היי

BrownEyedGirl

New member
היי

היי אני חדשה פה יש לי מחר מבחן במתימטיקה על בעיות מינימום-מקסימום וכן טריגונומטריה )5 יח"ל). נתקעתי בשתי שאלות והייתי שמחה אם תוכלו לעזור לי, למרות שהן בטח טפשיות...: Sin^2A+Sin^2B+Sin^2C=2 להוכיח שהמשולש ישר זוית. a-b/b=1-2cosY (Y זוית. ) להוכיח שהמשולש שווה שוקיים

בולי ים

New member
תשובות

Sin^2A+Sin^2B+Sin^2C=2 sin^2c+1-cos^2a+1-cos^2b=2 sin^2(a+b)=cos^2a+cos^2b =2^(sina*cosb+sinb*cosa) cos^2a+cos^2b sin^2a*cos^2b+2*sina*cosb*sinb*cosa+sin^2b*cos^2a=cos^2a+cos^2b cos^2a*(1-sin^2b)+cos^2b*(1-sin^2a)=2*sina*sinb*cosa*cosb cos^2a*cos^2b+cos^2b*cos^2a=2*sina*sinb*cosa*cosb --------"-----------=2*cos^2a*cos^2b cosa*cosb=0 a=90 או b=90 אם לא אז: cosa*cosb=sina*sinb cos(a+b)=0 a+b=90 מכאן ש- c=90. מצטער צריך לזוז, מקווה שעזרתי. שאחזור הביתה אפתור לך את זה.

בולי ים

New member
????

את בטוחה שזה לא a-b / a ולא חלקי b ??? כי אם זה חלקי a אז פתרתי וזה שווה שוקיים, חוץ מזה הפכתי הכול לזוויות והצבתי שזווית אחת שווה לשנייה והצבתי מספרים והמשוואה לא הייתה נכונה. תבדקי אני חושב שזה a במכנה ולא b. והפתרון: a-b / a = 1-2cosy ---"--- = אחד פחות b/a b/a=2cosy 2rsinx/2rsinz=2cosy sinx=2sinzcosy sin z+y = 2sinzcosy sinzcosy+sinycosz = sinzcosy+sinzcosy sinycosz-sinzcosy=0 sin y-z = 0 y=z. y=z+180 מכיוון שזה משולש הפתרון השני לא יכול להיות. אז y=z.

Fingertip

New member
זה מזכיר את הציטטה:

"אין שאלות טיפשיות, רק תשובות טיפשיות" מישהו יודע מי אמר את זה? אהד.

Fingertip

New member
אופס!

התבלבלתי בציטוט... הציטוט המקורי (אני חושב) הוא: "אין שאלות מביכות, יש רק תשובות מביכות." (קארל רוואן) אבל בכל זאת אביא ציטטה שמתאימה: ´ה"שאלה הטפשית" היא לעתים הרמז הראשון להתפתחות חדשה לחלוטין.` (אלפרד נורת וייטהד) [הוא אפילו היה מתמטיקאי!] אהד.

למעלה