היי

Rose131

New member
היי

אני גרה באיזור נתניה בישוב מבודד, ומעוניינת להתנייד איכשהו... חשבתי על אופניים חשמליות אבל החלטתי שאופנוע/קטנוע יהיה כנראה יותר פרקטי.
אז עכשיו לשאלות:
הנסיעות שאני מתכננת הן בעיקר באיזור נתניה תלמונד מקסימום תל אביב... לא על בסיס יומי אלא כמה פעמים בשבוע..
המהירות הרבה פחות חשובה לי מאשר הבטיחות.
אשמח למידע ממש מ-0 על כל התהליך- מעשיית הרשיון, לקניית הקטנוע והביטוח וממש הכל..
איזה רשיון לעשות? הבנתי שיש a1 ו2 ואני רוצה לדעת מה יותר מתאים לצרכים שלי.
(אני בת 21, עם רשיון לרכב שנתיים.)
וגם- איפה קונים קטנוע? ולמה בכלל קטנוע ולא אופנוע? מה היתרונות והחסרונות...

תודה!
נועה

RoyceGracie

New member
אנסה לעזור

נתחיל מהרישיונות. קיימים 3 דרגות רישיון:
A2 - רישיון עד 125 סמ"ק, כלומר, תוכלי להשתמש בקטנועים של 50 סמ"ק או 125.
A1- עד 33 כח סוס - שזה בערך עד 450 סמ"ק.
A - רישיון ללא הגבלה.

ההבדל בין קטנועים לאופנועים לעינות דעתי:
אופנועים יקרים יותר, יש עליהם יותר מס, התיקונים שלהם יותר יקרים, החלקים שלהם יותר יקרים.
קטנועים זולים בהרבה, בעלות של 5 אלף שח תוכלי לקנות קטנוע 125 סמ"ק נחמד מאד. ובעלות של 2300 ש"ח תוכלי לקנות קטנוע 50 סמ"ק נחמד מאד.
יחד עם זאת, לקטנועים יש יותר שטח אכסון, הישיבה היא כמו שיושבים על אסלה בשירותים בניגוד לאופנוע שיושבים בפיסוק והברכיים לא נוגעות אחת בשניה.
אופנועים יפים יותר לטעמי, יש להם גלגלים גדולים יותר מה שמוסיף ליציבה והם לרוב עובדים עם הילוכים כך שיש יותר שליטה באיך האופנוע מתנהל.
בעוד שעל קטנוע זה רק גז וברקס, מאד פשוט.

לגבי תהליך עשיית רישיון:
אם יש לך רישיון לרכב מעל שנתיים את פטורה מתיאוריה. לכן מה שעלייך לעשות תחילה זה לגשת לאופטימטריסט שיעשה לך בדיקת עיניים ויספק לך טופס ירוק (זה יעלה בערך 40-50 ש"ח). יחד עם זאת עלייך לגשת לרופא המשפחה שלך שיחתום שאת בריאה.
לאחר מכן עם הטופס הירוק בידייך תוכלי לגשת למורה נהיגה, אם תבחרי לעשות רישיון A2 כל מה שתצטרכי לעשות זה מבחן שליטה. כלומר, בתוך מגרש תצטרכי לעשות סללומים ונהיגה על פס לבן באופן איטי שמציג שליטה ויציבה בקטנוע. לרוב ניתן להוציא רישיון שליטה בפחות משבוע וזה הרבה יותר זול. בירושלים הדבר עולה בערך 500 ש"ח כולל טסט (אני לא יודע כמה עולה בנתניה).
לאחר שעברת טסט תצטרכי לשלם אגרה של 150 ש"ח בערך ויונפק לך רישיון זמני, הרישיון הקבוע ישלח אלייך בדואר.

זהו, עכשיו מה שנשאר לך זה לרכוש קטנוע, ציוד מיגון וקסדה טובה.

