היי

ORANA10

New member
היי

לידע כללי
אם אני עוברת לחול האם אני חייבת לוותר על אזרחות ישראלית?
האם אצטרך לשלם ביטוח לאומי ועוד מיסים אם אני לא מתגוררת בארץ?
מבולבלתתתת

La Milagrosa

New member
מאיפה אתם מוציאים את השטויות האלה מאיפה

תוכלי לבטל את תושבותך אחרי חמש שנים של חיים בחו"ל (ואולי לפני, אני לא בקיאה בכל פיתולי החוק הזה). עדיין תמשיכי להיות אזרחית ישראל.
אם תקבלי אזרחות של מדינות מסויימות, אז כן תצטרכי לוותר על האזרחות הישראלית. רק אז.

ORANA10

New member
היי

אין לי מושג אני מוצאת את זה באינטרנט:/
אני לא רוצה לוותר על תושבות או אזרחות. אני מתכננת לחזור לישראל אם לא יהיה טוב אחרי כמה שנים או לא יודעת.
אני מתכוונת לקבל אזרחות פינית.
ומה בקשר לביטוח לאומי ומיסים? יש מושג למשיהו?

republik

New member
אף אחד לא באמת יוכל לתת לך תשובה חד משמעית

כי לכל אחד יש את הנסיון האישי שלו, הכי טוב פשוט להתייעץ עם ביטוח לאומי.
אנחנו למשל הסדרנו את אי-התושבות שלנו עם ביטוח לאומי עוד לפני שעזבנו, לא שילמנו שקל (לא ב"ל ולא ביטוח בריאות) אחרי שעזבנו, ואחרי שנה וחצי באנו לביקור ואשתי הלכה לרופא ובעזרת הכרטיס המגנטי של קופ"ח קיבלה גם מרשם ואספה את התרופה - לא עשו לה שום בעיות - יש מי שיגיד לך שזה לא אפשרי אבל עובדה...
לגבי מס הכנסה, את זה אפשר לבחון בוודאות רק אחרי כמה שנים, אבל אפשר לעשות דברים כדי לנתק את התושבות (זה משהו שאת רוצה בכל מקרה, גם אם את עוזבת לזמן קצר, כי תושבות לעניין מס הכנסה גוררת איתה חובות אבל לא זכויות), כמו למכור נכסים או להשכיר אותם לתקופות ארוכות, למכור רכבים, רהיטים, כל מה שאפשר, אם את עובדת בחו"ל באותה חברה שעבדת בארץ זה פחות טוב כי זה מרמז שיש סיכוי שתחזרי לאותה עמדה שבה היית קודם. מצד שני לרכוש נכסים בארץ היעד זה דבר טוב, בקיצור ככל שיש יותר קשרים בארץ ופחות בארץ החדשה יותר סיכוי שתחשבי לתושבת, ובכל אופן אם תחזרי תוך זמן קצר (אין הגדרה מדוייקת) יש יותר סיכוי שמס הכנסה ידרוש תשלומים על השנים שהיית בחו"ל.

לגבי אזרחות כפולה,

את צריכה לבדוק מה המדיניות של פינלנד. לכל מדינה יש את המדיניות שלה. לישראל אין בעיה אם אזרחות כפולה.

למעלה