היי,

פנדורה5

New member
היי,

אני מתנדבת בצה"ל והייתי היום אצל הקב"ן, והוא בישר לי כי יש לי תסמינים של תסמונת אספרגר, בעיקבות איבחון של קב"ן אחר לפני זמן מה שיש לי חרדה חברתית, ושיחה של חצי שעה איתי שבה הוא בחן את הצורה שבה אני מדברת ומתנהגת.
ואז הוא, בחגיגיות כי רבה, התחיל להקריא לי חלק מהתסמינים ולהדגיש בפני כמה זה לא דבר שלילי ואף חיובי לספר על זה (העובדה שיש לי את התסמונת) לאנשים אחרים.
עכשיו, אין לי בעיה עם התיסמונת עצמה, אלא עם העובדה שהפסיכיאטר שהיה לי במשך שנים בזמן לימודיי בבית הספר אמר לי (לאחר ששאלתי על האפשרות שיש לי את התסמונת) שבהחלט אין לי תסמונת אספרגר.

נכנסתי לאינטרנט והתחלתי לקרוא על התסמינים, ואני עונה על חלקם.
אז עכשיו אני מבולבלת, יש לי או אין לי את התסמונת? ואם יש לי איך הפסיכיאטר פיספס את זה?

ד"א, קראתי הודעות בפורום והבחנתי במונחים נ"ט, א"ס וא"א. מה משמעותם?

רואה 6 6

New member
אל תקני חתול בשק.

בלי להעליב את החתולים,שהם יצורים נפלאים בהרבה מאיבחונים מהירים נטולי אחריות ממשית,כי מה זה קב"ן,הרבה פעמים זה עובד סוציאלי קליני או משהו.
לכי לאבחון מסודר .
נ"ט-נוירוטיפיקל: האנשים הרגילים. א"ס-איש ספקטרום: זה שעל הרצף האוטיסטי. א"א: איש אמצע: באמצע.

פנדורה5

New member
תודה :)

וחתולים עדיפים בהרבה על בני אדם... יותר קל להבין אותם

רואה 6 6

New member
לא,ממש לא,

לצערי,חלק ניכר מהשירות הצבאי שלי לווה ע"י קב"נים. למדתי להכיר את האפשרויות.

dina199

New member
ואפילו אם הוא פסיכולוג

זה לא עושה אותו מומחה אספרגר, וגם לא נותן לו שום זכות לאבחן תוך חצי שעה

dina199

New member
אם רוצים לדעת בדיוק צריך לעשות

האיבחון מקצועי מקיף. לא עושים האיבחון תוך חצי שעה.
ויש פסיכיאטרים שאין להם שום מושג אספרגר. זאת אומרת שאת לא יכולה לסמוך לא על הבן ולא על הפסיכיאטר.
לגבי מאמינים - לאף אחד בספקטרום אין את כולם. אבל רק האיבחון מקצועי יכול לתת תשובה אם יש מספיק.
הקיצונים : א"ס - איש בספקטרום אוטיסטי,נ"ט - נוירוטיפיקלי ז"א ללא קשיי תקשורת ,‘רגיל‘ , א"א - מה שביניהם כי אין גבול מוחלט

אם את באמת רוצה לדעת

הייתי ממליצה לך לפנות ל"בית אחד"
הם מקצועיים באבחון מבוגרים ובטיפול מבוגרים,
ואם את לא עונה לכל הקריטריונים של ספקטרום האוטיזם (היום נקרא ASD)
אז סביר שאת עונה להגדרה של SCD (הפרעה חברתית תקשורתית) ויש להם גם יחידה שמטפלת בזה לפי האתר שלהם.
נראה לי שאם את רוצה למצוא דרך לקבל עזרה שתעזור לך למצות את הכשרונות התמונים בך ולהשיג את המקסימום הם הכתובת.
אנחנו לא מהאיזור שלהם אז אף פעם לא היינו שם,
אבל יצא לנו להשתתף במחקר שמנהל ד"ר עופר גולן שהוא גם המנהל של בית אחד והתרשמתי מאוד לטובה.

arana1

New member
הדברים הרבה פחות מדוייקים מכפי שכולם מעמידים פנים

כי אספרגר זה לא בדיוק תסמונת או מחלה או דבר מוגדר
זה לא שיש איזה ווירוס או חיידק או פתולוגיה שאפשר לאתר ולקבוע שיש או אין ( וגם את הדברים האלה רופאים מפספסים כל הזמן) אלא שזה יותר סוג של אישיו, קוו אופי, סוג של זהות שמתבטאת אצל כל מיני אנשים בכל מיני צורות

אין דבר כזה תסמונת אספרגר
פשוט אין
את עונה על חלק מהתסמינים כי אספרגר זה לא כמו תסמונת דאון שאו שיש לך או שאין אלא פשוט מבנה נפשי מסויים ולכן בדיוק כשם שאף אחד לא עונה על כל התסמינים של אדם נורמטיבי ככה אף אחד לא עונה על כל התסמינים של אספרגר
אנשים מתיימרים לדייק ברמה של סעיפים ותתי סעיפים וכל מיני תיוגים ושמות שזה פשוט מגוחך ברמות

אם את מעוניינת בקיצבה מציע לך להתאבחן
אם את מעוניינת וצריכה עזרה ממשית ואנושית מאחל לך בהצלחה ושאלוהים יעזור לך

