיטת הcoldturkey היה מזמן עדויות בפורום, של בני נוער שההורים ניתקו להם את האינטרנט וגם של נשים שבעליהם עשו את זה (שזה כשלעצמו התנהגות שוביניסטית מגעילה, אך מסתבר די נפוצה במדינתנו "המתקדמת"). כאמור היו הודעות בפורום שתארו מקרים כאלה, אני לא יודע מה אמינותם ומה שיותר חשוב, אין לי מושג אם אותם בני נוער ונשים חזרו בסופו של דבר לרשת וחשו שוב סימני התמכרות, כי הם לא באו לספר. להבדיל אלף אלפי הבדלות, יש את המקרה של סרפד שסיפרה לנו על ניתוק של כשנה וחצי מהאינטרנט, והיום לאחר החזרת החיבור, מספרת לנו שוב על סימנים של התמכרות, אך מובן סרפד היא בחורה מיוחדת ולא הייתי מסיק מדיווח בודד שלה, משהו לגבי הכלל. צריך בסיס נתונים רחב.

amiak

New member
לי ניתקו לחצי שנה...

התחברתי מכל מקום אפשרי. קימבנתי חיבור בזקנט מהבית...(בלי התחייבות לחברה) ההורים שלי נשחטו בתשלום על זה. נוח לי להגיד שזו לא התמכרות. משום מה אני מרגישה קצת פלצנית להגיד שאני מכורה. אני גולשת הרבה. לפעמים אפילו בחוסר מעש. מכורה לקשרים וירטואליים. אבל למדתי המון, ככה שהשימוש הוא גם פורה. התמכרות/לא התמכרות? רק אלוהים יודע.

בואי ואגיד לך

משו שאמרתי גם לביתי (בת 15) השבוע. יחסים וירטואלים הם עניין מרתק, מפרה וחשוב. מעבר לעניין של הרחבת מעגלי ההכרויות והגיוון הרב, יש גם העניין של האימון האישי שלך בשיחה ובמפגש האנושי. (אני קוראת לזה אימון כי את היכולות האמיתיות שלך ביחסי אנוש את יכולה לאמוד ולבחון רק כשאת פוגשת אנשים/חברים/בני אדם.....פנים מול פנים). בשעה שאנו מטפחים יחסים וירטואלים רצוי שנזכור לא להזניח יחסים אחרים! משום שכעבור זמן מסויים אנו עלולים לחוות תחושה לא נעימה (בלשון המעטה) של ריק. עד כאן מה שהספקתי לומר לביתי. חייבת לציין שבתבונתה הרבה היא יכלה להסכים איתי ולהבין מאיפה צץ לה פתאום המצב רוח הדכאוני אליו נכלאה. בימים הבאים היא הקדישה יותר זמן לחברים ה"זמינים" שלה. "התחברה" לעצמה, ויכלה להתרכז באחריות במטלות האחרות שלה. והרבה יותר נחמד לה. העיסוק בגלישה שואבת אותנו וממכרת וכמו שכבר נאמר כאן בפורום בהזדמנויות רבות ושונות, ההתמכרות היא רק סימפטום לבעיה עמוקה יותר. תראי "לאן או ממה את בורחת" כשאת עוברת ל"גלישת יתר". אם את ילדה אמיצה, מספיק שתתני את התשובות לעצמך. אינך חייבת די וחשבון לאף אחד מלבדך.

אני כבר במצב הזה של ריקנות..

אבל לפעמים אני מוצאת את החברים הוירטואלים יותר קרובים אליי מהחברים ה"זמינים" (אלה שעדיין לא איבדתי..) ובכל זאת, אני מעדיפה לדבר איתם כי אני מרגישה יותר חופשיה להגיד מה שאני רוצה ואני יותר סומכת עליהם

אל תוותרי על החברים הוירטואלים שלך,

אבל זכרי לפגוש ולהשקיע גם בקשרים מחוץ לוירטואליה. זה ימלא אותך, יעמיד בפנייך אתגרים חשובים (נכון,לא תמיד קלים) ויקדם את ההתפתחות האישית שלך.

amiak

New member
ווי :) איזה מוכר...

עברתי המון ממה שאמרת כשהייתי בתיכון (סיימתי לפני שנה) והנה - עברתי... יש תקווה!

למעלה