היי

היי

ריגש אותי לקרוא כאן דברים שכתבו.. אף פעם לא ידעתי שיש מקום שאפשר להתבאטות בו..
יפריע לכם אם אני יצטרף?!

תודה...

אני בת 16. מגיל 14 ועד גיל 15.5 הייתי בולמית. עם הכי הרבה מאמצים שיכולתי ולבד הפסקתי.. רק שעכשיו אני סופרת קלוריות, כמו להחליף אובססיה אחת באחרת.. אני לא יודעת עם אני מוגדרת הפרעות אכילה, אבל אני יודעת שאני בדרך.. כי עכשיו אני כבר בתת משקל. רק שאני לא רואה את זה. יש איזה עצה, משהו?

למה משנה לך

האבחנה? איזו הגדרה יעזור לך לשמוע? בכל מקרה, לא תקבלי אותן פה. תקבלי תמיכה ואני מקווה שגם דחיפה לקראת תהליך של טיפול אמיתי. זאת גם העצה שלי - טיפול. אני הייתי חולה-לא חולה - מי יודע - במשך יותר מעשור עד שהגעתי לטיפול. היום אני מצטערת על כל רגע שבזבזתי מחוץ לטיפול (מוצלח). מה את אומרת?

אגב, תוכלי לקרוא אחרות שמתלבטות בשאלה "האם אני חולה מספיק?" כאן וגם שם. שימי לב, הדיונים טריגריים.

ברוכה הבאה

נערה-

כולנו כאן יודעות כמה כאב ומצוקה יש בבולימיה.
אני שומעת את הסבל הגדול שאת עוברת כבר זמן ארוך,
ולצידו גם שומעת שיש לך הרבה מוטיבציה ורצון שיהיה אחרת,
וגם הרבה כוחות- לא פשוט בכלל להפסיק להקיא בלי עזרה חיצונית,
והעובדה שהצלחת לעשות את זה מעידה על האומץ ועל הבגרות שלך.

כמו שאת בעצמך מבינה, כנראה שהבעיה לא נעלמה עם הפסקת ההקאות. הרבה מאיתנו מכירות את השינויים האלו בצורה של החולי לאורך השנים- מאנורקסיה לבולימיה או הפוך, או בכל צורה אחרת של שינוי.
הסיבה היא שההקאות או הצום או ספירת הקלוריות הם רק ביטוי לבעיה האמיתית- המצוקה והכאב שיש בפנים, שמובילים אותך לכל ההתנהגויות הקשות האלו. ורק כשפותרים את המצוקה הפנימית אפשר באמת להבריא, בלי להחליף צורות שונות של מחלה.

אני לא יודעת אם את חולה [אגב, מי החליט שהיית בולימית? זו אבחנה עצמית או שפגשת איש מקצוע?] ואף אחת לא יכולה להגיד לך על סמך הודעות בפורום אם את אכן כזו.
אבל התיאור שלך מספר בבירור על מצוקה ועל קושי מאוד גדולים,
וזה מספיק כדי לבקש עזרה.
יש מבוגר שיודע על המצב שלך? יש מבוגר שאת מרגישה בנח לפנות אליו עם המידע הזה?

שמחה שאת כותבת לנו.

תודה לכם..

אף פעם איש מקצוע לא אמר לי שאני בולמית.. אבל אז התחלתי לשים לב שכשאני עצבנית או מדוכאת אני אוכלת מלא. כמו בולמוס והתחלתי לפחד שאני ישמין אז הקאתי.. בהתחלה רק אחרי התקף אכילה כזה ואחר כך אחרי כל משו שאכלתי
אני לא יודעת עם זה נחשב בולמיה, אולי..

כמו שאמרתי

זה לא באמת משנה מה ההגדרה,
משנה שיש לך מצוקה גדולה סביב הענין הזה,
ומגיעה לך עזרה.

חשבת פעם לפנות לאיש מקצוע, לטיפול?

חשבתי..

אני לא ממש יכולה.. הייתי מאושפזת חודשיים וחצי במחלקה סגורה בגלל שניסיתי להתאבד.. ברגע שהם יגלו על זה, יחזירו אותי כי גם ככה הם לא ממש שמחים בלשון המעטה שהשתחררתי..
בינתיים אני ינסה לצאת מזה לבד, מקווה להצליח

למעלה