היי

bilbolim

New member
תלוי איזו ארה אתה רוצה

ניראה לי שההכי זולה זו הכחולה זהובה שזה בין 6000-7000 למוחתם.... עצתי שתתייעץ עם אוהד ארז שמגדל בבית 4 ארות והוא גם יוכל לספר לך על כל ההשלכות של זה כי לגדל ארה זה די קשה...

bilbolim

New member
ושחכתי להוסיף

שכמובן שיש גם את הארות הקטנות שחלקן עולות פחות אבל אני לא מתמצאת במחירים שלהן.

talkk

New member
תשובה - מקווה שתעזור!!!

שלום! אז ארות, עולות בערך מ-7000 ויכולות להגיע עד ל-10,000 ויותר... תגידי איזו ארה את רוצה, ואולי גם איזה תקציב יש לך, ואז נוכל להמליץ גם על סוגי ארה שונים... ואת בטוחה שאת רוצה ארה? זאת אומרת, לא שאני לא ממליצה לך, אבל אני לא רוצה, פעם תמיד רציתי ובשבילי זה היה ה-תוכי אבל הבנתי כבר שלא כי זה דורש המון תשומת לב (כמו שאוהד אומר - 200% תשומת לב) וטיפול ודאגה ואהבה, ולכן אני נשארת עם סנגל וקוקטייל
גם אמזונה וקאקדו וג'אקו כאלה (לפי מה ששמעתי) ואני לא רוצה להיות אחראית למריטת נוצות בגלל שלא נתתי מספיק תשומת לב לבעל חיים מסכן... אם יש לך שאלות, תשאלי! בהצלחה! טל

parrot

New member
בלי להעליב

את לא מוכנה לארה. וגם רוב האנשים שמתעסקים עם תוכים לא יהיו מוכנים לארה אף פעם. ובכל מקרה, רק בשביל הידע, כדאי לך לשמוע כמה הקלטות, לראות כמה ארות במציאות ולשמוע עליהן ממגדלים. אחרי זה תביני שעם כל הכבוד לקוקטייל או לאב בירד, הם עדיין לא ארה, וגם מי שגידל עשרות מהם יהיה צריך יותר מזה בשביל להתמודד עם אחת כמו שצריך.

יש לי

דררה שהוא גם תוכי לא קל לגידול ולא רק אני רוצה ארה גם אמא שלי רוצה עם הייתה בה אליי אולייי היתה רואה היה לנו קקדו אבל הוא מת מי זיקנה הוא היה אצלינו מיזמן עוד לא נולדתי עד גיל 10 היקרתי אותו עוף טוב זה סיפור אחר לא חשוב

כמובן

ביגלל זה אני רוצה ארה כדי שאני יוכל לתת לו צומת לב לכלב אני נותנת המון אבל רוב היום הוא ישן האוגרים שלי לא פוחדים ממני אבל ביום הם ישנים ובער רצים על הגלגל התוכי שלי תפוס אמא שלי תמיד איתו אז אני רוצה מי שלי שאני אוכל להיות איתו ולדבר איתו!!!!!!!

talkk

New member
כמה נקודות למחשבה...

אני מסכיהמ איתך, שרוצים מישהו לדבר איתו.. אבל כשמתחילים ללמוד, אז יש פחות זמן לזה. תראי שכשתחזרי לבית ספר, יהיה לך פחות זמן לתת לתוכי. לי למשל היה קוואקר, וזה היה נורא איתו, למרות שהקדשתי לו הרבה תשומת לב, אבל עדיין, ארה הוא תוכי חזק מאוד, שאם לא מקדישים לו הרבה תשומת לב, הוא מורט לעצמו את הנוצות... כרגע, בחופש הגדול, רוב הזמן נמצאים בבית, אבל כשחוזרים ללימודים, קודם נמצאים 6 שעות לא בבית, צריך להכין שיעורים, לבלות עם חברים, לצאת לחוגים (אם יש), יש מסיבות, הולכים לישון יותר מוקדם, ולכן יוצא שלא מבלים כל כך הרבה זמן עם התוכי.... את יכולה לפנות לגבי ארה גם לאוהד ארז, והוא גם יגיד לך כמה שארות צריכים תשומת לב. את יכולה אולי לקחת קודם קוואקר, סנגל, קוניור, פיונוס מקסימיליאן, אקלקטוס (תוכי מדהים), לורי,אלכסנדרין אולי קאקדו, ואח"כ, בשלב יותר מאוחר לקחת ארה או אמזונה או ג'אקו. ככה אני מתכוונת להתחיל..... עדיף זה, מאשר תוכי עצבני שימרוט לעצמו את הנוצות. ואני לא מתכוונת להטיף לך או משהו, אלא להגיד לך ולייעץ לך, שלפני שאת לוקחת ארה, תחשבי על תוכי אחר. ונכון שדררה זה תוכי קשה, אבל אל תשווי אותו לארה... טל

