היי

היי

אני לא כל כך יודעת מה אני עושה פה. אני לחלוטין לא שייכת.

אני בת 21 ואני בתהליכי החלמה מאנורקסיה.
זה התחיל לא מתוך רצון לרדת במשקל אלא מתוך צורך בשליטה. שליטה באוכל. עם הזמן המנות שהייתי אוכלת היו הולכות וקטנות ואני הלכתי ונעלמתי. היום מידה 34 גדולה עלי.
אני רוצה לעלות במשקל, אני יודעת שאני צריכה. אני פשוט לא מסוגלת לאכול.
אני מסתכלת בקנאה על נשים אחרות, נשים יפות שמסוגלות לאכול דברים משמינים ויכול להיות שעוברת בראשן מחשבה על כמה זה משמין או שהן לא צריכות לאכול את זה, אבל הנשים האלה מקבלות את מי שהן. הן מפויסות עם עצמן והן גם נהנות מאוכל ואני לא מסוגלת. אני כועסת על עצמי כל הזמן, מלקה את עצמי. כועסת שאכלתי סתם כי התחשק לי ולא כי הייתי צריכה את זה. אני כבר לא נהנית מאוכל, הוא הפך לעינוי בשבילי אבל אני חושבת עליו כל הזמן. אנשים נורמלים לא חושבים על הארוחת צהריים שלהם כל כך הרבה זמן אחרי שהיא נאכלה.
כל כך הייתי רוצה להיות מסוגלת לאכול משהו סתם בשביל הכיף. בשביל עצמי.
אני יודעת שלשמוע על מישהי בדיאטת השמנה זה אחד הדברים המעצבנים ואני יודעת שמהצד זה נשמע קל ונחמד, אבל אני נאבקת כל יום. בין הפחד לאכול והרצון לעלות במשקל.

אני מניחה שהעין שלי לא אמינה במיוחד כרגע אבל אני מסתכלת על עצמי במראה והגוף שלי לא מאוד שונה מהגוף של הדוגמניות בעיתונים. האם גם הן אנורקסיות? האם גם הן עוברות את הגהנום הזה ואם כן, איך החברה מאפשרת לזה לקרות?

אני עובדת כרגע על לאהוב את עצמי. על להיות יותר סלחנית לעצמי. על לקבל את מי שאני כי אני כבר לא מרגישה יפה. הגעתי לכאן כי אתן מדהימות בעיני. כי אני מניחה שאין מישהי שלחלוטין אוהבת את הגוף שלה אבל אתן מקבלות את מי שהפכתם להיות. ואתן שלמות עם עצמכן ואתם יכולות להגיד בקול רם שאתן יפות ושאתן אוהבות את עצמכן. ואני בטוחה שגם לכן לא תמיד קל להיות כאלו אבל זה אתגר יומיומי שאני הפסדתי בו מזמן ועכשיו אני בסיבוב שני, מנסה להחזיר לעצמי את הכוח הזה.

אני יודעת שאני לא שייכת. אני יודעת שזה אבסורד להיכנס לפורום כזה ולשתף את בעיותיי כאנורקסית. אני מניחה שלא זה מה שהתכוונתי לעשות. אני מניחה שבמקום מסויים הייתי רוצה להיות שייכת לכאן. אני מקווה שאני לא יוצאת לחלוטין חסרת טקט ואני מקווה שאתן יודעות להעריך כמה אתן אמיצות וכמה כוח יש לכן. לעמוד מול החברה אבל גם לעמוד מול עצמכן. אני יודעת שלא משנה מול איזה אידיוט אני אעמוד, תמיד בסוף היום אני אהיה הבנאדם שהכי קשה עם עצמי.

ga26

Member
אני בד"כ לא מגיב פה אך הפעם קשה להישאר אדיש

המסר הוא לא רק לך אלא גם לבנות שמרגישות שהן שמנות מידי או גבוהות מידי או כל דבר אחר. מה שחשוב אצל האדם זה הפנימיות שלו - ככה חונכתי. את יכולה להיות שמנה או רזה גבוהה או נמוכה - תאהבי את עצמך בגלל מי שאת ולא בגלל החיצוניות שלך.
אני מאחל לך רפואה שלמה ושתאהבי את עצמך לא בגלל שאת יפה או לא אלא בגלל מי שאת באמת מבפנים.

