היי...

רוני_(-:

New member
היי...

היי, אני רוני ואני בת 14. נכנסתי לפורום והייתי רוצה לספר לכם כמה דברים. אף פעם לא הייתי ממש שמנה, אבל הייתי מלאה. ההורים שלי תמיד העירו לי לא לאכול הרבה ,ואחותי הייתה ,ועדיין קוראת לי שמנה. לפני בערך שנתיים התחלתי להכנס לדכאון ממש כבד על כל מני דברים... סבא שלי מת, גילו שלסבתא שלי חזר הסרטן, וכמובן המראה שלי... היו לי מלא בנות ממש יפות ורזות בכיתה, וכל הבנים נמרחו עליהן. בחופש הגדול של כיתה ואז החלטתי שאני אעבור בכיתה ז לחטיבה שונה מהשיכבה. בחופש הגדול נסעתי לקנדה למשפחה, ופשוט הפסקתי לאכול.נסעתי עם חברות שלי למחנה ולא נגעתי באוכל. כל הזמן חשבתי כמה טוב יהיה לי בבי``ס החדש, וכמה שאני צריכה להמשיך בדיאטה הרצחנית שלי. כולם צחקו על זה שאני לא אוכלת, אז צחקתי איתם. אחרי שבוע זה כבר לא היה מצחיק,לא היה לי אפילו כוח לקום, אז התחלתי לאכול. ידעתי את הנזקים של בולמייה, אז שכנעתי את עצמי שאם אני אקיא רק פעם אחת ביום, כלום לא יקרה. כשחזרתי לארץ אחרי חודשיים,כל החברות שלי שאלו אותי איך הרזתי כ``כ, ופשוט אמרתי שאני לא יודעת. כשהגעתי לכיתה החדשה, הייתי ממש מקובלת, ואז הפסקתי. אכלתי נורמלי במשך חצי שנה,ואז נכנסתי שוב לדכאון. הייתי פחות מקובלת,ועליתי למשקל רגיל. הייתי מדוכאת בגלל הכל. חשבתי על להתאבד לפחות פעמיים ביום, ופעם אחת אפילו שברתי לעצמי את היד מרוב כעס על עצמי.השנה סיפרתי לחברה שלי על כל מה שהיה, והיא ממש כעסה עליי, היא אמרה שהיא תלך ליועצת, אז אמרתי לה ששיקרתי. מאז אני לא יכולה לשמוע אנשים מדברים על אנורקסיות ובולמיות, אני נכנסת לפאניקה שאולי היא תספר. היום הסתכלתי במראה, והחלטתי שאני חייבת להתחיל לרדת במשקל. חפשתי משלשלים בכל הבית, וכשלא מצאתי, התחלתי לבכות. באתי לכאן בשביל לבקש עצה, אני לא יכולה לשלוט בעצמי כשאני בדכאון. היום החזירו את סבתא שלי לבית-חולים, ואומרים שהיא תמות עוד כמה ימים. אני לא יכולה להתמודד עם זה. לא שזה לא מספיק, קיבלתי 70 בערבית, וההורים שלי ממש יכעסו (אסור לי לקבל מתחת ל-90). אני לא יכולה לשמור את זה יותר בלב. הייתי חייבת לשפוך את זה החוצה.

