היי.

ינוקא1

New member
היי.

כתבתי הרבה , וגם במסגרת פורום מכובד זה על כך שאני דוגל במחירים זולים (בחצי שנה, שנה האחרונות זה היה נתינת האפשרות למטופל לבחור מחיר בין 50 ל150 כפי שיוכל)
לפעמים אפילו תקפתי במילים חריפות את מי שלוקחים מחירים גבוהים.

אך למען האמת אני מרגיש שזה פוגע בי כמטפל.
לא פעם בזכות הרגישות שלי לתחושות , לאחר שהייתי אומר את המחיר בטלפון הייתי מסוגל להרגיש סוג של הרגשה מזלזלת.

כנ"ל האנרגיות שלי "מפצירות" בי כבר זמן רב לקחת מחירים שנחשבים גבוהים.
אז כנראה שאנסה לשבור את המחסום הזה ולראות מה קורה.
אולי זה באמת מחסום אישיותי שלי המולבש באידאולוגיה.

כמו כן אני חוזר בי מכל הביטויים שכתבתי נגד מי שלוקחים מחירים גבוהים.

זהו.

dudusapir

New member
הבעיה כרגע

אם תעלה מחיר תפסיד חלק מהלקוחות.
תכין מראש תשובה משכנעת וסבירה להעלאה...

ינוקא1

New member
אתה צודק.

וחשבתי על זה.

עם הקבועים אני אשאיר את המחיר כפי שהיה , עד שיסיימו מספר טיפולים מסוים.
אני חושב על 8 או 10.

אפשר לקבוע יעד

למשל, אחרי החגים. (פסח למשל, או כל מועד אחר רלוונטי)
או- לרגל שדרוג/ קבלת הסמכה/ עלית המדד/ מפלס הכנרת/אחר
להודעה מראש על שינוי, יש זמן להתרגל.
(תמיד אפשר להשאיר פתח לגמישות לפי בקשות)

hal767

New member
אכן, נושא רגיש.

גם מי שרואה בעבודתו כמטפל שליחות חשובה, הוא חייב בסופו של דבר להתפרנס ולהתקיים בכבוד. זאת לא בושה לגבות תשלום הוגן עבור עבודה.
להפך, חובה לגבות תשלום הוגן עבור עבודה. מטפל שלא יקבל את המגיע לו עבור עבודתו יחוש מתוסכל.
גביית תשלום הוגן הינו חלק מהכבוד המקצועי שלך. גביית מחירים מגוחכים לא יהפכו אותך למכובד יותר בעייניי המטופלים.
מי שיכול לשלם את המגיע לך ובוחר לחפש מטפל זול יותר או לוותר על הטיפול, מוכיח לך את סידרי העדיפות שלו בחיים. והטיפול שלך אינו נמצא במקום גבוה בסידרי עדיפויותיו.

אפשר להתחשב באנשים קשי יום או בכאלה שמגיעים לעיתים תכופות.

ינוקא1

New member
זה לא שאני מתוסכל.

אני שמח לטפל גם בעד 100 ש"ח.
אומנם אני עובד קשה , אך כשאני משווה זאת לעבודות אחרות , 100 ש"ח לשעה זה מכובד בעיני (וגם אם נוריד הוצאות זה עדיין מכובד).

גם אני היום לא הייתי הולך לטיפול מעל 200 ש"ח לפגישה , כי פשוט יש לי עוד צרכים ומעל 200 לא אוכל להרשות לעצמי.

אך באמת נוכחתי לראות שאנשים לא מעריכים מחירים זולים , ופעמים רבות פשוט יזלזלו.
ואולי זה נכון שזה גם מתפרש כזלזול שלי בעצמי.

נעשה ניסוי , נבוא בגישה הפוכה כמה זמן , נראה מה תהיינה התוצאות. . .

גם לך !

הי חבר יקר....

בהונג קונג קיבלתי פרספקטיבה למעמדו של המטפל - דוקטור מבחינתם.

מעמד מכובד ביותר.
מרוויח טוב מאוד-מאוד.
באים אליו, מקבלים טיפול נטו יעיל, עם יחס אנושי ולא יחס מחבק.
משלמים בכבוד ללא מיצמוץ.
באים כל יום עד שהבעיה עוברת וכן, כל יום משלמים את הסכום (סכום ששווה ערך ל10 ארוחות צהריים פשוטות או 5 מפנקות).
כולם משלמים כשהם גאים ברופא הטוב שלהם.

