בוקר טוב אור
אני ממש לא מדבר עליך או על שכמותך.
אני מדבר על סוג האנשים שדיברתי עליהם ויש כאלו וגם הם ממש בסדר.
אנשים שכמותך, עושים מה שאת עושה - לא הולכים. וגם אני כך.
כשלמדתי את ההילינג שאני עושה, הייתי הולך למורה שלי פעם בכמה זמן גם לטיפול. היא לוקחת לשיעור ולטיפול אותו מחיר. בטיפול הייתי מרגיש שאני משלם לה מעט מדיי. כשהיא העלתה מחיר, שמחתי אפילו שלי זה היה גבוה.
העניין העיקרי עליו אני מדבר הוא, שהרבה מטפלים פה בארץ מרגישים שלא מגיע להם, שהם מקבלים מספיק מעצם זה שהם מטפלים. למה פסיכולוג יכול להרגיש טוב כשהוא לוקח מינימום 400 ש"ח לפגישה, כל שבוע במשך 15 שנים, ולעומתו, מטפל נמצא בקונפליקט פנימי על הכסף שהוא מקבל.
למה רופא פרטי שאתה מגיע אליו לפגישה של 15 דקות והוא מביט על ניירת ובדיקות, אומר כמה מילים, לוקח 700 שקלים וזה בסדר מבחינתו.
משום שזה תפישה תרבותית.
כפי שהראתי לינוקא וגם קראת - בהונג קונג המצב שאת נמצאת בו אינו קיים כלל. מטפלים לא נמצאים בקונפליקט כספי. מטפל (דוקטור לרפואה סינית) הוא מעמד, אנשים גאים לשלם לו ולקבל טיפול. כך צריך להיות. כך גם ההילרים האנרגטים המעטים שיש שם, או כל מטפל שיכול להביא תוצאות. והתוצאות הן החשובות.
כשאתה נותן תוצאה למטופל...אין לזה מחיר.
עוד דוגמה -
פגשתי מטפל מבלגיה, גם מדקר וגם עושה הילינג וגם לו היה מעמד כלכלי מאוד גבוה. הוא סיפר לי שהיה כל כך מופתע שיכול היה להרשות לעצמו לקנות כל שנתיים bmw חדשה. זה מה שהוא בחר לעשות בכסף, הוא היה צעיר, לא עניינו אותו דברים ב"רומו" של אדם. אז למה שמטפל לא יוכל להרגיש שהוא יכול להחזיק משפחה ברווחה כלכלית?
מעבר לזה - מטפל מושך אליו את המטופלים שהוא מזמן. אם תזמן אנשים שאין להם זה מה שתקבל, תתמודד עם זה, תרגיש שאתה תורם לחברה ולאנושות, ותמשיך להיות בקונפליקט פנימי. אני לא בעד להיות בקונפליקט פנימי באופן כללי...זה לא בריא. אני פותר את הקולפיקט כלפי עצמי והסביבה כבר מתאימה את עצמה אליי. בדרך כלל כשאני פותר קונפליקט בתוך עצמי, הסביבה מרוויחה, בכל אופן, אף פעם לא נפגעת.
אני לא הייתי רוצה ללכת למטפל שנמצא בקונפליקט עם עצמו. אני רוצה מטפל איתן, שסומך על עצמו על ודרכו. מעבר לשאר הדברים המקצועיים כמובן.
אני כותב לך כמו לחברה ומקווה שאת לוקחת את הדברים ברוח טובה, של החלפת דעות והפרייה הדדית. שום דבר מדבריי אינו מכוון לשלילה. לפעמים דברים שנשמעים רע, מעלים אמת ואף מאפשרים שינוי טוב.
יום טוב