רוני יקרה

אז קודם כל - אם חיפשת את המקום כדי לשפוך את הכל מהלב החוצה - מצאת אותו. את מוזמנת ``לשפוך`` כל מה שאת רק רוצה, ואנחנו נישתדל להיות פה בשבילך כמה שרק אפשר. כואב לשמוע את סיפורך. אני קוראת את כל הכאב והיאוש שלך בין השורות, והייתי רוצה לעשות הכל כדי לקחת את הכאב הזה ממך. אבל הכאב הזה לא יעלם לא סתם כך. את צריכה טיפול שיעזור לך למצוא את הדרך לצאת ממנו. אני יודעת שזה מפחיד אותך, אז בואי נתחיל במשהו אחר. לא סתם הגעת הנה. פה את יודעת שאת לא לבד בבעיה שלך. יש עוד כאלו הסובלים כמוך, ואנו פה כדי לתמוך אחד בשני. הבנתי ממך שאת סובלת וסבלת גם מדכאון. אז הרשי לי להגיד לך שלא מעט מהסובלים מבעיות אכילה סובלים גם מדכאון. זה הרבה פעמים הולך ביחד. וצריך לטפל גם בבעיה עצמה, וגם בדיכאון. והכי חשוב - בסיבה ממנה הכל נובע. כי כל מה שתארת הם סימפטומים המצביעים על בעייה. וצריך לטפל בבעיה עצמה לפני שמגיעים לפיתרון. וכאן אני חוזרת לעניין הטיפול. ואני לא עושה זאת סתם. אני באמת חושבת שאת זקוקה לכך. תארת המון בעיות שישבות לך על הראש. האם את יכולה לדבר על זה אם מישהו? מה עוצר אותך? אני לא מדברת אלייך מלמעלה. ממש לא. עברתי על כל הבעיות שציינת, ואני יכולה להגיד לך שגם אני סבלתי בהם, אחת אחת. וחבל שתמשיכי לסבול. נצלי את הבמה שמאפשרים לך - ולכי לדבר על כך עם מישהו. אנחנו יכולים לעזור כאן המון במתן תמיכה חיזוק והקשבה - אבל אנחנו איננו גורם מיקצועי שיכול לפתור לך את הבעיות כבמטה קסם. ואני גם אומר לך שגם אותו גורם אליו תגיעי, כולי תקווה, לא יוכל לעשות זאת בלי עזרה שלך. וזה לא הולך להיות קל. בכלל לא. ויהיו זמנים קשים יותר ופחות, מה גם שהדיכאון ממנו את סובלת לא מועיל לכך. אבל אני מבטיחה לך שאנחנו נהיה כאן לצידך לאורך כל הדרך, בכל פעם שתזדקקי לנו. וניתן לך את כל הסיוע שרק נוכל, אם זה להקשיב, לתמוך, לחזק, וכל מה שרק תרצי. שלך תמיד ואם תרצי אתן לך את המייל שלי כדי לדבר באופן יותר אישי. אני לא רוצה שתתבזבזי לך כמו שלי קרה. חבל על החיים שלנו, הם יקרים מידיי מכדי לבזבזם. מאיה

רוני_(-:

New member
אני לא יכולה...

מאיה,אני רוצה להודות לך על כל מה שכתבת. אבל אני לא יכולה ללכת לטיפול. אני לא מסוגלת להעביר את המשפחה שלי בסבל שכזה, אני לא רוצה שהם יאשימו את עצמם. אני גם מתביישת לגשת אליהם, אני מרגישה פתטית. אני רוצה, אבל אני לא יכולה. אני יכולה לפתור את זה בעצמי. תודה לך, אבל בשלב זה אני מעדיפה להשאר פה, עם העזרה שלכם, של אנשים שלא מכירים אותי. *no guy is worth your tears but if you find a guy that is, he won`t make you cry``

תרנגולת

New member
מתוקה..

אין מה להתבייש בהפרעת אכילה.. זה קורה להמון המון המון בנות. גם דיכאון, וגם פגיעה עצמית (כפי שהבנתי.. גם זה יש לך, מקווה שאני טועה).. זה קורה להמון אנשים. אם את חושבת שהם ``יאשימו`` את עצמם בסבל שלך.. כנראה שאת יודעת שאכפת להם ממך.. עדיף שהם ידעו- ואולי יהיו קצת בשוק.. ואולי ירגישו קצת רע- אבל אח``כ זה יביא אותך ואותם למקום הרבה הרבה יותר טוב, שבו תהיי מאושרת.. ולהם יהיה טוב לראות אותך מאושרת באמת.. הפרעת אכילה היא לא שפעת שחולפת.. זה לא דבר שעובר סתם כך, זה מצריך טיפול.. וחבל שתסבלי בגלל זה.. אולי תגידי להם שקשה לך ואת רוצה טיפול פסיכולוגי? בלי לספר להם על הבעיה? רוני יקירה.. אני כאן בשבילך.. תקבלי כאן המון תמיכה ואהבה מכולן. מקווה שתרגישי יותר טוב. שלך, תרנגולת.

תרנגוליתה אהובה שלי

מה שלומך? מה חדש בלול? אוהבת אותך, את יודעת את זה? וכמה טוב שאת כאן. מחכה למתנה שלי....אני את שלך נתתי ובגדול. מאיה שלך.

תרנגולת

New member
אני לא בלול- למזלי..