יש שם הרבה רופאים שחיים במעמד כלכלי מאוד גבוה.

זה הכל עניין של תרבות.

ינוקא1

New member
זה יפה.

הבעיה אצלי זה שלפעמים אני שם את עצמי בנעלי המטופל.

ואני חושב "מה הייתי עושה לו הייתי במקומו ? האם הייתי משלם כאלו סכומים ?"

ואני גם חושב על כך שאני יכול לעשות את הטוב ביותר שלי (וזה בהחלט הרבה) , אך אינני יכול להבטיח ריפוי.

וזהו.וכשאני חושב את המחשבות הללו , קצת קשה לי לקחת סכומים גדולים.

הבעיה שאני רואה זה שבסופו של דבר , הכסף נחשב בעיני אנשים כ"מדד" לאיכות הטיפול.
וזה נראה לאחרים גם כן שאני מזלזל בעצמי עם הגישה הזו . . . .
ומי יודע , אולי באמת אני מזלזל בעצמי וביכולותי . . . וזו הבעיה הראשית.

אני חושב שמטופלים רוצים מטפל איתן

וכשאתה שם עצמך במקומם, זה כבר לא מקום איתן. זה הרי לא המקום שלך ומקומם אליו אתה נמשך הוא של חולשה שרוצה ריפוי. כשהמטפל מגיע איתן ובעל סמכות ומבין שהמטופל "חלש", הוא מעניק לו בטחון ותחושה טובה מעבר לטיפול המעשי.
התמורה הכספית צריכה להיות חסרת משמעות, מצד המטופל אם הוא מעריך את מה שהוא מקבל.

אני לא משווה את הסכום לשעה שאני מקבל, לסכום שעובד שכיר מקבל. אפילו אם אני תופס את עצמי כמרוויח סכום גבוה עבור טיפול.....הרי מגיע לי. אם לא הייתי חושב שמגיע לי, הייתי לוקח פחות.

אשתי למשל גובה סכום גבוה ממני עבור טיפול וכעוד הייתה לוקחת כמוני, זה לא עזר להביא יותר מטופלים.

מעבר לזה - מטופלים הם לא תמיד כאלו מסכנים. אם יש להם קרקע להביע את המסכנות שלהם, הם יביעו אותה בבקשה להנחה, להתחשבות ועוד. לפעמים אפילו אם הם מוציאים כספים גבוהים על דברים אחרים - סיגריות, בילוי בבר פעמיים בשבוע, טיול לחו"ל, מסעדות. לפעמים יכול להידמות להם שעל טיפולים הם צריכים להוציא פחות.

ועוד - כשאני אומר את סכום הטיפול - אם אני אומר אותו בביטחון, אני רואה איך המתעניין מקבל זאת בביטחון עם המחשבה- אשלם כך וכך והבעיה תיפתר לי. אפילו אם אני אומר לו רק "סביר להניח שאני יכול לעזור לך."

אז מעבר לתרבות, זו גם תפישת מחשבה......שבאה מתוך התרבות

ינוקא1

New member
אחלא ,
.

נתת לי הרבה על מה לחשוב . . . נראה שיש לי קצת עבודה לעשות

0 אור 0

New member
אני תמיד בקונפליקט בענין הזה

מצד אחד אני מבינה שהמון אנשים קובעים את דעתם על איכות המטפל לפי הכסף שהוא גובה, ויש לא מעט אנשים שהתשלום קובע את מידת רצינותם ומחויבותם לטיפול,
מצד שני אני מכירה אנשים, כולל אני אישית כשאני מגיעה כמטופלת, שבחיים לא יגיעו למטפל שלוקח סכום שגבוה לי מדי. יש מספרים שאפילו נראים לי כחוצפה, אבל גם כשמדובר בסכום שנחשב סביר ומקובל, עדיין אני חיה בסטנדרטים תקציביים מסויימים ולא מרשה לעצמי את הסכומים האלו - ובניגוד לדברים שנאמרו בשרשור הזה - אני (וחברי הדומים לי) לא מסכנה בכלל ולא מבקשת צדקה, אבל גם לא סובלת מסדר עדיפות עקום, ולא מבזבזת את הכסף לא על עישון, ולא על מותגים אופנתיים, ולא על מסעדות ובילויי יוקרה, כפי שהרבה מטפלים טוענים כדי להצדיק את דרישת התשלומם ממטופליהם הפוטנציאליים,
כפי שרובנו יודעים, סתם הוצאות מחיה מינימליות וצנועות יכולות בלי בעיה לגמור משכורת ממוצעת בארץ בלי שום השתוללות.