טוב שכתבת

הפורום פה משמש לכל מי שלא מרגישה נוח בגופה, ואת עונה על ההגדרה הזו, אז תודה ששיתפת אותנו. אני חושבת שיש הרבה מאוד מהמשותף לנשים שמנות עם רגשות האשמה לגבי האכילה וחוסר היכולת להנות מאוכל בצורה מלאה, כך שאני חושבת שרבות מאיתנו יכולות להזדהות איתך.

בכל מקרה, יש פה בפורטל גם פורום של הפרעות אכילה אם מעניין אותך (למרות שברור שאת מוזמנת להמשיך ולכתוב פה):
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=198

תהיית ניסוח

יש גם אנשים שלא מרגישים נוח בגופם כי לתחושתם הם נולדו למין הלא נכון, אז גם?
ויש כאלה שמרגישים לא נוח בגופם בלי סיבה מיוחדת, בלי אנרוקסיה או להיות שמנים, אז גם?
ויש כאלה שלא מרגישים נוח בגופם כי נדמה להם שיש להם איבר חיוני אבל מיותר, כמו יד או רגל, אז גם?
ויש כאלה שלא מרגישות נוח בגופן כי יש להן אף נישרי, אז גם?
לא שיש לי משהו נגד זה שכל האנשים האלה יצורפו לפורום, להפך, תפדל, כל הפורומים קצת מתים ועוד אנשים זה טוב לרייטינג ואין לי מה להתלונן
אבל אז למה לקרוא לפורום שמנות ויפות, למה לא לשנות את השם לאנשים שלא מרגישים נוח בגופם וזהו.

את צודקת, יש משהו בניסוח

אבל אני חושבת שאנורקסיה בכל זאת דומה להשמנה בזה שמדובר על דימוי גוף שקשור במשקל וביופי שלא קשור במשקל. ובמובן מסוים אני חושבת שזה גם קשור כי אני חושבת שבעולם שמפחד מהשמנה - הפחד הזה יכול לדעתי להפוך לטריגר (או חלק ממערך טריגרים) להפרעות אכילה שונות.

ומעבר לזה, אם מישהי מרגישה נוח אצלנו בפורום, אז אולי זה אומר עלינו דברים טובים (בלי שום קשר לרייטינג)?

בבוקר אביבי אחד החלטתי שאני קומקום

ואני עדיין לא מבינה למה כולם מזדעקים כשאני מנסה לתקוע את עצמי בשטקר ולבעבע.

מה כ"כ מפריע לכן בהודעה שלה?

ברצינות - זו לא הודעה פוגעת, היא לא דוחפת אחורנית דיונים קריטיים וחשובים... למה להגיב כך?

אז אם מותר לשאול...

מדוע כתבת בפורום בעבר? האם את מרגישה שבעבר הפורום היה שונה בגישה שלו - או שפשוט עם השנים (ואולי בעזרת הפורום) הצלחת להגיע למקום יותר טוב לגבי דימוי הגוף שלך?

dify

New member
לגמרי

ולשאלה של צלמת, זה חלק מהסיבה שאני לא פה יותר. הפורום הזה פעם חגג בשמחה אהבה של קבלה עצמית, עזבתי כשהרגשתי שזה השתנה למשהו שהדיון הנוכחי משקף היטב וזה משקף את ההבדל בגישת הניהול.
(מצחיק, אבל הגעתי לפה לגמרי במקרה היום כדי להבין מי זו ורדה מביטוח לאומי, לבדוק אם טרול כי היא הגיבה לי במקום אחר וחיפשתי עוד הודעות שלה לפני שאני מקטלגת אותה כטרול).

דיפי, חשוב לי לכתוב לך משהו...