ןןןןןן

New member
כל תוכי האכלת יד

שחי אצלנו לבד, מחייב המון תשומת לב. הסיבה שהם חייבים כ"כ הרבה תשומת לב היא שהתוכים הם חיות מאוד אינטלגנטיות. מי שמכיר את הג'אקו אלכס של דר' פפרברג יודע (תוכי שעשו לו מבחני אינטלגנציה של בני אדם והגיע לרמה של ילד בן 6 מחונן!!! כמו כן כל סוגי התוכים חיים בטבע בלהקות, ולכן הן חיבות חברה. כל המדובר נוגע לא רק לתוכים גדולים וארות, גם לקוקטיילים ותוכונים. מכאן ברור שכל התוכים שהמלצת עליהם לפני ארה דורשים לא פחות תשומת לב. (אני לא חושב שמישהו ינסה לטעון שארה יותר חכמה מג'אקו). לכן - מי שאין לו זמן להעניק לארה, שיעשה טובה ולא יחשוב על אקלקטוס, אמזונה, קקאדו וכד' (ובטח שלא ג'אקו). שיעשה לכולנו טובה ויקנה לפחות זוג (לא משנה איזה תוכי - בהתאם לתקציב ולמקום) כדי שיוכלו להעסיק אחד את השני. ההבדלים המשמעותיים בגידול ארות הוא המקום שהם דורשים (עקב גודלם כמובן) והווליום של הצעקות.

כן אבל

אפשר שהיו 2 אנשים כי אמרו לי ש כן כי אמא שלי לא עובדת ותאמיני לי שיש לי שיעורים אני לא יכולה להכין אותם בשקט!!!!!!!!!!!!!!

ל- היחידה דורי121 !!

אני כאן יתן לכם כצאת פורפורציות לגידול ארה (אני יהיה אוביקטיבי) אז ככה ארה צריכה המון.. המון. המון צומת לב, לדעתי אין תוכי אחר שצריך ככה צומת לב !! הוא דורש כמאת כל היום תעסוקה... אם זה במשחקים גדולים, אוכל (דברים שדורשים התעסקות כמו אגוזים וכו....) והכי חשוב הרבה "זמן איכות", שזה אומר הוצאה להרבה זמן מהכלוב, דיבורים, ליטופים וכו... תוכי שיהיה משועמם יתחיל לצעוק הרבה מאד ובמקרים אחרים לימרות את הנוצות !! עוד לידע כללי הם צועקים מאד חזק (רוב האנשים שקונים ארה מוכרים אותם אחרי 1-3 בגלל רעש !! ) והחי חשוב !!!! ארה היא תוכי של בן אדם אחד (לעיתים 2) ובגלל זה הם מאד קנאים !!! והם יכולים לנשוך מאד חזק

אני

יודעת כל היום משעמם לי ואין לי עם מי לדבר אנחנו הרבה בבית פעם בשנה נוסעם רק חבל שמתי שיקנו זה יקח חצי שנה

hoolon

New member
אולי עכשיו משעמם לך אבל מה עם העתיד

תוכי לא קונים לשנה או שנתיים או אפילו 5. הם חיים 40 שנה ויכולים להגיע ל-60. if you take an animal take it 4 life. כל החיים לפנייך, אולי עכשיו זה לא הזמן המתאים לתוכי גדול. יש לך קוקטייל? מה רע?

אוף

למה אתם מוצאים לי את החשק אתם מבאסים אמרתי לכם יש לי הרבה בע" ואני יודעת לטפל בסה"כ שאלתי כמה עולה ואתם מבאסים

רן בראל

New member
בסדר

אנשים לא מחפשים לבאס אותך, פשוט רוצים שתקחי בחשבון את כל ההשלכות הכרוכות בגידול תוכי. בכל מקרה מחירי ארות הם בין כ- 5000 ש"ח לblue & gold ממגדל ועד לבערך 70000 לארה יקינטונית. אני לא ממש בטוח לגבי הזנים הקטנים יותר, אם אני זוכר נכון זה באזור ה 3000 ש"ח.

תודה

אבל קבר לקחתי בחשבון מספיק לי שיגידו לי פעם אחת עם אני לא מסוגלת לא היתי קונה דררה אבל אמא שלי ואני עשינו החלטה!!!!!!!!!11111

hoolon

New member
עוד יותר טוב

דרך אגב, עוד לא שמעתי על ילדה בת 12 שרוצה ארה...

למעלה