היי.

היי.

שלום, אני מעוניין לנסות ללמוד אומנות לחימה כדרך לטיפול בבעיות ריכוז ועייפות. אני מניח שרוב המשתתפים בפורום לפחות אינם מומחים למה שנקרא טיפול בהפרעות קשב, אבל בכל זאת האם יש לכם המלצה על איזו אמנות לחימה תתאים יותר לתפקיד? אציין שהדבר העיקרי שאני מעוניין להפיק מאמנות הלחימה הוא טיפול בבעיות ריכוז. אין לי ניסיון קודם בפעילות מהסוג הזה ומבחינת מבנה הגוף שלי אני רזה ולא שרירי, סתם שיהיה לכם רושם כללי.

שלום :)

לא האמנות אלא המדריך - אסביר את דבריי...
האם הפנו אותך לטפל בבעיית הקשב באמנויות לחימה ? אמנות לחימה אינה תרופת לבעיות קשב וריכוז, אבל בהחלט עם החיבור הנכון, יכולה לעזור לבעיה.
סוג האמנות כאן לטעמי פחות חשוב, אלא מי המדריך? מה החיבור שלך איתו, דינמיקת הקבוצה, האם זה מדריך שיודע לעזור בבעיות קשב, מפני שאתה יכול להכנס לקבוצה, למצוא את עצמך בהחמרת הבעיה, ולא בעזרה.

avima

New member
מסכים - אבל חשוב לדייק

לא חושב שעיסוק באומנות לחימה יכול להחמיר
את בעיית הקשב עצמה

הוא כן יכול להשפיע על מרכיבים נפשיים הבאים לידי ביטוי
באופן תדיר בצמוד לבעיה (הערכה עצמית, שליטה וכדומה).

עם כול שאר דברייך מסכים בהחלט

Tonjin

New member
אין לי ניסיון מעשי איתם, אבל בווינגייט פתחו

לאחרונה קורס של אמנויות לחימה ככלי טיפולי - ותכני הלימוד עוסקים בהוראת א"ל לשם שיפור בעיות קשב וריכוז..

כיוון שאני שותף לדיעה שהמדריך חשוב בהרבה מהשיטה, יתכן שכדאי לך פשוט לנסות ליצור קשר עם מרכז הקורס - ולשאול אותו אם הוא יכול להמליץ על בוגרים באיזורך, או לפחות לתת לך יעוץ (שאני לפחות מקווה שהוא) יותר מוסמך... :)

הלינק לא עובד

Tonjin

New member
גגל "ווינגייט אמנויות לחימה הפרעות קשב"

ובדוק את שתי התוצאות הראשונות

d y s

New member
בניגוד לכותבים נכבדים אני

חושב שאומנות הלחימה ולא רק המורה חשובים.במחקרים נמצא כי דווקא הקראטה יותר מאומנויות לחימה אחרות מתאים לטיפול בהפרעות קשב וריכוז.

לטעמי עניין הקימה היינו המירכוז הוא הערך המוסף בקראטה.

תוכל לערוך עיון בגוגל במאמרים ומחקרים והנה אחד לדוגמא:

http://www.adhdindex.co.il/FrmNewsLetterContent.aspx?id=43

אם אתה גר במרכז אשמח לארח אותך לשיעור ניסיון.

neophile

New member
אתה יכול לקחת שתי גישות

לדעתי צ'י גונג וטאי צ'י זה עדיף , או לחלופין למצוא קבוצה של אנשים סימפטים ומדריך טוב שעושים הרבה אימוני לחימה אבל לא אלימים .

זה עוזר לקשב כשאתה מעיר את האינסטינקטים שלך ...

למעלה