היי . ..

ינוקא1

New member
היי . ..

שאלה בפרט לרפלקסולוגים שביננו.

לאחרונה יוצא לי לעשות הרבה עיסויי כף רגל למרות שאינני רפלקסולוג.

כמובן אני מעדיף לחטא את כף הרגל לפני הטיפול , אך לעיתים הטיפולים נעשים במקומות בהם אין לידי אמבטיה זמינה , מטופל הגיע מהעבודה וכדומה , וגם מיים בדלי עם מגבות זה קצת בלגן.

השאלה היא לגבי חומרי חיטוי - האם אתם ממליצים על חומרי חיטוי מסוימים , טבעיים כמה שיותר וטובים כמה שיותר ?

חג שמח ושבוע טוב.

Besomet

New member
חיטוי טבעי

תמצית ארומטית של עץ התה ניחנה ביכולת חיטוי עצמתית במיוחד.

בזמן מלה"ע ה- ,II כאשר אוסטרליה נותקה מקווי האספקה והאלכוהול הרפואי אזל, השתמשו בתמצית הארומטית של עץ התה לחיטוי בחדרי הניתוח. הם גילו שלתמצית הנ"ל יכולת חיטוי הגבוהה פי-40 מזו של אלכוהול 70% (אלכוהול רפואי).

תוכל למרוח את התמצית ישירות על כף הרגל, להוסיף אותה לג'ל או קרם או לדלל אותה במעט שמן. כל אחת מהאופציות הללו בשילוב עם צמר גפן או מגבת רכה, יאפשרו ניקוי של כף הרגל בנוסף לחיטוי רב עצמה.

ינוקא1

New member
רבה !

מכיר את עץ התה , הייתי שם טיפות ממנו בשמן נושא בעבר , מה שכן אינני אוהב את הריח שלו . . . אולי באמת אנסה למצוא שילוב טוב בין עץ התה לעוד כמה דברים ולהכין ממנה "תמצית חיטוי" או משהו בסגנון. הבאת לי רעיון

Besomet

New member
רעיונות נוספים

תוכל להוסיף תמציות ארומטיות של עשב לימון, גרניום ולבונה. כולן יחד יצרו ריח נעים ורענן וישתלבו נהדר עם עץ התה (מה גם שלכל אחת מהן יש יכולות חיטוי לכשעצמה).

dudusapir

New member
עוד אופציות

מגבונים לחיטוי, מגבונים רגילים עליהם ניתן לרסס תערובת שמנים ארומטיים, ג'ל אלכוהול לחיטוי או ספריי אנטיספטי

ינוקא1

New member
דודו.

ג'ל אלכוהול זה מה שחשבתי בהתחלה , הקטע שיש שם הרבה חומרים משונים ואני קצת חושש להשתמש בו שעה אחרי שעה.
(אם יש למשל 7 מטופלים ביום ממוצע , אז אני סופג הרבה מהחומרים הללו).

בינתיים קניתי לי שני בקבוקים של ג'ל אלכוהול , כאשר הם יגמרו נראה לי שאשים בתוכם איזושהיא תמצית חיטוי ארומטית על בסיס ההצעה של BSOMET.. .

למה החיטוי?

ברוב המקרים, מה שיש לאדם אחד, נובע מהאיזון הפנימי שלו. הסיכוי להידבק, נמוך ביותר.
היות ויש אנשים הרגישים לשמן עץ התה ומניחה שיתכנו רגישויות גם לשמנים אחרים- מציעה לך להיזהר משמוש בחמרים "טבעיים" וכד' שרוב המטופלים לא נחשפו אליהם בעבר
ולהתמקד בתחום "מוכר" יותר כמו מגבונים.
אפשר להשקיע באיכותיים של תינוקות או סתם מגבונים (שכ"א ינקה לעצמו את כפות הרגליים לפני טיפול.)

ינוקא1

New member
בכל זאת

אני חושב שהמושג של הדבקה קיים - אני אישית קיבלתי פטריה בציפורן מאז המקלחות בצבא . . . אולי זה תלוי גם באיזון הפנימי שלי , ואולי אפילו הפטריה עושה איזשהו שירות לגוף בזלילת סוכרים מיותרים או ג'יפה אחרת , אך בכל זאת הייתי שמח לא להידבק בזה . . .

אני חושב שהתרומה הכי גבוהה של הרפואה המערבית בסופו של דבר זו ההגיינה , והגיינה אכן הוכחה כמשהו שמצמצם מחלות וסבל.

מגבונים זה בהחלט פתרון טוב.

0 אור 0

New member
תומכת ומתנגדת

מצטרפת לאזהרתך לגבי רגישות אפשרית לשמנים - גם אצל מטופלים וגם רגישות שיכולה להתפתח אצל המטפל מעודף חשיפה (בפרט שמדובר על מטפלים שבעצמם אינם מומחים לשמנים)
איני מסכימה עם ההצהרה הנפוצה על כך שהמטפל אינו בסיכון הדבקות - גם אם נניח שאת צודקת ואיזון מושלם מגן מהדבקות בחידקים ופטריות (ולדעתי אין זה כך וראי התפרצויות של אבולה שהרגו 90% ומעלה מהנחשפים או מגיפות ישנות יותר עם אחוז תמותה אמנם נמוך יותר ועדיין גבוה), אזי צריך להזכיר פה שגם אם אנחנו מטפלים, איננו מושלמים - לא כל הידע אצלנו, ולא כולנו בבריאות מלאה, איזון מושלם ובטח לא הארה או משהו כזה

Besomet

New member
איפה להתחיל...?