ברור שהגישה שלי שונה מזו של עופר בהרבה מובנים, אני בטוחה שזה משפיע על הפורום. וגם אני הייתי מאוד שמחה לראות פה את עופר משתתף יותר ככותב או אפילו כמנהל אם הוא מעוניין בתפקיד שוב. אני אשמח ממש כמוכן אם עופר יחזור לכתוב בפורום ואפילו לנהל אותו, אבל למיטב הבנתי ולצערי זה כנראה לא אפשרי מצד עופר מסיבות שונות, ולכן אנחנו רואים פה אותו פחות.

אבל (וזה אבל גדול), עצם זה שאנשים עוזבים משפיע לא פחות על האווירה. ואם כותבות ותיקות שהיו פעילות בעבר כמו טלי וכמוך עוזבות, אני מרגישה שההשפעה של העזיבות לא קטנה משמעותית מהעזיבה של עופר.

השאלה היא - מה הלאה. אני תמיד מזמינה משתתפות פשוט להשפיע על האווירה בזה שהן יפרסמו הודעות בעצמן וכך ישפיעו. אם יש לכן מה להגיד ולכתוב, אתן רואות שאני מגיבה (ואפשר גם במסרים). בסופו של דבר אם חשוב לכן לחזור לפורום, אני בטוחה שישנן דרכים יעילות יותר מאשר לכתוב פה איך היה טוב פעם.

dify

New member
אני מאד מעריכה את התגובה שלך

והאמת היא שבאמת באמת לא נכנסתי לפה כדי להתלונן
זה לגמרי תפס את עיני במקרה (הייתי צריכה לקרוא למה ורדה הגיבה כדי להבין את התגובה שלה
וגם היה לי נחמד לראות כמה שמות מפעם שעדיין פה :)

אני מבינה מה שאת אומרת, באיזשהו מקום יש בזה היגיון, בעיקר אם יש פתיחות מצב ההנהלה, כי יש איזשהו גבול כמה אדם יכול להלחם בטחנות רוח, ובדר"כ, מניסיוני בתפוז, כשלמנהל יש אג'נדה, אז חבל על האנרגיה, כל תגובה הופכת למלחמה, ובכנות, לא היה לי הכוח והרצון להיכנס לזה ד'אז ופשוט ויתרתי מראש, אני מודה שהתגובה שלך פה קצת מפתיעה אותי וגורמת לי לחשוב.

עם זאת חשוב לי להבהיר, שמה שאני אהבתי במיוחד בפורום הזה, בטח כפי שהנהיג אותו עופר, זה שהפורום היה מאד לא שיפוטי ומאד מקבל, כמו שפולגרה כתבה, היתה תחושה שפה לא צריך להלחם ולהוכיח שנוח לאדם בגופו, פה זה היה מובן מאליו, כמו שם הפורום, שמנות ויפות, בלי צורך להתנצל או לתהות אם זה אפשרי...

כשאני רואה שאלות שעצם הניסוח שלהן מעלה ספקות או שיפוט, כשאני רואה הגדרה של הפורום בתור מקום לקבלה למי שקשה לו עם דימוי הגוף שלו וכד', אני מרגישה שזה לא מעביר את מסר הקבלה העצמית שעבר בכתיבה פה פעם אלא מעביר מסר מפקפק, חושש ואולי אפילו כזה שאומר שאנחנו לא מספיק טובים כמו שאנחנו וזה סוג של קבוצת תמיכה שמחפשת איך להתאים למה ש"צריך". במעט הפעמים שביקרתי פה מאז שעזבתי, כל פעם שנתקלתי בניסוחי השאלות, ויתרתי מראש, כי אני לא מחפשת קבוצת תמיכה ולא מחפשת להתנצל, אני מחפשת להינות מהחיים כמו שאני ומבחינתי לפני כן זה היה קבוצה חברתית מקסימה של אנשים שחיבבתי, חלק מזה בגלל שהם היו אנשים שלא התנצלו על מי שהם אלא אהבו את עצמם, אני אוהבת אנשים כאלו (שמנים ורזים כאחד
משקל זה לא קריטריון
)

