היי

מאיר183

New member
היי

שלום יש לי שאלה בקשה
אם אני רוצה להשתמש ב-Malwarebytes Anti-Malware pro
כהגנה העיקרית על המחשב ללא שום אנטי וירוס אחר ,יהיה אפשר לסמוך רק על זה ?
או אני חייב לצרף לידו אנטי וירוס חיצוני ?

תודה מראש

Piav

New member
התשובה היא לא

ראה מה שכתבתי כאן. Malwarebytes תוכננה ותוכנתה כתוכנה משלימה לתוכנת האנטיוירוס וככזו, מסוגלת להתמודד עם סוגי הקבצים הנפוצים ביותר בשימוש נוזקות, ובעיקרם קבצי הרצה. היא אינה סורקת קבצי מידע כדוגמת SWF,DOC,PPT,XLS,PDF או סקריפטים, דוגמת HTML, JS, PHP, זאת בניגוד לתוכנת האנטיוירוס אשר סורקת את כל סוגי הקבצים (לרוב).

כמו כן, Malwarebytes אינה מיועדת להתמודדות עם וירוסים (והכוונה כאן להגדרת המקור של וירוס, תוכנה זדונית שמזריקה את עצמה לקבצים, הגדרה שכמה מאיתנו הספיקו לשכוח בשל הנטייה להכליל ולקטלג את כל הנוזקות כוירוס) ובשל כך אינה מסוגלת לתקן או לנקות קבצים נגועים.

כותבי Malwarebytes עצמם מפצירים שלא להסתמך על התוכנה לבדה. אחרי הכל, מה שהCEO שלהם מרשה לעצמו, לא כולם יכולים להרשות לעצמם

Y. Welis

New member
תודה על ההפניה לראיון. אני זוכר חלק מהפורומים

ההם.

היה כאן בחור בזמנו בשם ג'יובאני (לא זוכר את הכינוי - אפשר למצוא), שהיה מפנה בעיקר לאתרים האלה (כמו SpywareInfo שהוזכר), ומסייע למי שנדבקו ברוגלות העיקשות של אז - בעיקר NWS או ביגל או VUNDO האימתני... ועוד טרויאנים משולבים.

לא היו תשובות להם בקרב האנטי וירוסים, ולמרות שהן כבר היו בשוק והצליחו בתחילת האלפיים, ad-aware וכן webroot די כשלו בהתמודדות איתם (אם כי זה לא הפריע להן להמשיך ולמכור: סוג של הדגמת עליונות המימשק על הפונקציונאליות).

למרות שאין ספק שהעצמאות שלהם מקנה להם גמישות רבה יותר מחברת אבטחה רגילה (כמו האנטי וירוסים), אני חושב שהם עדיין לא יצאו מהנישה שלהם, ובמיוחד לא יצרו פיתרונות שלמים יותר, כמו ניקוי דרך איתחול (התוכנה שלהם לא רצה עצמאית על מדיה של חלונות PE או בלינוקס), שילוב עם מוצרים אחרים (IOBIT כזכור גנבו מהם קוד) ועוד.

לדעתי הם ו-SAS צריכים לשלב כוחות. הידע שלהם עם יכולת ההתרחבות של SAS ישתלם לשניהם.

Piav

New member
חלק מהפורומים עדיין מתפקדים

נחמד לראות שMalwarebytes התחילה משם.

Piav

New member
בשמחה! זו שאלה די נפוצה, אולי כדאי לטגלן

למעלה