ודי רע.. כאילו.. קורים לי דברים טובים.. אבל מבחינת מצב רוח...אוף. הוא דפוק. היום הקאתי פעמים.. בפעם הראשונה הקאתי לא מעט, בפעם השניה הכל.. והכי חשוב- זה שכל הנשמה יצאה עם זה.. לא ממש רציתי לאכול, רק להכאיב לעצמי קצת.. ולהוציא את ה``שדים``. אמרתי שאיבדתי את הכתובת שלך.. (-: אמרת שאת מוכנה לשלוח רק אם אני אשלח, כי זה לא בסדר שרק את תשלחי, ושאת לא יכולה- משהו עם אירלנד או משו.. לבנון. בכל מקרה- כולם ראו, אף אחד לא שולח תמונה.. אני.. לא אהיה היחידה.. אבל ביוני- *אם* אני אהיה רזה, אני באה (זה אם אני לא אהיה בולמית שמנמנה).

אני לא מותרת!

ווואאאאא, וווואאאאאא, אותך לאמא! הבטחת לי! הבטחה של תרנגולת! ואני שולחת לך עכשיו את הכתובת שלי באי.סי. מחכה! מאיה

תרנגולת

New member
הסכמנו שאת תשלחי לי אם אני אשלח לך.

מכיוון שקיבלתי את מבוקשי- מ*ב*ל*י שאשלח לך.. יצאתי מורוחת. אל רוצה לצאת מופסדת.. ואני אפסיד. המון המון מהון. אני. הנני פרה משוגעת ושמנה..

אבל הבטחת לי..... 8-(

הבטחה של תרנגולת..... בלי לחץ, יקירה. אני אשמח לקבל הפתעה - אבל הכל תלוי בך. ואת לא פרה משוגעת ושמנה. ממש ממש לא. את תרנגוליתה שלי.....ואני אוהבת אותך כמו שאת. מאיה שלך

תרנגולת

New member
פחחחחחחחחח

אפילו אם אני הכי מכוערת בעולם שברגע שמסתכלים עלי כל המילים שלי משתנות לגמרי, בגלל שאני מכוערת פרה שמנה, חזירה, עלוקה (ואני לא אמשיך.. זה ארוך לי מדי?) אם כן, אני שמחה :) תודה לך. ואם לא- אז גם ביוני אני לא באה, וגם לא כשאני אהיה רזה וגם לא אשלח תמונה שלי רזה- אפילו אם אני אתלהב מעצמותיי הבולטות.. חבל לקלקל. אבל אני באמת מכוערת.

מייק 48

New member
תרנגוליתה ...

מה העניינים יקירה שלנו ? יש לי שאלה אליך (מציקה לי כבר זמן רב): מכוערת, פרה, שמנה, חזירה, עלוקה... - תגידי לי למה את מעליבה כל כך את הפרות (זן הולך ונעלם), את החזירות, את העלוקות ?? את בכלל לא בכיוון שלהן ואין שום דמיון!! אז בבקשה, אל תכלילי עצמך בנשימה אחת עם הזנים האצילים הללו !!! מכוערת ??? תגידי, גם את המכוערות החלטת להעליב ??? שימעי לי חמודה, שלא תעיזי להשוות עצמך לאצולה הזאת. שמעת ??? את בכלל בת-אדם (אדם? יצור מוזר...) בתחפושת של תרנגולת אבל עלינו הפרות, העלוקות, החזירות והמכוערות - לא תעבדי !!! אז שמנה קצת יותר או פחות - ביוני את באה - נקודה !!! (בלי ויכוחים) תוגי, שולח חיבוקים ונשיקות שלך באהבה מייק

תרנגולת

New member
צודק..

אני הרבה יותר נחותה.. אבל מה אני אגיד על עצמי!? זה הכי קרוב.. צ`מע- כתבתי מה העניינים.. הבחירה להתעלם מהעיניינים ולעבור לצחוקים- זה עניינכם :)

ממש ממש לא איכפת לי....

איך את ניראת מבחוץ. למרות שאני בטוחה שאת רואה את עצמך בעיניים אחרות לגמרי מהאחרים....בדיוק כמוני. וכמה, אבל כמה פעמים צריך להגיד לך שמה שיקר לי היא איננה העטיפה, אלא מה שבתוכה????? אני מכירה את התוכן הפנימי. והוא מדהים ומקסים ומהממם ואמיץ ו(להמשיך?) אז זהו. רק רציתי שתדעי. ואם זה מלחיץ אותך - אז לא צריך. רק רציתי להשתוות.... אוהבת אותך כמו שאת! עוד פעם? כמו שאת! שלך תמיד מאיה

חבל לי נורא...

