היי

moshiko00

New member
היי

עברתי ניתוח ואני כבר חודשיים וחצי ברם 2 ובביקורת האחרונה הרופא המליץ לקבוע לי סעיף ליקוי 55606 , מישהו יכול להגיד לי מה אומר הסעיף הזה? אני עדיין מחכה לתשובה מרם 2. תודה רבה.

DorSht

New member
כנראה שחרור מהצבא.

בעקרון, סעיף ליקוי שנגמר ב5 זה פרופיל 45, סעיף ליקוי שנגמר ב4 זה 64, סעיף ליקוי שנגמר ב3 זה 72, סעיף ליקוי שנגמר ב2 זה 82 וסעיף ליקוי 1 זה סתם סעיף שעדיין נותן פרופיל 97.
לפי הרשת גם כן, כל סעיף ליקוי שהמספר האחרון שלו הוא 6 או יותר, משחרר מהצבא.
(אולי זה סעיף זמני, ייתנו לך פרופיל 24 ולאחר מכן תחזור לשירות?)

moshiko00

New member
ואם

אם במידה וישחררו אותי מצה"ל אז אני אקבל תעודת לוחם? אני מוסמך רובאי 07

Run for a Fall

New member
היי

מההיכרות שלי עם הנושא, פרופיל המסתיים בספרה 6 מרמז בדר"כ על פטור זמני משירות . כלומר שחרור לתקופה מסוימת (בדר"כ בין שלושה חודשים עד שנה) ולאחר מכן כינוס וועדה רפואית נוספת לשם קביעה האם אתה כשיר לחזור לשירות בצה"ל (כלומר, העלאת הפרופיל מחדש) או שלא ואז מתבצע שחרור קבוע (פרופיל 21).

כמובן הדבר תלוי גם ביתרת השירות שלך (מי שיתרת השירות שלו בתום תקופת הפרופיל הזמני היא פחות משנה, לא חוזר לצבא אלא אם כן מבקש).

לגבי תעודת לוחם - אם ביצעת שנתיים בתפקיד לוחם אתה זכאי לה לפי מה שידוע לי. צריך לברר את זה בשלישות. שם גם תוכל לברר אם אתה זכאי לתעודת שחרור בכבוד שמציינת גם שהיית לוחם.

כמובן שהדבר רלוונטי רק במידה ויוחלט על שחרורך הקבוע מצה"ל, יש סיכוי סביר מאוד שאחרי תקופת הפרופיל הזמני תחזור לשירות תקין (שוב, תלוי במצבך הרפואי בוועדה הרפואית הנוספת בתום התקופה וביתרת השירות).

אגב, את תקופת הפרופיל הזמני אין צורך להשלים אם חוזרים לשירות (כלומר אם לדוגמה שירתת עכשיו שנה, וקיבלת פרופיל 24 לחצי שנה - תחזור להשלים שנה וחצי אם יוחלט שאתה כשיר לשירות).

בהצלחה ורק בריאות

למעלה