היי

היי

הסיפור שלי עם הצבא הוא ארוך ומייגע, אני כבר שנה בצבא, הגעתי לנפקדויות, עריקות, ואפילו ישבתי יום בכלא. הצבא לא בשבילי, וסה"כ נסיתי לעבור ליומיות.
אם בסוף התהליך אני לא אצליח לצאת ליומיות כמו שרציתי, אין לי מה לחפש יותר בצבא כזה. חשבתי לצאת בהצהרה שאני דתייה ושאולי אפילו יעבירו אותי לשירות לאומי, מישהו יודע אם זה יכול באמת להצליח ויוציאו אותי על הרקע הדתי באמת? מה צריך לעשות ועם מי לדבר? ואם אחר כך יוכלו להעביר אותי לשירות לאומי?

תודה לעונים

ori239

New member
חבל מאוד

שבשביל לתקן בעיה את יוצרת בעיות אחרות.

אם אינך דתייה ותצהירי הצהרה כוזבת, מלבד העובדה שהסיכוי שתועמדי לדין ויפתח לך תיק פלילי הוא גבוה מאוד, הסיכוי שתרצי תקופת מאסר בכלא גם היא גבוהה מאוד.
יכול לספר לך שיש בערך 15 חבר'ה במיט"ב שהתפקיד שלהם הוא בין היתר להתעסק עם הצהרות דת כוזבות.

את צריכה להבין שהצבא הוא לא תכנית כבקשתך.
אם מחר תעבדי במקום עבודה במשכורת של 20,000 ש"ח ויבקשו ממך להישאר לילות, גם אז תקחי את עצמך ותתפטרי?
גם אם את מעוניינת לעבור תפקיד או לבקש הקלות בתנאי שירות - יש אלף דרכים לעשות את זה.

נפקדות ועריקות הן בבחינת 'שבירת כלים' - ברגע שחייל פונה לכיוון כזה - סביר מאוד להניח שבאותו רגע יפסיקו ללכת לקראתו בבקשות שונות והוא לא יקבל את מה שירצה.

עצתי לך היא לרדת מהאולימפוס, לשבת עם עצמך ולהחליט מה את עושה עם הפרק הזה בחיים שלך - אני ממליץ לבקש ראיון עם מפקד היחידה, להבטיח שתהי חיילת ממושמעת ושבהמשך לבקש שתישקל הקלה בתנאי השירות שלך לאור בעיות כאלה ואחרות (רפואיות / נפשיות / ת"ש / וואטאבר).
האפשרות האחרת היא לצאת מהצבא במרמה או שלא במרמה, או להמשיך עם עבירות משמעת שיגררו ענישה,
ואז במקום לסיים שירות בכבוד לצאת בהרגשה רעה ולהכתים את הפרק הזה בקורות החיים שלך.

בהצלחה

אושי231

New member
שלום תותי פרוטי, ראשית שימי לב- מתכונים

להשתמטות לא פה בפורום וכל הודעה שתמליץ על דרכים להשתמט תימחק.
אני אומר 2 דברים:
1. ככל שתמשיכי לעשות בעיות לא ייצא לך מזה כלום. בדיוק דיברנו על כך השבוע בפורום והיה מי שאמר שעשיית בעיות עוזרת. העובדה היא שעם כל הנפקדויות והעריקויות שעשית- שום דבר לא עזר והמצב רק החריף. לכן להמשיך לעשות בעיות יעזור לך רק לצבור דפוק ולא יותר מזה.
2. אם את דתיה את יכולה להצהיר אבל שימי לב שצה"ל מבצע מעקבים בעזרת חוקרים פרטיים אחר הבנות המצהירות על דתיות ומוודא שהן אכן דתיות- כך שאם את לא באמת דתיה, אין לך מה להצהיר על כך.
כבר סיפרתי פה שהייתי בהרצאה של יוהל"ן והיא אמרה שהם נכנסים חזק בנושא של הצהרת דת, שולחים חוקרים פרטיים לבלוש אחר המצהירות ולראות האם הן אכן מקיימות אורח חיים דתי ואם זה במהלך שירות אני מניחה שגם ידברו עם המפקדים שלך ועם גורמים צבאיים נוספים על מנת לבדוק האם את דוברת אמת.
בקיצור- אני ממש לא ממליצה לך לעשות את זה אלא אם כן זה נכון.

אני ממליצה לך לחשוב עם עצמך איך את רואה את המשך דרכך בצה"ל. נשארה לך עוד שנה וקצת וחבל שהיא תמשיך להיות בעייתית. שבי עם המפקד שלך ועם מפקד המדור ונסו למצוא פיתרון אולטימטיבי.
לפעמים צריך לקבל את זה שאי אפשר להילחם בהכל ובכולם.
גם אם כן יוציאו אותך בסוף מצה"ל (בגלל אי התאמה למשל), את תמיד יכולה ללכת להתנדב במסגרות משלימות אחרות.

שניכם מתבלבלים..

אמרתי שסהכ אני לא מסתדרת עם המערכת הצבאית..וזה לגטימי כי זו מערכת קשה שלא מתאימה לכל אחד..ושאני רוצה לצאת ולעבור לשירות לאומי..ממש לא דיברתי על השתמטות!
אם אין לכם עצות אז התגובות מיותרות. תודה.

אושי231

New member
רשמת בפירוש

שאת חושבת להצהיר דת בגלל שלא נותנים לך יומיות ולכן אין לך מה לחפש בצבא.
מכאן:
1. לא נתנו לך יומיות
2. את חושבת שבלי יומיות אין לך מה לחפש בצבא
3. לכן את רוצה להצהיר על דתיות ולצאת מהצבא

זו אכן השתמטות.

נכון שזה לגיטימי שיהיה קשה, ואני לא מכירה חייל שהכל הלך לו חלק בשירות אבל צבא זה לא כפי בקשתך, ואם אין סיבה מיוחדת של ת"ש או רפואי אני לא רואה למה חייבים לתת לך יומיות. עצם זה שאת מציבה עובדה ואומרת שתצאי מהצבא אם לא ייתנו לך יומיות- זו ההשתמטות.

שניכם מתבלבלים..

אמרתי שסהכ אני לא מסתדרת עם המערכת הצבאית..וזה לגטימי כי זו מערכת קשה שלא מתאימה לכל אחד..ושאני רוצה לצאת ולעבור לשירות לאומי..ממש לא דיברתי על השתמטות!
אם אין לכם עצות אז התגובות מיותרות. תודה.

למעלה