היי!

היי!

קוראים לי נגה ואני בת 13.5. גמני סובלת מנדודי שינה, או יותר נכון, סבלתי מנדודי שינה קשים עד לפני ארבע שנים, כשהתחלתי לקחת מלטונין לפני השינה. לפני זה, פשוט הייתי הולכת לישון נגיד בתשע (ההורים היו מכריחים אותי) ופשוט מתהפכת עד 12-1 בלילה עד שהייתי נרדמת. בבקרים היה לי קשה להתעורר ונגרמו לי הרבה בעיות עקב כך. היום אני לוקחת רק מ"ג אחד (בהתחלה הייתי לוקחת חמישה), שזו התקדמות משמעותית אבל אני עדיין לא יכולה להרדם בלי הכדורים, דבר שפוגע בספוטניות (למשל אני אצל חברה ורוצה להשאר לישון-קאנ´ט) אבל אני מסתדרת. כמו כן יש לי שינה מאוד קלה וכמעט כל דבר קטן מעיר אותי....אני מציעה לכל מי שכאן ועדיין לא דן באפשרות של לקחת מלטונין, לשקול זאת שוב, כי פשוט אין לכם מושג איזה מהפך זה עשה לי בחיים (וגם בחייהם של הורי, למעת האמת. בתור תינוקת פשוט לא הייתי נותנת להם לישון). נ.ב אני מניחה שכולם כאן יודעים מה זה מלטונין. מי שלא יודע, שיגיד ואני אסביר לו.

שלום לך אשת הכמעט

וכמובן ברוכה הבאה
על המלטונין שמעתי בפעם הראשונה לפני משהו כמו 3 שנים או אולי קצת פחות, כשהייתי בהרצאה על שינה וחלומות. שמעתי שבחו"ל מוכרים את זה חופשי בסופר אבל בארץ צריך אישור מרופא כדי לקבל את זה. האם היית במעבדת שינה או עברת טיפול כלשהו לפני שקיבלת את המלטונין? בכל אופן, אני אישית קצת מסתייגת מהמלצה על תרופות לכל המעוניין וחושבת שבכל זאת כדאי להתייעץ עם רופא בקשר לזה כי כמו כל טיפול, גם טיפול בנדודי שינה הוא דבר אינדוודואלי ומה שמתאים לאחד לא בהכרח יתאים לאחר ובמקרים מסויימים מה שמתאים לאחד עלול גם להזיק לאחר. בכל אופן אני שמחה בשבילך שמצאת את הדרך לעזור לעצמך ומקווה בשבילך שתמשיכי להתקדם ולהצליח להרדם גם בלי תלות בכדורים.

את המרשם הראשון

קיבלתי מד"ר ירון דגן, הרופא המוכר ביותר (בארץ) להפרעות שינה (ג´יזס אני נשמעת כמו פרסומת!) כשהייתי בכיתה ד´. אבא שלי הפנה אותו אליו (הוא רופא. למה זה לקח לו 10 שנים עד שהוא עשה שלח אותי-לוידת) ושם הוא קבע לפי הסיפור שלי שאין צורך ללכת למעבדת שינה, מלטונים הוא ירשום לי על המקום. הוא רשם לי מרשם לסירופ מלטונין, דבר שהיה טוב בשבילי בתור ילדה שלא ידעה עד לפני חודש לבלוע כדורים, אבל לא טוב כי הסירופ היה יקר, והיה ניתן להשיג אות רק בבית מרקחת מיוחד ברח´ דיזנגוף, ת"א. אחרי חצי שנה בערך, אולי יותר, אבא שלי חזר מכנס בארה"ב והביא איתו כדורי מלטונין ששמים אותם מתחת ללשון. לא רק שבארה"ב זה יותר זול, זה גם היה הרבה יותר נגיש ואכן, כמעט בכל סופרמרקט אפשר למצוא את הכדורים. זה הרבה יותר נוח גם בכדורים....לפני כמה שבועות היתה כתבה באיזה עיתון על נדודי שינה וראיינו שם איזה רופא שאמר שהטיפול במלטונין אורך כשבוע, נוטלים אותו כשעה לפני השינה (בולשיט, ד"א. פחות מרבע שעה אחרי נטילת הכדור אני מתמלאת עייפות. מה שמזכיר לי ששכחתי להגיד, אני גם היפראקטיבית...) ובשעת בוקר מוקדמת חושפים את הראש לאור שמש חזק למשך כחצי שעה...זה כמובן לא הטיפול שאני מקבלת וזה קצת מוזר, כי אז האופציה הזאת אפילו לא עלתה....בקרוב אני אעבור לחצי כדור במקום לשלם, ומי יתן שיום אחד אני אוכל להיות כמו כולם ולהיות עצמאית בלי הכדורים (חיח מי שהיה קורא רק ת´משפט הזה היה חושב שאני איזה חולת סרטן או משו...)

אני אוותר על ההמלצה

ופשוט אחייך כי הצלחת לטפל בבעיה. אולי תגיעי למצב בו לא תצטרכי כדורים כלל. (ושמעתי שבתור תינוקת הייתי מאוד נוחה..:) )

למעלה