היי

היי

מעניין אותי לדעת אילו חומרים טבעיים יכולים להועיל לטיפוח השיער ולשיפור המראה הבריא שלו

אני מעוניינת לטפח את השיער אך ורק באמצעים טבעיים, ללא מוצרים תעשייתיים כלל אך אין לי ידע בנושא

תודה

0 אור 0

New member
שמנים

להזנה וחיזוק אפשר להיעזר בשמנים כמו שמן קיק או זית או קוקוס (גם קצח טוב לחיזוק שיער), בהידרוסול רוזמרין, ואם רוצים אפשר גם להוסיף שמנים אתרים כמו רוזמרין, לבנדר, ילנג ילנג
לחפיפה טבעית אני לא מכירה אישית , יש כאלה שמשתמשים בשמפו שמבוסס על סלק סוכר

Besomet

New member
יש הרבה חומרים טבעיים לטיפוח השיער

את יכולה להכין מסיכה לשיער משמן קוקוס, שעוות חוחובה, שמן רוזהיפ (ורד הבר), תמצית ארומטית (״שמן אתרי״) של לבנדר ותמצית ארומטית של גרניום.

אופציה נוספת היא לפנות לארומתרפיסט/ית כדי שירקחו עבורך מסיכה/סרום לשיער שמותאם במיוחד לשיער ולקרקפת שלך.
לאיש/אשת מקצוע יש הרבה חומרים שאינם זמינים לציבור הרחב ויתרה מכך יש לו/לה את המקצועיות והמיומנות להתאים את המוצר למצבך הרפואי, הטעם האישי שלך וציפיותך מהמוצר.

0 אור 0

New member
אתה התנסית אתו אישית?

כי האמת שבבום הגדול של הפרסומת לשמן הזה כשהוא הגיע לארץ, אז ניסיתי אותו,
יכול להיות שהוא טוב לשיער עבה ושחור, אבל לשיער שלי שהוא יותר עדין ודק, זה היה פשוט נורא.
בפרט שהריח לא לטעמי בלשון המעטה.

הפקת שמן הארגן

זה עתה חזרתי מטיול במרוקו
הגענו לביקור במרכז הפקת השמן
ראינו את כל התהליך עד...... הפקת השמן עצמו,
להבנתי הפקת השמן והמוצר הסופי מוסתרים מעין התייר מסיבה כל שהיא
למה????? השאלה נשארה ללא תשובה.

תודה רבה לכם

עזרתם הרבה

אשכר

New member
אז תאכלי טוב ותבססי את היציבות שלך

על דברים אמיתיים ומוחשיים (כלוימר - דברים שמרגישים בחושים).

הקרקפת היא עור, עצבים, ושרירים עדינים שמושפעים באופן ישיר ממצב הרוח שלנו. כל מה שזורם וצומח שם מושפע ישירות מהשרירים העדינים שמתכווצים ומתרחבים בהתאם למצב הרוח שלנו.

כל ההתעסקות בשיער עצמו זה נראה לי בזבוז זמן משווע, שלא לומר "מוזר" (שלא לומר דברים בוטים יותר)

אשכר

New member
תיקון חשוב: הטיפול בשיער במקום בבנאדם

הטיפוח של השיער, הוא מה שנראה לי בזבוז זמן,
כי הרגע שהשיער יצא כבר מהקרקפת, זה מאוחר מדי לעשות משהו עבורו. השיער הוא לא איבר חי, הוא דומם.
במיוחד במקרה הזה, צריך לטפל בבעיה מהשורש, והשורש נמצא בערך 1 מטר מתחת לבעיה.

Besomet

New member
אני לא מסכים איתך

העור, בדיוק כמו השיער, מושפע מאוד מהתזונה ואורח החיים שלנו, אך הוא גם מאוד מושפע מהסביבה שלנו: לחות או יובש של האוויר, רמת הזיהום בסביבה בה אנו חיים וכיוב׳.

בדיוק כפי שטיפוח העור יתרום להקניית מראה חיוני ורענן, כך גם טיפוח השיער.

תזונה נכונה ושמירה על בריאות פיזית ונפשית הם חלק חשוב ומהותי ממראה העור והשיער, אך גם לטיפוח החיצוני יש תפקיד חשוב.

אנו מסתובבים בעולם רווי בפיח וערפיח, אדי כימיקלים ועשן סיגריות, וחיים במדינה בה רוב השנה שוררים חום ולחות משמעותיים.

כל מי שאני מכיר מטפח את השיער באופן כזה או אחר. חלק משתמשים רק בשמפו, חלק משתמשים גם במרכך שיער, ואחרים משתמשים בתכשירים נוספים.

״פנוייה ומחפשת״ פנתה אלינו כי היא מעוניינת להמנע מתכשירים מזיקים, ומבקשת להשתמש בחומרים טבעיים ומיטיבים. אני סבור שגישה זו ראוייה לשבח וכולי תפילה שרבים אחרים יבינו את חשיבות העניין וילכו בעקבותיה.

אשכר

New member
חבל!

