היי

דליה.ד

New member
שלום דבורה וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אני, כאם לארבעה ילדים עם הפרעת קשב וריכוז וכמורה למאות מהם (בעבר ובהווה) יכולה לומר לך בוודאות גמורה כי תמציות קריסטלים ואבקות נחשים אינן יעילות בטיפול בadhd. ואם המרפא שהציג עצמו בהודעה למעלה יואיל להביא לנו מחקרים מלומדים ממרכזים רפואיים מוכרים על התועלת שבשימוש בכל מיני אבקות ותמציות, אז...ננסה אותן על ילדינו. דבר שני: בדיקה בעוד חדשיים היא בזמן סביר בהחלט. מדוע לפי דעתך צריך ביקורת אחת לשבוע? תני לילד זמן כדי להתרגל לתרופה ותני לתרופה צ´אנס להשפיע. אם יש בעיה אקוטית, פני טלפונית לרופאה. בנוגע לאבחון הפסיכולוגי, איני רואה בעיה, קשיים בתחילת משימה דימוי עצמי נמוך הם דברים אופייניים נלווים לadhd . הילד זקוק לסיוע רגשי ודאגי לתת לו. בנוגע להתנהגות בשעות הערב: יכול להיות שהוא מגיב ב"ריבאונד", או שמסתתר כאן בהחלט רקע רגשי. שוב, פני טלפונית לנוירולוגית וספרי על התגובה, אולי יש עצה (ומנסיון - יש). והכי חשוב: שיחות עם הילד, שמירה על גבולות והמון המון המון אהבה וסבלנות! בהצלחה!

deboraa

New member
היי דליה

תודה על החיזוקים, לגבי צמחים ואבקות למינהם לרגע לא חשבתי להתייחס ולהפוך את בני לשפן ניסיונות. לגבי הריטלין מי שנתן לו זו הפסיכולוגית ולא נוירולוג וההחלטה הייתה לאחר בדיקת טובה, להשיג אותה טלפונית מאד קשה כך שאני נשארת עם הקושי והשאלות, חשבתי על שיחות לעיתים תכופות כיוון שבאיבחון הנירופסיכולוגי אמרו שהבעיה הריגשית בולטת לכן מומלץ על שיחות פסיכולוגיות. מה משמעות המלה ריבאונד. תודה, הפורום הזה מאד עוזר ומחזק

deboraa

New member
היי

זמן רב שלא הייתי בפורום מכיוון שהמחשב היה מקולקל. אשמח לשמוע עצות. השלמתי לבני את כל הבדיקות וזה אומר איבחון דידקתי שהגדיר אותו עם בעיה רגשית ובעיה קלה של קשב וריכוז במכון פילת, לפני כשבוע היה לי מפגש אחרון במרפאת אורלנסקי לאחר בדיקת טובה, די מאכזב פגישה בת 20 דקות "לבנך יש בעית קשב וריכוז קחי מרשם לריטלין הפניה לרופאת המשפחה לשם ביצוע בדיקות דם" מכיוון שהפסיכולוגית מיהרה נשערתי פעורת פה שאלתי לגבי מפגשים ונקבע לעוד חודשיים יצאתי בהרגשה כבדה ללא הרחבה לגבי הנושא וכעט אני אובדת עצות כיוון שיש מס´ בעיות בעקבות לקיחת הכדור אבל אין עם מי לדבר האם מי שמקבל ריטלין לא צריך ליווי לעיתים קרובות יותר, מה אני עושה הלאה? תודה מראש למי שנמצא בסרט הזה

zivadina

New member
שלום דבורה.