ראשית, אנשים רבים סובלים מפטרת בעור של כפות הרגליים. לעומת הפטרת שבציפורניים, זו הראשונה מאוד מדבקת.

שנית, התמצית הארומטית של עץ התה היא בין הבטוחות ביותר. ממחקרים, שנעשו בעשרים השנים האחרונות, עלה כי דיווחים על תגובות לא רצויות נבעו משימוש בתמצית מזוייפת או מקולקלת.

בשנים האחרונות עבדתי עם מספר ספקים של תמציות ארומטיות. אלמלא ידעתי להבחין מתי תמצית כבר התקלקלה או מהולה או אפילו מזוייפת, הייתי משתמש בהן על מטופלים ולקוחות ונתקל ב״אלרגיות״.
למעשה, מתוך כמה אלפי אנשים, נתקלתי בתגובה אלרגית רק פעם אחת (לתמצית ארומטית של תפוז).

לא ברור לי למה בחרת לשים את המילה טבעיים במרכאות. תמציות ארומטיות הינם מיצויים טבעיים של צמחי מרפא. הם יותר טבעיים מהחומרים המלחלחים ששומרים על המגבונים לחים ומהחומרים המשמרים שמונעים מהם להתעפש.

יתכן

הניקוי באשר הוא, חשוב מסיבות שונות. החיטוי נראה לי פחות מושפע, כי אם משהו מדבק, אז הוא מדבק.
לא קרה ולא מכירה אבל כמובן זה לא מגובה מחקרית. (הוכשרתי, טיפלתי, לימדתי).

מחקרים רק מראים סטטיסטיקות. תמיד יש יוצאים מהכלל. וכמובן מעטים שיודעים לזהות את איכות השמן. לכן אתה יכול להבחין אבל לא כל אחד.היות ואתה מודע למצב האיכות של השמן וההשלכות, כדאי לחשוב עלזה גם כשמציעים למישהו אחר. (זו שפגשתי ואמרה שאלרגית, מרחה מעט כבדיקה לפי הוראת המטפל לפני תחילת שימוש, שלא נעשה בסוף בגלל התוצאה, כך שכנראה זה כן יכול לקרות).

ולגבי הטבעיים: לא כל מה שטבעי, בריא. אלו חמרים מרוכזים וחזקים.
ומה שמשפיע, יכול גם להשפיע לרעה. (מניסיון הפעם) ולכן לא יתאימו לשימוש למשל אצל אנשים שמקבלים תרופות מסוימות. (ובמקרה באו לטיפול אצל מי שפחות יודע על ההשלכות)

אז אפשר מגבונים ללא בישום וספריי פלסטר-

ספריי פלסטר אם אובחנו פטריות ושאר מרעין בישין.

כמובן שלפני כל טיפול כדאי לעשות הגנות מנטליות.
הגיינה היא חשובה לשני הצדדים,
אבל יש גבול לסטריליות.
הרי לא מדובר באיסטניסטיות...

אשכר

New member
נראה לי שקצת הגזמת לשני הכיוונים

מה רע בסבון? סבון מחטא, ומסיר את השומנים שבהם מצטבר רוב הליכלוך והזיהום.

לא צריך דלי בשביל לשטוף כפות רגליים. מספיק קצת מים מהברז או מבקבוק.

גם לא צריך מגבות: מספיקה מגבת. אחת. מגבת קטנה או נייר סופג.

גם לי יוצא לי לעשות הרבה עיסויי כף רגל, ואני לא נוגע במישהו שיש לו רגליים מזוהמות.
אם זה כזה חשוב לגעת ברגליים דווקא כשהן מזוהמות - תשים כפפות וכיסוי פנים. אני לא מתבדח. לפעמים אני מעדיף שהמטופל ישאר עם גרביים, כדי להוסיף מימד קטן של ריחוק (פיזי, ולא רק).

הכי חשוב:
גם אם אתה "תחטא" את כפות הרגליים עם אלכוהול או עץ התה הלחיצות החזקות מוציאות דברים שהיו מתחת לפני העור - אל פני השטח, הם יעוררו הדבקה עצמית וזיהום משני, פצעים עלולים להפתח, ועור פגוע עלול להפגע עוד יותר. זה מבחינתי הזמן להשתמש בשלל הטכניקות והאפשרויות האחרות.

לא מזמן ראינו כאן או בפורום שכן דיון על חשיבות השטיפה של המטפל בין הטיפולים (ידיים או כלל הגוף, בגלל המימד הפיזי, הרגשי והאנרגטי). אולי זה לא רעיון טוב לטפל במצב שאין מים זורמים בסביבה?

ינוקא1

New member
יש מיים זורמים (ברז)

בסביבה שלי , ובכל זאת אני מרגיש לא נעים להגיד למישהו שישטוף רגליים עם בקבוק לפני הטיפול.

אני חושב שאלכוהול או "תמצית חיטוי" יכולה להיות בסדר , בסך הכל עד היום השתמשתי בשמן זית בלבד לעיסוי זה , וכבר כמה שנים שעשיתי זאת ולא קרה שום דבר.
(בעבר הרחוק הייתי משתמש בשמן שקדים עם עץ התה \ לבנדר).

רוב האנשים דווקא מגיעים "בסדר" , ובשביל המעטים שמגיעים עם רגליים מסריחות כרגע אשתמש בג'ל אלכוהול , ובעתיד אכין איזושהיא תמצית חיטוי.

תודה על תגובתך , ושבת שלום

למעלה