היי!

אם את מתכוונת לחומצה פיטית

בשנת 2012 המדע קצת עוזר לנו להתמודד עם הבעיה הזו , אנחנו יודעים שהשרייה והנבטה עוזרות להפחית את ההשפעה שלהן - אבל בלי קשר לזה השאלה היותר מעניינת היא בכמה הם מעקבים את הספיגה ולפחות לפי דיי כל המחקרים שנעשו לדוגמא על סויה שמראים ספיגת סידן דיי גבוהה (באיזור האחוזים של ספיגה מחלב) - לא נראה שצריך לדאוג יותר מידי - על אף החומצה הפיטית המון סידן נספג כשאנחנו אוכלים סויה .

קורין65

New member
כמה זמן, לפי דעתך,צריך להשרות את שיבולת השועל

כדי לנטרל את החומצה הפיטית?

roni44441

New member
בחלב יש הכי הרבה סידן

ברור שאפשר לקבל סידן גם ממקורות אחרים, אבל צריך לאכול המון וזה מאוד משמין. למשל, כדי לקבל את כמות הסידן שבכוס חלב צריך לאכול 100 שקדים או 4 כפות של סומסום מלא או 10 פרוסות לחם וכו', כמו שאפשר לראות במצגת שצירפתי - "ספיגת סידן עובדות ומיתוסים"

softouch

New member
לגוף האדם הבוגר

לא מומלץ חלב שמיועד לעגל פרה שרק נולד. גם העגל הבוגר לא שותה יותר חלב. אז למה שלנו יומלץ ??? אתה חוזרת לשתות מהשד של אמא שלך?
למה שתשתי מהחלב של פרה הרה? זה לא מיועד לנו בכלל, ובתכלס אם זה לא היה עובר את כל העיבוד של הפיסטור, תוספי טעם וריח והמלחה לגבינות או המתקה, לא היינו נוגעים בזה ולא היינו מוכנים לשתות את זה במצב הגולמי המקורי או מהפיטמות של פרה. אני פשוט בהלם שיש אנשים שבאמת מאמינים שאנחנו "זקוקים" לחלב לבריאות, שזה מומלץ לנו. אז אוקיי, אני מודה שמוצרי חלב רבים הם מאוד טעימים וזה מאוד מנחם ונח ונגיש ומזכיר ילדות ויש לנו אסוציאציות חיוביות לכל מיני מאכלי חלב שהתרגלנו לחשוב שהם בריאים וחיוניים עם כל השיווק כל החיים, אז לא צריך לשקר לעצמינו שזה אכן נחוץ.

גאיה111

New member
הדעות חלוקות,

את בטח יודעת. ויש גם רופאים שממליצים על חלב, תתפלאי.

העגל אגב גם כשהוא רק נולד לא שותה חלב, פרט ליום הראשון .

Apikachu L

New member
הממ...לא

זה העגלים בתעשיה. ממשיכים להאכיל אותם בתחליפי חלב לאחר זמן מה. אבל בחודשים הראשונים חלב חיוני להם... כמו לנו.

גאיה111

New member
לא הבנתי

לא הבנתי את האבחנה "זה העגלים בתעשייה". אשמח אם תבהירי.

אני לא יודעת אם לצחוק או לבכות

העגול שותה חלב רק ביום הראשון. בתעשייה...אכן...

את חושבת שזה מה שהוא היה בוחר לו הבחירה היתה בידו?!?
את חושבת שזה מה שאמא שלו היתה בוחרת לו הבחירה היתה בידה?

לכי לרפת לשמוע את הפרות שהמליטו זה עתה בוכות אחרי שהעגלים שלהם נלקחים מהם. אני מכירה מקרוב דיר של כבשים לבשר וגם שם אחרי כל גל המלטה יש לילות של בכי קורע לב של האמהות שתינוקותיהם נגזלו מהם.
כל היונקים בטבע שוהים בקרבה צמודה לאמם בחודשים הראשונים אחרי הלידה וזה לא מעט בזכות ההנקה. רוב היונקים גם ממשיכים, אם הדבר מתאפשר להם, לינוק זמן ממושף לאחר מכן.
פשוט קשה להאמין שאנשים מאמינים שתנאי החיים של הפרות בתעשייה הוא מה שהועיד להם הטבע.
עצוב לראות עד כמה השקרים שהתעשייה האכילה אותנו במשך כל כך הרבה שנים מתקבלים כאמת מוחלטת.

ולגבי הרופאים שממליצים על חלב. יש לזה שתי סיבות אפשריות
1. שהם בעצמם מאמינים לשקר הזה.
2. שלתעשיית החלב ולתעשיית התרופות יש אינטרס משותף לשכנע אותנו לקנות, לאכול, לחלות ולצרוך תרופות. (וזה עוד בלי להזכיר את כמות התרופות שהפרות בתעשייה צורכות....)

softouch

New member
לא אכפת לי מדיעות.

אני לעומתך. מפעילה את השיקול דעת שלי ולא מחכה שמישהו אחר יחליט בשבילי.
אני לא מאמינה\חושבת שחלב של פרה שילדה לא ממזמן מיועד לי. הוא מיועד לעגל שלה. אני לא אפנה לאישה הרה שתחלוק איתי את החלב של התינוק שלה. זה שמוצרי חלב הם טעימים מאוד ויש מבחר ממכר חושים וגם התרגלנו לצרוך הרבה ולטעמים זה משהו אחר. אני מודה שאני אוהבת מעדני חלב\יוגורט\גלידה (רק המתוקים), אבל זה בעיקר בגלל שזה מתוק. וברור לי שזה לא משהו שמיועד עבורי. בלי קשר אם זה בריא או לא. זה לא מיועד בטבע לאדם לקבל חלב בבגרות מחיות אחרות. ואני יודעת שבתכלס חלב כמו שהוא שקונים בסופר, מגעיל אותי, גם יוגורט לבן מגעיל אותי וגם גבינות...אבל רק החלביים המתוקים (מן הסתם בזכות הסוכר) טעימים לי..

Apikachu L

New member
תוכלי למתכן לי את חלב השומשום?

מערבבים טחינה גולמית בכוס מים?

שומשום שמושרה ללילה במים

בבוקר לסנן.
אני עושה בערך 2-3 כפות.

שמה בבלנדר עם כוס-2 מים ו2-3 תמרים.
אפשר לסנן. אני לא מסננת.

obelina

New member
על השורה האחרונה. לא

מזמן יצא לי לאכול שניצל סייטן שלא אהבתי. את יודעת למה ? כי היה לזה טעם של שניצל אמיתי.

למעלה