היי

didi021

New member
היי

כנראה שיש לי הפנייה למיון שלא סגרתי (למיטב זיכרוני סגרתי אותה, אמרו לי את זה ממש כדרך אגב) ואני משתחררת השבוע. מה קורה אם ההפנייה באמת פתוחה? אני לא אוכל להשתחרר או שמא יאלצו אותי לשלם על המיון? אני לא חושבת שיש לי בכלל כבר את הטפסים.. תודה לעוזרים, שנה טובה :)

antreprize

New member
השאלה היא האם גם היית במיון.

אם לא, אז אין לך על מה לשלם ואין בעיה.
אם כן, ואם עוד לא שילמת בעצמך, אז את צריכה הפנייה (אסמכתא בעצם, ההפנייה היא לצורך רפואי) כדי שהצבא ישלם. לכי למרפאת היחידה ותדרשי לראות רופא, את יכולה גם להשאיר את הפרטים שלך ולבקש מהם להוציא.
אם אין לך את הטפסים, תוכלי לחפש אותם בבית החולים (הם בטוח מחויבים לשמור אותם לאיזו תקופה).

didi021

New member
הייתי בבי"ח

אני יכולה לבקש מהם להוציא את האסמכתא? אבל איך אדע אם הם באמת הוציאו יש לנו מרפאה קצת בעייתית.. אני משתחררת ממש בקרוב, אם זה לא יסודר עד אז גם אח"כ אוכל לסגור את זה או לא?
סליחה על השאלות, פשוט כל העניין הרפואי בצבא מאוד לא ברור לי.
תודה רבה על העזרה.

antreprize

New member
יש מקומות שמרשים בהם.

בעקרון צריך למלא טופס וללכת לרופא/קצין רפואה של היחידה.
אם את לא סומכת עליהם אז תתעקשי לראות רופא, דברי עם האחראי שם ועם המפקדים שלך ותלחצי עליהם.

יתכן שתוכלי לסגור גם אח"כ (אם יאשרו לך, אז לא תהיה בעיה להוציא את האסמכתא גם אח"כ. אם לא יאשרו אז אני לא בטוח), אבל אולי תהיה לך בעיה להגיע פיזית למרפאה.

אוקיי

בואי נבהיר דבר קטן- להשתחרר את בכל מקרה תשתחררי, זה לא קשור בכלל.
אם לא תצליחי להשיג אסמכתא, אז כן ביה"ח שבו היית ידרוש את התשלום ממך אישית. (כמובן אם היית במיון)

כמו שכתבו לך פה, יש מצב שגם אחרי השחרור תוכלי לסדר את העניין אבל מבחוץ זה קצת יותר מורכב להתעסק עם זה.

אושי231

New member
תוודאי שאת סוגרת את זה לפני השיחרור

כדי שלא תתחיל לך בעיה של מכתבים מבית החולים ואיומים על עיקול החשבון. אני מכירה את זה מחיילים שזה קרה להם, לכן הקפידי לסגור את העניין בהקדם ותלחצי על מי שצריך.

SuperShiro

New member
כל עוד הגעת למיון ללא הפנייה מרופא צבאי/ביקור

רופא, את מחויבת לשלם על הטיפול עד שבועיים מהיום בו קיבלת אותו, באם לא שילמת - התשלום יצבור ריבית. במידה ולא תסדירי הנושא - יוצא נגדך צו הוצאה לפועל וחשבונך יעוקל. הצבא נוטה שלא לתת החזר על תשלומי הריבית כיוון שפקודות הצבא מצהירות במפורש שכל חייל הניגש למיון עצמאית מחויב בתשלום עבור הטיפול שקיבל. ממליצה לך להסדיר הנושא מול מרפאת היחידה כמה שיותר מהר, לקבוע תור לרופא ולקבל ממנו אסמכתא עבור הטיפול במיון. זה נושא שניתן להסדיר גם לאחר השחרור, אך זה כמובן יותר מסובך והרבה פחות מהנה.

למעלה