הי אור

אני מניח שכיוונת חלק מדברייך לדבריי.
ובכן - בעניין הסכומים והבקשות להתחשבות - אני ראיתי זאת כמה פעמים ולא אומר זאת בשביל להצדיק מחיר כזה או אחר. אישה שמבקשת הנחה כי קשה לה, יש לה ילדים לגדל ועוד, מקבלת הנחה ואחר כך אני רואה אותה נוהגת בטויוטה קורולה חדשה. שתלך למטפל אחר.
אנשים שמבקשים הנחות או מחליטים לא להגיע לסדרת טיפולים ואחרי שבוע אני שומע שנסעו לשוויץ.

אם הייתי פסיכולוג אולי הייתי מתעסק באופן ההתנהגות שלהם.
לכן אני בורר אותם ע"י זה שיש לי מחיר סביר וזהו. לא רוצה לשמוע סיפורים..בטיפול מכל הלב
. אם אני לבד שלאדם קשה לעמוד בתשלום, אני מציע מעצמי עזרה.

ושוב - זו תרבות פה בארץ שמטפלים נמצאים בקונפליט, בכל מה שקשור לכמה מגיע להם.

אם אני הולך לתקן מכשיר כלשהו והטכנאי מתקן אותו ב 20 דקות כמה זה שווה? פחות מזה שמתקן נגיד בשעה? אולי זה שמתקן ב 20 דקות גם עושה זאת טוב יותר. אז מה המחיר הנכון. בעניי הראשון לא עשה כלום והשני עבד שעה. אבל בשורה התחתונה, את הטכנאי זה לא צריך לעניין - הוא לוקח תשלום על הידע והמיומנות שלו. את זה רק הוא יכול לתמחר....ביחס לתחום בו הוא פועל.

0 אור 0

New member
אני לא יודעת מה זה בעיניך מחיר סביר

אבל אני אישית לא הלכתי/הולכת למטפלים שיקרים מדי עבורי,
זה לא שאני מתמקחת או מבקשת הנחה או מספרת כמה אני מסכנה למישהו ומנסה שהוא ירחם עלי. אני פשוט לא הולכת אליו (והעובדה שיש לי טרנטה משנת 98 ומעולם לא הייתי בשוויץ ממש לא הופכת אותי למקרה צדקה - זה בסך הכל ענין של סדר עדיפויות)
למזלי , יש לי מספיק כלים לקבל טיפול איכותי במחיר מתאים - אם על ידי החלפת טיפולים, או סטאז' אצל תלמידים מומלצים של מורים שלי, או מחירי "חברים" ועיסוי רפואי כמובן בחינם ללא תמורה.

ינוקא1

New member
נו , טוב.

אז נראה לי שאני אעשה את הניסוי שלי ואגיד לך את התוצאות . . . .

נשמע שאנחנו קצת דומים.

אני מעולם לא הייתי בחו"ל , פעם אחת בחיי הייתי בבית מלון , אני לא נוהג מבחירה , ולמען האמת לא חסר כלום.

אני חושב שאתחיל לבקש 400 בקרוב (שזה סכום מטורף מבחינתי) ופשוט אעקוב אחרי התוצאות.

אני רק מקווה לא להיהפך לגרידי מידי

חבר 400 ? נסחפת

תתחיל באמצע - 150 - 400
נגיד 250- 300.

אני חושב למשל ש400 ש"ח זה סכום ממש גבוה.

אתה יכול לבחון מה הוא סכום המינימום שלוקחים, סכום המקסימום ולעשות הערכה כלכלית היכן אתה נמצא. מכל מני בחינות - מקצועיות וטכניות.

ינוקא1

New member
זה באמת גבוה

ונשמע לי מטורף בכל קנה מידה , ודווקא לכן אני רוצה לעשות זאת - כדי לשבור את ה"מחסום" שכנראה יש לי.

למעלה