היי

פלונית30

New member
היי

אני מסיימת תואר במדעי ההתנהגות עוד כמה חודשים. אני רוצה להיות פסיכותרפיסטית וראיתי שהמקצוע הזה דורש תואר שני (וממש אין לי כוח לעשות תואר שני בפסיכולוגיה שנמשך 4 שנים ודורש המון או בלקויות למידה שזה לא מעניין אותי). יש למישהו הצעה אחרת בשבילי כדי לעקוף את העניין?
ראיתי שיש קורסים של שנה אבל לא יודעת עד כמה זה יהיה רלוונטי אליי כדי שבאמת אוכל לטפל אחרי השנה הזאת.

למישהו יש הצעה אחרת?רעיון אחר?

פלונית30

New member
מישהו?משהו?

המסלולים האפשריים להפוך לפסיכותרפיסט

כדי להיות פסיכותאפיסט ולטפל באנשים נדרשת הכשרה מאוד מקצועית. זו אחריות מאוד גדולה, ואני בטוחה שגם את לא היית רוצה ללכת לטיפול אצל אדם שאין לו רקע תיאורטי ומעשי ראוי. זה נכון שלפי החוק מותר לך לעסוק בפיסכותרפיה גם בלי תואר שני, כל עוד את לא מציגה את עצמך כפסיכולוגית. תהליך הלמידה חשוב לא רק למען התעודה ב]ורמלית, אלא גם בשביל התהליכים שאת צריכה לעשות עם עצמך כדי להיות מטפלת טובה.
בהחלט לא חייבים ללמוד רק פסיכולוגיה קלינית, וזה באמת מסלול קשה ותובעני. ישנן הרבה אפשרויות אחרות: תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, תואר שני בתרפיה באמנות או בתנועה, לימודי אימון והנחייה במקומות מובילים כמו מכון אדלר או CTI, תואר שני בייעוץ חינוכי, לימודי פסיכותרפיה גופנית ויש בטח עוד הרבה שלא חשבתי עליהם כרגע.
תזכרי, שבניית קליניקה זה תהליך ארוך ולא פשוט. ככל שתלמדי יותר ותחשפי ליותר אנשים, ליותר שיטות וליותר ארגונים רלוונטיים, כך יהיה לך גם קל יותר למצוא עבודה.
בהצלחה!

פלונית30

New member
לימודי אימון והנחייה במכון אדלר

זה אימון אישי? זה רק לימודי תעודה לא?

פלונית30

New member
למה את ממליצה דווקא שם אם אפשר לשאול?

במה המקום ייחודי ושונה ממקומות אחרים?

אין לי שום אחוזים במכון אדלר

הזכרתי רשימה ארוכה של אפשרויות לימוד ושל מוסדות רלוונטיים.
אבל אם מדברים על לימודי אימון והנחייה, זה אחד המקומות המובילים והמקצועיים שיש. אבל זה בוודאי לא היחיד.

למעלה