מומלץ מאוד לא לפנות למקומות כמו בית אחד שינציחו בזהותך המבולבלת שקרים וחצאי אמיתות שיגזלו ממך את הסיכוי להיות מי שאת

גם אם את מרגישה

שאת זקוקה להדרכה וללימוד מיומנויות כדי להצליח במקום עבודה, לימושעם וכשומה אני ממליצה על אבחון-גם אם זה רק scdזה מאוד שונה מטיפול פסיכולוגי לקשיים אחרים,למרות שלפעמים שווה לשלב.אם הרצון לעבוד על דברים מגיע מהסביבה ולא. ממך אל תעשי אבחוןאם את לא צריכה עזרה מקיפה ויכולה לטפל אצל מישהו שמומחה במיומנות חברתיות אולי עדיף להימנע מהתווית.השאלה אם כבר יש לך תוויות אחרות,כי התווית של אספרגר לטעמי עדיפה מהרבה תוויות אחרות שגויותק

פנדורה5

New member
לא ממש איכפת לי או זקוקה לתוויות

יש לי כבר אבל בנוגע לבעיות קשב וריכוז וחרדה חברתית, אני לא זקוקה לעוד.
אני הייתי בטיפול כבר דיי הרבה שנים, ועברתי כמה טיפולים בנוגע למיומנויות חברתיות. זה עזר לי לזהות מצבים, אבל השיטה המועדפת עליי זה להקשיב לאינסטינקטים ולאינטואיציה שלי, גם אם אני לא יודעת איך להגיב. אבל בישביל זה יש לי את המשפחה שלי שעוזרים לי להבין איך להגיב (או לא להגיב) בפעם הבאה כשאני מבחינה שעשיתי משהו לא "נורמלי".
אף אל פי שתמיד יש את הדברים שאני לא טורחת לשנות. הכנות שלי היא אחד הנשקים הכי גדולים שלי (גם אם זה עובר על הגבול הדק הידוע כטאקט).

arana1

New member
חבל שאין מי שעוזר לעשות דברים לא נורמלים

כי זה בדיוק מה שחסר
כי זה בדיוק הביטוי האמיתי ולא המעושה והמאוס של סובלנות
וזה בדיוק ורק זה יכול להביא לבריאות נפשית ופיזית ויצירתיות יחודית ואולי אפילו לסיכוי לאהבה משמעותית

בדרך כלל משפחות מתמחות בלסמן את הקוו שבו האוטיסט או האדם הרגיש והכנה עובר כל פעם שהוא מנסה לחיות את עצמו כראוי וכנחוץ לו
נכון שלטווח הקצר כל פעם שעוברים את הקוו הזה אז אפשר שבמונחים של המימסד ושל שוק העבודה ומקומות ההשכלה האדם יצא נפסד
אלא שככל שיותר ויותר אנשים יעיזו לחיות את האמת שלהם, את הרגש שלהם, את מהותם אז גם המקומות האלה ישתנו
ואגב
לתועלת כולם
ובלווא הכי זה מה שקורה
כך שחבל להתעקש ולהאחז דווקא במה שלא נכון ולא מתאים ומחליא רק בגלל שכרגע ולטווח הקצר זה גם מה שמשתלם
ביחוד
שלאוטיסטים הדברים יכולים גם להסתכם בנזקים בריאותיים ונפשיים קשים מאוד
ככה שגם ודווקא מי שמתאמץ כל הזמן לא לעבור את הקוו בשביל להשתלב עלול למצוא שהוא הפסיד גם את עצמו וגם את היכולת להשתלב ולתרום ולהתפתח דך מה שכל כך מופלא בו

פנדורה5

New member
לי מעירים על זה רק כשאני עוברת את גבול הטעם הטוב, וזה לא קרה

לי כבר כמה שנים טובות.
למען האמת זה הוציא לי מוניטין של משהי שמדברת בכנות ולא משקרת... לא שאני מצליחה לשקר, אבל במקרה כזה אני פשוט שותקת, הרבה יותר פשוט.

פנדורה5

New member
אני לא זקוקה לעזרה בנוגע לזה

אני פשוט רוצה שהם יפסיקו לבלבל לי את השכל בנוגע למה יש לי ולמה אין לי.
אני הסתדרתי עד היום עם מה שיש לי ועם מה שאין לי... לא תמיד בדרך הכי "נורמלית", אבל בדרך שהצלחתי להסתדר איתה.

dina199

New member
האם את מתכוונת לקבן ?

אם את לא מעוניינת, אף אחד לא צריך לבלבל לך את המוח.

אני אישית חושבת שרצוי לעשות איבחון רק עבור עצמך, לא בשביל טיפול או בשביל 'להסתדר בחיים', אלא רק בשביל 'ידע אישי' שלך.

פנדורה5

New member
אני יודעת :) ואני שוקלת לעבור איבחון, אבל זה פשוט מאוד מעצבן

אותי כשרואים צורך להדגיש כמה משהו כדאי או לא כדאי על מנת שאני אעשה או לא אעשה משהו.

dina199

New member
זה בהחלט מעצבן.

אבל אנשים כאלה מעירים לכולם. תמיד יהיה להם להגיד משהו על מישהו.
למשל לאדם שמן יגידו 'למה אתה לא מרזה?', ולאדם רזה יגידו 'מה קרה , אתה אנורקטי?'. ואם השמן ירזה יגידו 'אתה לא נראה כלכך טוב' :-\

למעלה