כמו שעופר נהג להגיד רבות, יש מלא פורומים שעוסקים בדיאטה, בשינוי, פה אנחנו מרחב שלא מחפש לשנות אלא מחפש להיות אתה מבלי להתנצל. אני הרגשתי שבהתעקשות הזו שלו לשמור על הרחב הזה נקי מדיונים שכאלו הוא שמר פינה קטנה במרחב הוירטואלי שבה אדם לא הרגיש צורך להתנצל על מי שהוא. אני כבר לא יודעת אם אפשר להרגיש כך פה עוד. באמת שלא יודעת (התגובה הנוכחית שלך קצת מבלבלת אותי, מודה.).

האג'נדה היחידה שיש לי...

היא שאנשים ירגישו פה בנוח.

ותראי, אני מעלה לדיון נושאים שמטרידים (או הטרידו) אותי. אבל ברור לי שכל אחת מאיתנו מביאה פרספקטיבה שונה על הנושא כי אנחנו נשים שונות, וכל אחת מאיתנו גם נמצאת במקום שונה במסע לקבלה עצמית (או במקום שונה אחריו). רק חשוב לי לציין לגבי נושא הדיאטות, יש כמה נקודותשגרמו לי להסיר את הכלל של עופר לגבי איסור הדיון:
קודם כל, היו משתתפות שהתלוננו על האיסור הזה וסיפרו שדווקא הוא מפריע להן, וחשבתי שבמצב כזה קל יותר להתעלם מהודעות קיימות למי שהנושא לא מעניין אותה.
אני גם חושבת שאין מה לעשות, אבל דיאטה היא חלק מהחיים שלנו בעולם המערבי (בלי שום קשר אפילו למשקל בהרבה מקרים), ואני מאמינה בלהתמודד עם דברים באופן ישיר, ולא להתעלם מהעובדה שיש עלינו לחץ לעשות אותן. באותה מידה, אני גם חושבת שיש מקום שמשתתפות שבחרו לעבור ניתוח קיצור קיבה יוכלו לשתף בהחלטה שלהן ובתהליך שהן עברו מאותן סיבות.
ואני חושבת שיש הפרדה בין לדון בדיאטות - לבין לכפות אותן על משתתפות או לשפוט מישהי שבוחרת כן או לא לעשות אחת.

אני דווקא שמחה שקצת בלבלתי אותך ונתתי לך חומר למחשבה.
בכל מקרה את מוזמנת כמובן לחזור ולכתוב.

יופי של פוסט

ולא אבסורד בכלל לכתוב כאן
שאפו
מקווה שתראי את עצמך כמו שאת ותאהבי את מי שאת ומה שאת רואה

אנורקסיה

היא לא בעיה של אוכל או דימוי גוף בעיייתי. היא בעיה פנימית הרבה יותר עמוקה וקשה. אני מקווה שאת מחפשת את הפתרון אצל פסיכולוג או פסיכיאטר. אל תקחי את זה על עצמך לבד. לפי דבריך אני לא חושבת שאיזשהו סוויץ' שתעשי לבד בראש, יעזור - מחוייבת וחזקה ככל שתהיי.

מקווה שתמצאי מזור לכאבייך ושיום אחד תחייכי אל עצמך בראי, תאכלי אוכל נורמלי, ללא רגשי אשמה ותגידי - אני אוהבת את עצמי!

סליחה,למה מחקו את התגובה שלי למקל?

בכל אופן....אתן כולכן קונות את הפתיון שלה
הקטע שלה זה להרגיש רזה,וכשלא עובד לה היא תלך לאיפה שיש אנשים שמנים

anati43

New member
ומה הקטע שלך - להכנס לפורום שמנות

ולהגיד שמשקל 78 על כל גובה זה מבאס? את מרגישה קוסית כשאת כותבת את זה ואף אחד לא רואה אותך?

למעלה