היי

"דבר ראשון אין משהו בכל מערכת הקיום שאנחנו

מצויים בה שלא היה מכוון ושאין לו תכלית מוצדקת שטובה ותורמת ומטיבה לנו ולאין עוד מלבדו".
זו טענה. זו איננה ממצא תצפיתי

"בזוהר כתוב...".
הזהר חובר סמוך לסוף המאה ה- 13 בספרד על ידי קבוצת קבליסטים בהנהגת משה דה-לאון

"בלי פחד לא היו גבורה ואומץ.. בלי עייפות ויאוש לא היו נחת וסיפוק.. בלי אפור לא היה ורוד.. החצי בלי החצי השני שלו לא יכול להתקיים.. לכן גם אגב העולם שלנו, מערכת הקיום הנוכחית , אכן חשובה ותורמת לכל מערכות הקיום".
אם כוונתך לטעון כי מה שמתרחש כאן, על פני כדה"א יש לו השלכה על מה שמתרחש ב- star systems אחרים - זו טענה טעונה הוכחה. זו איננה ממצא תצפיתי

"נקודות הזמן של תקופת השואה על ציר הזמן של מערכת התיקון שלנו הכרחיות ופעילות עדיין אפילו שנדמה לנו שהשואה ניגמרה (אני מזכיר שהזמן הוא רק בתפיסה המוגבלת של הנשמה שעברה צימצומים כדי לחוות את העולם הזה)".
אני מזהה בבירור שהטקסט כתוב עברית, ואפילו יכולה לומר שהכותב שילב חלקי דיבר באמצעות שמות תואר, תוארי פועל, כינויים, מילות יחס, מילות קישור, באופן תחבירי הנחזה תקין לכאורה.
הבעיה היא שה- paragraph הזה כמו האחרים - נטול משמעות קוהרנטית, במחילה

"נשמות שלקחו חלק בשואה עשו את זה מבחירה טהורה, אף על פי שבעודן בעיצומו של התהליך ובתוך גוף, אין הן מודעות או זוכרות את בחירתן, כחלק מהבחירה שלהן לשכוח על מנת שהתהליך ישפיע יותר אותנטי וחזק על הנשמה".
נו, מספיק עם הקש והגבבה הללו.
הנשמות בחרו, אולם הנשמות אינן זוכרות?
מתי ראיינת את נשמות הנספים?

ואני מוסיפה על דבריך-

נשמות בוחרות רשימה
חלקן בוחרות רשימה שנועדה להתמיר צביר שלם
כלומר ציבור שלם.
עכשיו אם יוצאים מנקודת הזמן של כאן ועכשיו
ומבינים שהחיים הם בעצם רצף גלגולים
שהולך וחוזר וממשיך
ולא מסתיים במוות
מבינים את משמעות בחירת אותן נשמות
להתמיר את צביר העם היהודי,
ולגרום להווצרות ארץ ישראל
ולניעור כלל עולמי ואנושי
כתוצאה מכך.
הרי אותם אנשים כבר חיים שוב
הם נשמות גבוהות שהיו מסוגלות לחוות את הזוועה שחוו
אז לנו כאן זה נורא ואיום,
בלתי נסבל ובלתי נסלח
אך בראייה הגבוהה
זה היה צריך להתבצע לטובת הכלל והאנושות.

הטענה כי ארוע היסטורי (הקמת המדינה) היא תוצאה

משתלשלת של בחירה של נשמות נספי השואה - היא סתם טענה חסרת בסיס.
עולה לטעון?
איש לא ראיין את הנשמות הללו, ואיש אינו מוסמך לדבר בשמן ולהנפיק לנו רעיון הבל זה

אני חוזרת ואומרת:
טענה כזו מנקה את הנאצים מאחריות, בכך שהיא "מסבירה" כי היו אך אינסטרומנט בידי הנשמות, אשר כה רבים כאן מתימרים לדבר בשמן, בלא יפוי כח כלשהו מצידן

זו פשוט וורסיה מעוותת של אחת מן הדיברות של ה- New Age, "מחשבה יוצרת מציאות"...