אל תתעייפי כל כך מהר. את רק בתחילת הדרך. זאת דרך שעושים אותה צעד צעד. כל צעד שתעשי קדימה, יבהיר לך מה הטיפול שנחוץ עכשיו, ולכן לא מציעים לך טיפולים מן ההתחלה. באמת, לפני שמתחילים עם ריטלין, עושים כל מיני בדיקות דם כדי לודא שהבריאות של המשתמש תקינה. אל תשכחי שהריטלין הוא סם, עם כל היתרונות הנהדרים שלו. כאשר הילד יתחיל להשתמש, את תראי איך הוא מתנהל. למשל, ראית שיש לו "ריבאונד", שזאת "התגובה שאחרי השמוש", ואת צריכה ללמוד את הנושא. יש המציעים לתת לו לאכול היטב כאשר השפעת התרופה פגה, יש המציעים לתת עוד חצי כדור, יש המציעים להציע לו סביבה שקטה אז. יש המציעים כדור אחר. כמובן שאת כל ההצעות התרופתיות לטיפול ב"ריבאונד" את צריכה לקבל מנוירולוג או פסיכיאטר בלבד. את כל ההצעות האחרות אפשר לקבל מפסיכולוג או מהורים עם נסיון. תזכרי: צעד צעד. אין פה ריצה. בהצלחה

deboraa

New member
תודה ל- zivadina

אנסה לאמץ את העצה שלך למרות הקושי כיוון שלכל מפגש מומחה ההמתנה ארוכה זה קשה, יש שאלות למומחים אבל צריך להמתין בינתיים גיהנום בבית

deboraa

New member
תודה ל- zivadina

אנסה לאמץ את העצה שלך למרות הקושי כיוון שלכל מפגש מומחה ההמתנה ארוכה זה קשה, יש שאלות למומחים אבל צריך להמתין בינתיים גיהנום בבית

הי רגע רגע! הפסקה!

חסר לי המילה "פסיכולוגי" בכל הסיפור הזה. איפה האבחון הפסיכולוגי? אי אפשר לטפל בילד עם הפרעות קשב וריכוז בלי לקבל מושג על העולם הרגשי שלו, שהרבה מבעיותיו נגזרות ממנו... אני הייתי פונה למנהל המכון ודורשת לקבל התייחסות רצינית בתמורה לכספי.

deboraa

New member
היי אפרת

אני כל כך עייפה ועם תחושת חוסר אונים, בני השתנה לגמרי מזה שבוע שלוקח ריטלין בשעות הערב תקיף ,עצבני והצליח אתמול להרים יד כלפי דבר שלא היה לו תקדים כיוון שיש ביננו קשר חברי לאחר מכן בכה וטען שלא יודע מה קורה לו,לגבי איבחון נרופסיכולוגי כתוב בזה הלשון "נתקל בקושי או במטלה שאינו בטוח שיצליח בה, נוטה לוותר מלכתחילה, הוא מפגין ביטחון עצמי נמוךבעצמו וביכולותיו,משתמש בסגנון של ביטול והימנעות ומתכנס בתוך עצמו. ... מביא לידי ביטוי יצירתיות רבה. הוא בעל עולם דמיון עשיר ועולם פנימי סוער. נראה כי ל... עולם פנימי עשיר וסוער,... משקיע אנרגיות רבות על מנת לרסן את הסערות הפנימיות וכך משאבי הקשב שלו אינם פנוים ופוגעים בעירנות שלו למתרחש סביבו. מומלץ לפנות ליעוץ פסיכולוגי,שיסיע ל... להכיר ולבטא את עולמו הפנימי ולפנות אנרגיה להתמודדות הלימודית. במקביל הומלץ על הדרכת הורים- ומזה 3 שבועות אני משתתפת בהדרכת הורים. לגבי פסיכולוג חשבתי שלאחר מבחון טובה שעשה יקבעו לי פגישות אחת לשבוע ולתדהמתי קיבלתי מרשם ומפגש לעוד חודשיים. מצטערת עם זה ארוך רק בפורום מצליחה להוציא את אשר בליבי הכבד. תודה לכל משתתפי הפורום שיוכלו להמליץ לכוון

למעלה