היי!!!!

holden112char

New member
היי!!!!

שלום, קוראים לי נדב ואני חדש פה. אני מאוד אוהב לקרוא, כמעט מכל הסוגים, ואני חושב שזה ממש טוב שיש מקום שאפשר לדבר בו על הספרים האהובים עליך. אני מקווה לכתוב ולהשתתף כאן הרבה ואני מקווה לקרוא קצת יותר בחופש הזה.

Rivendell

New member
ברוך הבא ../images/Emo13.gif

ואתה מוזמן לספר לנו קצת על כמה מהספרים שיותר אהבת, ולמה.

holden112char

New member
על כמה מהספרים האהובים עלי...

מאוד אהבתי את הספר "חרפה". הספר הוא ספר נהדר, חזק וכואב. לא רק בגלל המקום והזמן (דרום אפריקה לאחר ביטול האפרטהייד, מדינה שמחפשת דרך ובינתיים המצב שם הוא מצב כמעט אנרכי וכמעט ניהליסטי) אלא גם בגלל האירועים הקשים: האונס, האלימות, היאוש של קיום בעולם קפקאי, המאבק בין הרצוי לבין המצוי, והפער בין הפרובינציה לבין ה"ציוויליזציה". הספר פעל עלי בצורה מאוד חזקה והרבה מהכוח שבו טמון בשמו, שלאחר קריאת הספר מקבל משמעויות רבות. גם אהבתי את הספר "התפסן בשדה השיפון". הכאב מהספר הוא רב לנוכח החוכמה והאקסצנטריות של הולדן לעומת השמרנות והסגירות של החברה בה הוא חי, שבסופו של דבר הצליחה לכפות עליו את הנורמות שלה. גם אהבתי את הספר "עשו" כסאגה של חיים הכוללים שמחה, יאוש, שכול וזכרון וגם השפה של הספר הייתה מדהימה. אני אוהב עוד הרבה ספרים וסופרים, כמו הספרים המצחיקים והמדהימים של סטיבן פריי.

Rivendell

New member
גם אני מאוד מאוד אהבתי את "חרפה"

אבל דווקא את "התפסן" אני לא אקרא שוב גם אם ישלמו לי
משל קוטזי קראתי גם את "נערות", אבל הרבה פחות נהניתי. בכ"ז ל"חרפה" היתה יותר עוצמה.

למעלה