אני אספר לך משהו על עצמי: גם אני אמרתי כל השנים ``חבל לי על המשפחה``, ``לא רוצה שהם יתביישו בי``, ``לא רוצה להכאיב להם, שהם ידעו ויאשימו את עצמם``. ואולי בגלל זה אני פה, יותר מ 8 שנים אחרי....עדיין נאבקת. אולי אם את תיגשי אל היועצת, ותדברי איתה בבקשה ברורה שלא תספר להורים, ובטח לפני שהיא אומרת לך, אולי ככה את יכולה להעיז ולעשות זאת? ותדעי לך, שאם הם יגלו את זה לבד, בעקבות הדרדרות במצבך הנפשי או פיזי, הם יאשימו את עצמם הרבה יותר. על כך שהם לא ראו ולא קראו נכון את אותות המצוקה ששידרת. וזה יכאיב להם הרבה יותר. אני בטוחה. ואין לך במה להתבייש. את באה בבקשה לעזרה - ואין שום רע בכך. ולא כולם צריכים לדעת. ואני מדברת גם בקשר לדיכאון. את תמיד מוזמנת להישאר פה, אני רק מבקשת ממך לשקול שוב את האפשרות של טיפול. יקירה, אני כותבת את ההודעה כשהשם שלי לא אדום (אדום זה הצבע של מנהלי הפורומים), מה שאומר שאם תלחצי על שמי תגיעי ישירות למייל שלי. אשמח לשמוע ממך, וגם נוכל לדבר יותר בפרטיות. שלך תמיד מאיה

מייק 48

New member
רוני חמודה...

קראתי את סיפורך המרגש והנוגע ללב והרגשתי הזדהות עם הכאב, הלבטים, הלחצים, המחשבות... אם לשפוך קצת מהלב העמוס מידי - אכן כאן יש חלקת אלוהים קטנה ומופלאה שבה את רק מציצה ומיד את חלק מהבית, חלק מהמשפחה. כאן את יכולה לשפוך הכל !! אבל ממש ממש הכל !!! כאן הבנות תומכות, מבינות ומזדהות כי הן באות ממקום מאד מאד דומה. כאן אף אחד לא שופט אותך וכולנו שוחים פחות או יותר באותה ביצה... רוני יקירה, בינתיים הישארי בפורום והמשיכי לשתף אותנו ולהשתתף איתנו ותראי שזה יהיה טוב. לגבי הטיפול המקצועי - אני קונה בעיניים עצומות את מה שמאיה אומרת בנושא (היא בעלת נסיון). אל לך להתבייש, גם אין סיבה לחוש פתטית. אם את חשה שאת רוצה בעצמך לפתור את הבעיה קחי מאיתנו באופן קבוע כוחות ועידוד (דלק למנוע) וזה יעזור (אבל לא יחליף את הטיפול המקצועי) לך להתמודד. לגבי תחושות המשפחה - מנסיוני אני יכול לספר לך שפעמים רבות חששתי לספר משהו להורי או לאחי ואחותי, כי בניתי לעצמי תסריט סובייקטיבי שלי כיצד ומה תהיה התגובה - ברוב המקרים הסתבר בדיעבד שהתסריט היה דמיוני מידי והתגובה האמיתית, כאשר אזרתי אומץ וסיפרתי, היתה שונה לגמרי ממה שאני דימיינתי לעצמי !!! המשפחה רוצה את אושרך ואת כנראה חוששת לשוא... סבל אמיתי של בני המשפחה מגיע כאשר המצב חמור וקשה לצאת ממנו... סבל אמיתי של הורה נוחת עליו כאשר הילד במצוקה גדולה וההורה עומד חסר אונים ולא מקבל הזדמנות לסייע !!! זהו רוני, לא אכביד עלייך יותר (יש עלייך כבר מספיק...) רק אומר לך שאת רצויה וזה גם ביתך. אגב, אם ימצא הבחור ששווה את דמעותייך - אולי שווה גם שכן יהיה מסוגל לגרום לך לבכות... ביי בינתיים חמודה באהבה מכולם כאן מייק

למעלה