אוקיי, זכותך לחשוב כך

זכותי לחשוב אחרת.
זו בדיוק הסיבה שלרוב איני עונה לשאלותייך
כי כל אחת מאיתנו חושבת אחרת
ולכן מיותר מבחינתי לנסות להסביר.

אמת, זכותי לחשוב כך. זכותך לחשוב אחרת.

המחשבות שלי נובעות מהתבוננות בטבע ושאלה שאני שואלת את עצמי "כיצד נתהוותה המציאות הניצפית, וכיצד היא 'מתנהלת'", ואני מתמקדת ברעיונות הניתנים לבחינה, על מנת שיהיה ניתן לאמצם או לדחותם

את, ככל שאני מבחינה, מתמקדת ברעיונות או בטענות שאינן בנות בחינה, וסופסוף שמענו ממך "זכותך לחשוב כך. זכותי לחשוב אחרת", במקום נימת פסקנות

אכן, כאשר מתמקדים בכוונה תחילה בטענות שאינן בנות בחינה - אתה נפטר באחת מ"אחריות לקוהרנטיות", שכן ניתן לטעון כל דבר דמיוני, ולך הוכח (תוכיח) שלא...

מי שזקוקה להוכחה זו את

אני יש לי את כל ההוכחות שאני צריכה.
למה הדבר דומה?
לאדם שמצא את מעיין הנעורים והוא שותה ממנו ונהנה מחיים בריאים וארוכים
בא אדם אחר ואומר לו איני מאמין בכך, תוכיח לי שזה נכון.
אומר לו האדם הראשון תאמין או לא תאמין
זה לא משנה מבחינתי
אני נהנה ואני מאמין ובשבילי זה עובד
אז מה זה אכפת לי במה אתה מאמין?

מס הכנסה העלה במדגם נישום ודרש

ממנו הצהרת הון.
שלח הנישום הצהרת הון ופירוט הכנסות ממוצעים למדי.
כצעד סטנדרטי של השלמת הבדיקה, שלח מס הכנסה מפקח אל האיש, והנה האיש מתגורר בוילה מדהימה.
"איך בנית וילה כל-כך מפוארת כשהכנסתך כה נמוכה?", שואל מפקח מס הכנסה את הנישום.
"בחלומי נגלה אלי אליהו הנביא", ענה הנישום, "וסיפר לי על מטמון זהב. חפרתי במקום שהצביע עליו, ובזהב שמצאתי מימנתי את בניית הווילה".
"איך תוכיח סיפור מוזר זה?", שאל פקיד השומה.
"הנה ההוכחה", ענה הנישום והצביע על הוילה, "האמנתי לאליהו, ובשבילי זה עבד"...

goldranel

New member
רונית :)

אני מחזק כל מילה מימך .. אין לנו יותר מדי סיכוי "לנצח" בבירורים עם חסרת השגה .. שהמילה אהבה בטח מפחידה אותה או לא ברורה לה .. כמובן שאני אומר את זה גם כדי להתגרות בה וגם מתוך מקום אמיתי , שהריי זה ממש לא נדיר הפחד מאהבה ומשלימות.. רעיון השלימות לא פשוט לקליטה של נשמות מהעולם הזה .. אנחנו יודעים מה עלינו לעשות ונעשה במיטב יכולתי בלהעביר מעצמנו למי שכן מרגיש רצון לקבל הארה ולא להתפלפל סתם כדי לצאת "צודק" .. אין לנו צורך בלהוכיח .. כי אלה נושאים שאכן לא ניתן להוכיח למי שלא נחשף אנרגתית והשגתית .. אלה שכן נחשפו ואפילו במעט , לא צריכים לראות במו עינייהם הגשמיות נשמות שמצויירות כמו רוח רפאים מתוך סרט מצוייר .. :)

מסכימה לחלוטין

אנו תפקידנו להאיר, ולאפשר
מי שרוצה להכנס ולהתמלא מוזמן באהבה ענקית
ומי שלא,
זו זכותו ואני מכבדת את הזכות הזו
אך לא נותנת לכך להפריע לאחרים ולעצמי מלהתמלא

יש יותר גבוה מהמושג חופש

החופש לבדו
ללא הפרוש,מושג של הייצור המגדיר לעצמי שלו מהו חופש ממקום מושבו הסובייקטיבי

כך גם שיעמום...חלל תחושתי סובייקטיבי
אין קשר לקיום מלבד זה שם הממלא אותו

ברוך הבא

goldranel

New member
תודה..