תחשוב איזה נורא זה לחויית המשתמש של "פנויה ומחפשת", שאנחנו לא מסכימים, וכל הדעות סותרות.

אני לא חושב שצריך לשים על השיער כלום חוץ ממיים,
אלא אם היית לייד מדורה או ליד אנשים שמעשנים.
אפשר לשטוף את הקרקפת בסבון רגיל, זול, משמן זית.

שיער זה דבר עמיד מאד, ויש לו פג תוקף של כמה מאות שנים.
אין צורך "לטפח" אותו. הוא כבר בסדר.
מקסימום דוהה קצת בשמש חזקה לאורך כמה חודשים.
אם השיער שלך מתקלקל בגלל כימיקלים באויר, בנאדם - אתה חייב לעבור דירה! אבל אז הבעיה האחרונה שלך זה השיער... :)

אם יש בעיה בשיער זה בגלל תהליך היצור, לא תנאי השימוש.

אשכר

New member
תחשוב --- חתול!

תחשוב כבש.
תחשוב סוס.
החתול לא שם שמפו, הוא מסרק את השיער ומוציא ברחשים כמה פעמים ביום, אבל לא חופף עם אלוורה וציטרונלה.
גם לכלב יש שיער בריא, (אבל לכלב זקן יש ריח מסריח מאד, אבל כלבים אוהבים ריח מסריח, ואוהבים להתפלש בתוך גופות, ויש להם קשרים בשיער, ומסתובבים שם פרעושים וזרדים ופויה, אבל השיער עמיד מאד, אלא אם יש לכלב מחלת עור או טלפיים.

Besomet

New member
לא כל הדיעות סותרות, רוב המגיבים באותו כיוון

אם אתה רוצה שנחיה כמו חיות, כמו שחיינו לפני כמה אלפי שנים, אזי תוחלת החיים שלנו תגיע לעד 30 שנים, נמות מכל פצע שהזדהם, מדלקות בשיניים, בזמן ההריון ובזמן הלידה ועוד שלל דרכים נפלאות ומגניבות בדיוק כמו בעלי החיים.

גם בפריפריה הרחוקה אנו חשופים לזיהום האוויר. הוא מגיע ממרחקים עם הרוח, אגזוזי המכוניות, תחנות הכח, מפעלי ים המלח, ויורד עלינו כגשם החומצי, אופף אותנו בקרינה אלקטרומגנטית שמצוייה בכל מקום שיש בו קליטה סלולרית ו-wifi.

כיום אנו חיים בעולם מודרני, על כל המשתמע מכך. גם השבטים המרוחקים ביותר חווים את השלכות הקדמה: התחממות גלובלית, זיהום אוויר (כולנו חיים באותה אטמוספירה), קרינה ועוד.

hal767

New member
חולק על הפיסקה הראשונה.

כשאדם חי בטבע או קרוב אליו, ניהל אורח חיים מתאים, ניזון נכון ולא סבל מחוסר במזון, הוא חי חיים ארוכים ובריאים, החיסון הטבעי שלו היה הרבה יותר טוב והוא היה פחות מפונק מאתנו.

Besomet

New member
זה לא עניין של דיעה, יש עדויות מדעיות

באשר לתוחלת החיים של האדם שחי לפני 5,000 שנה.

יודעים בבירור, מהגופות שנמצאו ברחבי העולם, את גיל הפטירה וסיבת המוות. אנשים נפטרו מזיהומים בשיניים, חתכים שהזדהמו, לחץ תוך גולגולתי (נמצאו גופות במצריים, באפריקה ובדרום אמריקה שנקדח בהן חור כדי לשחרר את הלחץ התוך גולגולתי), תינוקות שנפטרו בלידה ונשים הרות שמתו בזמן ההריון.

לאדם שחי לפני אלפי שנים לא היה מגוון מזון בכל השנה. למעשה גם לאחר המהפיכה הניאוליתית ( מהפיכה החקלאית) שהתרחשה לפני כ-9,000 שנים, האדם עדיין סבל מתקופות ארוכות של מחסור קשה
במזון בשל בצורות, שיטפונות, מזיקים וכו׳.

hal767

New member
אז זהו, שלא כך הוא.

באותם המקומות שלא היה חסר מזון טבעי ואיכותי ותנאי החיים היו טובים, בני האדם האריכו ימים בבריאות תקינה, כולל בריאות השיניים.

hal767

New member
לא משהו זמין כרגע.

אנסה לחפש כשאתפנה.
גם את יכולה לחפש.
אבל זכור לי הייטב מתקופת לימודי על פערים גדולים באורך חיים ובאיכותם הבריאותית כפונקציה של תזונה טבעית בריאה, איכות חיים ועוד.

Besomet

New member
אני שואל אותך כי כל הידע המדעי שנתקלתי בו

מצביע על ההיפך ממה שאתה אומר.

טאוֹ

New member
נמחקה כאן הודעה

נכתבו כאן השתלחויות שכבר חרגו מגבול הטעם הטוב ומהדיון המקצועי - מספיק.

למעלה