לגבי הסוגיה של איזה קטנוע מתאים לך, מכיוון שמדובר בנסיעות בינעירוניות מומלץ קטנוע של לא פחות מ 125 סמ"ק.
תוכלי לספר לנו מה מסגרת התקציב שלך ונוכל להמליץ על דגמים.

מקווה שעזרתי

אם פי 3

New member
לעניות דעתי

שווה להשקיע ברשיון A1, שמאפשר לך לרכב על קטנועים ואופנועים עד 33 כ"ס, או בשפה מדוברת, כ-500 סמ"ק (זו לא הגדרה מדויקת, אבל לא נראה לי רלוונטי להתעמק כרגע ביוצאים מן הכלל).
רשיון A לא רלוונטי כלל בשלב זה.

הסיבה היא כפולה, בעיני:
1. חבל להגביל את עצמך ברמת הרשיון, כי גם אם קיימת האפשרות שלא תנצלי את הרישיון המורחב, יתכן שבעוד חודשיים, תרצי כלי גדול יותר - ואז יהיה מעצבן וגם יקר יותר, להתחיל מחדש לימודים וטסט.
2. הדרישות בעת הוצאת רשיון A1, הן גבוהות יותר, וכוללות גם יציאה לכביש. ברגע הראשון זה אולי נשמע חסרון, אבל למעשה, זה יתרון, כי את יוצאת לעולם הרכיבה, עם קצת יותר נסיון מעשי ושליטה בכלי (עדיין הדרך ארוכה, וכדאי להמשיך ולהתמקצע, לטובת הבטיחות וגם ההנאה, אבל נקודת המוצא שלך טובה יותר).

החסרון הוא, שכיום, לא ניתן להוציא A1 אוטומטי, ולכן יש צורך בלימוד על אופנוע בעל הילוכים, ויש אנשים (כמוני, למשל), שלוקח להם קצת זמן לרכוש את המיומנות הזו, והזמן הזה עולה כסף. מצד שני, למי שאין בעיות קורדינציה מיוחדות (שאז אולי עדיף בכלל לשקול לוותר על דו"ג), זה לגמרי לא בשמיים, ועם קצת תרגול, זו מפסיקה להיות בעיה.
רשיון A2 נלמד על קטנועים אוטמטיים, אך מאפשר לך לרכב גם על אופנועים קטנים - בלי שבעצם רכשת את המיומנות לכך.

אחרי שתעשי רשיון, תוכלי להמשיך הלאה, ולבחור איזה כלי מתאים לך לקנות. אני חושבת, שכדאי לחכות עם ההחלטה עד שיהיה לך רשיון, מכיוון שבתהליך הלימוד, תתחילי לגלות מה מתאים לך, אם בכלל:
אולי תגלי שדו"ג זה לגמרי לא בשבילך.
אולי תגלי שאת כל כך נהנית מזה, שאת רוצה לצאת לטיולים ולנצל את הדו"ג שלך כמה שיותר.
תתחילי ללמוד על ההבדלים בין קטנוע ואופנוע (רשמית, ההבדל הוא באופן הישיבה: בקטנוע את יושבת כמו על כסא, באופנוע חובקת את מיכל הדלק עם הרגליים, והישיבה יותר לרכיבה על סוס - מעשית, יש תכונות אופייניות לסוגים השונים), ולהבין מה מתאים לך יותר. זו כמובן תשובה אישית לחלוטין.
אם מדובר על שבועיים, זה זניח, אבל אם לוקח לך קצת יותר זמן (וזה עלול לקרות, בתלות בגורמים שונים), הצרכים שלך עשויים להשתנות, וגם השוק.

בעקרון - לדרך בינעירונית, מוטב לבחור דו"ג של 200 סמ"ק לפחות, כיוון שכפי שנאמר, מהירות, בסדרי הגודל האלו, משמעותה היא בטיחות רבה יותר.

שיהיה בהצלחה.

למעלה