חופש הוא חוסר של גבולות/מעצורים. המציאות שלנו (באופן החיצוני שנקלט) קצת נוגדת את הגדרת החופש ככה כמו שהגדרתי אותו כרגע.. ובכל זאת, כל אחד מאיתנו בחר להיות פה ועדיין בוחר (משורשי נשמתו). הבחירה היא שמצביעה על החופש. אם את בוחרת אז איפה הכלא פה?.. יש תכלית נעלה במקום שבו אנו נימצאים ומתהווים. יש כל כך הרבה שפשוט יהיה בלתי אפשרי כמעט לסכם את זה באופן מספק. ובכל מקרה , בגבולות המציאות הזאת אנחנו יכולים להיות חופשיים לגמרי, אם אנחנו יודעים וזוכרים שבסך הכל אנחנו זמניים פה. כך שאם מה שלא יהיה, בסוף עובר - מה הטעם להצטער? או להסס? או לפחד? או להיות משועבד למחסומים בלתי נראים..

זו הגדרה לחופש...האם זה חופש?

למשל, ליבוביץ' סבר..שרק עבד ה' , הוא אדם חופשי..ורבים מסכימים איתו.
לא כולם מסכימים שחוסר גבול זה חופש כפי שהגדרת.

גבול/מעצור אם בכלל...מי קובע?
האדם על פי התפיסה שלו, התרבות, החינוך, האמונה
הלאום, הדת...לפרוץ גבול שישנו בסדר, רק לקחת בחשבון
שזה גבול רק עבור מי שמגדיר זאת כך.

"בגבולות המציאות הזו אנחנו יכולים להיות חופשיים לגמרי"
חופשיים ממה מהחומר או מהאמונות שלנו?
להאמין שאנחנו במציאות הפרוד ,האשליה יכולים להיות חופשיים לגמרי
מכבלי האשליה החומרית או התפיסתית
לתפיסתי, זו אמונה שמשעבדת עצמה לאשליה.

בכללי..מתחברת לתפיסה שלך את התמונה הכללית/קבלית

goldranel

New member
...

המילה גבול מגיעה מלשון הגבלה. אני לא רואה משהו אחר שיכול לייצר אי חופש מלבד הגבלה. זה נכון שברמת התפיסה של כל אחד הגבלה היא משהו אחר, אבל עדיין המושג הגבלה הוא הסיבה לחוסר חופש.
זה שאם נוריד למישהו סתם ככה את כל ההגבלות לא יתן לו חופש, זה לא מדויק כל כך .. כי גם לחופש יש דרגות וגבהים שנמדדים על פי גודל הכלים ויכולות הקליטה והשידור. אדם שלא יודע מה הוא רוצה מעצמו ומקיומו, ימצא את עצמו בדרגת חופש מועטה מאדם שיחסית אליו כן יודע מה הוא רוצה , אם לשניהם יורידו את ההגבלות .. אבל החופש שאני מדבר עליו הוא לא ברבדי המציאות הזאת, אלא אל מחוזות ומרחבים חדשים שמעבר למציאות הזאת..

NlNין lcNlc

New member
היי.. את רוצה לשתף קצת?

אולי יוכלו לענות לך ולהיות יותר ספציפיים החכמים, כל אחד בתחומו, ששוהים בבית הזה...

OceanBlueR

New member
תודה

אממ ושוב, בעיקרון אני מעדיפה שלא לספר ספציפית... ואני איכשהו גם מרגישה שכשאני מעלה את הנושא אפילו בכלליות כרגע עושה לי לא ממש טוב (בזמן הספציפי הזה, בדרך כלל לא אכפת לי ולא קשה לי עם זה)

אבל תודה על הרצון לעזור, אני גם יודעת שאם תעזרו פה לי זה יכול לעזור גם לאחרים שיקראו את זה.

למעלה