היי =)

1WonderWoman1

New member
היי =)

אני מחפשת ספר מעניין לקרוא, ובינתיים כל הספרים שהתחלתי לקרוא לא עניינו אותי, ואת כולם הפסקתי לקרוא לפני שסיימתי. ואז עלה רעיון
במוחי! חשבתי שאולי אתם תוכלו להמליץ לי על ספרים שאהבתם!
אז אני אספר לכם מה אני אוהבת לקרוא - אני בעיקר אוהבת לקרוא סיפורים אמיתיים שקרו, או על ספרים שבהם הגיבור מספר על חייו. אני לא כל כך אוהבת ספרי מדע בדיוני, אבל בעצם כל ספר יתקבל בברכה!
=))

המלצה

אמנם לאחרונה אני דווקא כן מחפשת ספרי מדע בדיוני ופנטסיה אבל לפני שגיליתי את העולם המופלא הזה, קראתי ספר מאוד מציאותי ואמיתי שנקרא: בשבי המצרי. אני לא זוכרת את שם המחבר, אבל כתב אותו אדם שנפל בשבי במלחמת יום כיפור והוא מספר על הנפילה, השהות בשבי וכמובן, השיבה הביתה. ספר מרגש, מצמרר ומעניין מאוד.

ורדה ש

New member
הצעה עקרונית

אם את אומרת שתהחלת הרבה ספרים ושלא "נתפסת" באפאחד, אז אני רוצה להציע לך משהו עקרוני: - מעט מאד ספרים סוחפים מיד בדף הראשון. ברוב הספרים צריך להשקיע קצת זמן ומאמץ בדפים הראשונים, כי לרוב צריך זמן כדי להתחיל להכנס לעולם שהספר מציע לך - להבין מי נגד מי, למה, איפה... אז השיטה הכי טובה היא לא להתיאש מיד. קוראים לאט ובתשומת-לב את ההתחלה, אפילו עוצרים קצת כדי לשים לב לשמות : מיהו מי ואיך הדברים מתקשרים... מהנסיון שלי - אני עוזבת ספר מהיד ומחליטה ש"הוא לא בשבילי" רק פחות-או-יותר אחרי הפרק השלישי. הרבה פעמים ספרים שלא-כל-כך-נראו לי התגלו בהמשך כמתנה מופלאה. וכדאי גם לקרוא את ספרו של עמוס עוז "מתחילים סיפור", בספר הזה עוז מנסה לבדוק התחלות שונות של ספרים ידועים ומפורסמים ולראות איך המספר יוצר את מערכת הקשרים עם הקורא שלו במפגש הראשון שבין הקורא והספר.

טוב ששאלת!!!!

אם את מעוניינת בספר מעין אוטוביוגרפי(בו יתוארו חוויות אמיתיות ומדהימות-אקזוטיות ובלה בלה בלה).. יש לי את המתאים ביותר: "פרפר" מאת : הנרי שרייר... לא תתאכזבי(הצלחה מובטחת) רק אל תתעייפי (500 עמודים)
תהני

אני אוהבת ספרי מסעות ../images/Emo63.gif

[זה גם אמיתי..] אבל אני לא כל כך זוכרת שמות.. בספרייה כל ספרי המסעות עומדים על אותו מדף [או שניים] זה לא ממש יעזור, אבל האחרון שקראתי היה על ישראלי עם דרכון זר, שחצה את אירופה ואת אסיה על אופנוע..
בחזרה מטואיצ´י גם ספר מסע. וחוויה יפנית של שפרה הורן - אמיתי לגמרי..

bana

New member
../images/Emo91.gif

אני אהבתי את: תורת עץ הרעל-ברברה קינגסלובר תמרה הולכת על מים-שפרה הורן בחסד נעורייך-אייל מגד

ד"ר ג´קיל ומיסטר הייד

מאת רוברט לואי סטיבנסון (שחיבר גם את אי המטמון). אני מצאתי את הספר מרתק בכל פעם שקראתי אותו מחדש... זה לא סיפור אמיתי, נכון, אבל סטיבנסון מספר אותו ממש כאילו קרה באמת. הוא מדהים בתיאורי הגיבורים ורגשותיהם ומספר באופן אמין ביותר(אני נשמע כמו כריכה אחורית...). וחוצמזה אם רק תתני לו צ´אנס ותקראי, נניח, חמישים עמודים ראשונים, ישארו לך עוד 24, אז תקראי גם אותם וזהו... אמנם ספר שיסווג אולי כספר נעורים, אבל הוא פשוט טוב! נ.ב. עוד מישהו חוץ ממני שם לב לעובדה שאת אי המטמון תרגם אוריאל אופק ואת ג´קיל והייד תרגמה עטרה אופק, בתו, ויש אפילו הוצאה של שני הספרים בכריכה אחת...

למעלה