היי

Alex Cohen

New member
היי

ראיתי שיש כאן פורום בייסבול ואני מה זה שמח שמצאתי עוד אנשים עם עניין משותף בנושא המשחק. ראיתי גם שנשאלה שאלה לגביי זריקות שונות של הפיצ´ר ולכן רציתי להפנות את תשומת לבכם לזריקה שונה במעט הנקראת Knuckle ball. מדוע הקאצ´רס מתקשים לתפוס את הכדור הזה שלא מגיע אליהם כל כך מהר? ועוד שאלה: האם זה נכון שפיצ´ר שזורק knuckle ball יכול לשחק עד גיל מאוחר כמו 60 אפילו? אשמח לקבל תשובה בנוגע לעניין.. אלכס

eshacham

New member
היי אלכס

אני לא יודע למה קשה לתפוס, לדעתי knuckleballers משחקים עד גיל יותר מאוחר כי הם זורקים יותר חלש (70-60 מייל לשעה) והמאמץ המושקע יותר קטן

SlamminDino

New member
ה Knuckelball הוא פיץ´ לא צפוי

ואפילו הפיצ´רים שזורקים אותו לא תמיד יודעים איפה הוא ינחת!! הכדור הזה טס ללא סיבוב של הכדור ונוחת מתישהו, רצוי שיהיה קרוב לצלחת כמובן. הזריקה הזאת יכולה להיות יעילה מאוד ופיצ´רים אכן יכולים לעשות מזה קריירה שלמה וארוכה מאוד שכן הזריקה לא צורכת מאמץ כמו שזורקיי הפאסטבול הכבדים צריכים להוציא. לא צריך את היד הכי חזקה וצעירה כי באמת הזריקה הזאת בדרך כלל לא תלך יותר מ 70 מייל לשעה. היה משחק העונה שהקאצ´ר של סינסנטי, ג´ייסון לארו לא הצליח לתפוס את הנאקל בול 8 פעמים ברציפות. הכדור נראה כמו שהוא הולך להגיע למקום מסוים ואז הוא לפתע נוחת. קשה מאוד לחבוט אותו למרות שהוא איטי בהרבה מהכדורים הרגילים שהפיצ´רים מביאים לצלחת. הפיצ´ר בתמונה הוא טים וויקפילד מהרד סוקס שכל שנה נע בין פיצ´ר מחליף לסטארטר. ישנם כמה פיצ´רים בליגה שה Knuckeller זה הזריקה היחידה בארסנל שלהם ועדיין הם מאוד אפקטיביים ומקבלים משכורת בשביל לשחק בליגה הגדולה. רק מראה איזה נכס זה להיות בעל הזריקה הזאת ולשלוט בה טוב.

SlamminDino

New member
ולגביי שאלתך אלכס...

אני לא יודע את התשובה אבל שאלה מעניינת היא מי הפיצ´ר או השחקן שהיה במייג´ור ליג בגיל הכי מבוגר? וגם.. מיהו השחקן הפעיל המבוגר ביותר? חברה, לעבודה...

סלים וארזה

New member
מנהל
את הKNUCKLEBALL זורקים מקצות האצבעות. הכדור מתקדם בלי סיבוב בכלל ואז הרוח פוגעת בתפרים שעל הכדור וגורמת לו לסטות כל פעם לכיוון אחר. זריקה מקצות האצבעות כדור שיגיע לPLATE דורשת המון טכניקה ורגישות. זו הסיבה שהזריקה די נדירה. אם אין רוח אז יכול לצאת לך כדור איטי ופשוט. מה שמעניין זה איך בארה"ב הביטוי KNUCKLE BALL SANDWITCH מסמל אגרוף חסר רחמים לפרצוף.

SlamminDino

New member
איש חברון לעד....

אחמד טיבי, בעוד שלוש שבועות אני בכנסת!! עזמי בשארה, בעוד שלוש שבועות אני בכנסת!! יוסי שריד, בעוד שלוש שבועות אני בכנסת!! הה הה, איומים אבל האם יהיה מספיק קולות לחירות בשביל להכניס את איש חברון? טוב שבאת אלינו!!! תמשיך לבוא מידיי פעם בהפסקות בין עברי לידר לארץ ישראל השלמה
וכן, הניק יפה והוא פחות ישנוני מפעם...

למעלה