היי!

GM1988

Well-known member
היי!

האם תוכלו לעזור לי במתן תשובות לכמה שאלות שלי? אני מאד אודה לכם.
ידוע לי שיש מספר סוגים של תחליפים לחלב פרה, כמו חלב סויה, שקדים, בננות, אורז, וכדומה...
העניין שמחיר לחלב כזה הנו כפול ממחיר חלב הפרה (במקום 4.00 ש"ח, לחלב סויה המחיר הוא 12 ש"ח).
ומה לגבי שאר מוצרי החלב? האם קיימים בסופרים תחליפים למגוון מוצרי החלב שאני נוהג לצרוך, במחירים שאינם עולים בכפולות של המוצר הרגיל?

שאלה נוספת: איזה תחליפים קיימים למוצרי הבשר?
נגיד אני רוצה להכין סנדוויץ' בטעם דג טונה+ביצה+סלט. איך אני מגיע לטעם דומה שלא יהיה מעורב עם דג שימורים או דג קפוא?

קינוחים:
האם אני יכול להמשיך ליהנות מקינוחי עוגות והאפייה שלהם מבלי שאני ניצב בפני מכשול כלכלי לצריכה והנאה מאוכל טבעוני?
כנל פיצה, מאפים וכדומה ...

תודה

הכול יקר, לצערי...

אני עדיין לא מצאתי תחליפי חלב זולים
אם כי בסופרים הרגילים יש לפעמים מבצעים משתלמים מאוד

תחליף לבשר יש טופו / סייטן

בקינוחים / עוגות - כל מה שלא מכיל מוצרים מן החי אין בו בעיה, אם מדובר במוצרים קנויים בד"כ רשום עליהם מה הם מכילים[
וגם אם מדובר במסעדה / בית קפה הם יודעים אם המוצר טבעוני או לא

אם קונים את כל התחליפים אז אכן יוצא מאוד יקר

ומצד שני אם אוכלים את הקטניות והדגנים היבשים שאפשר להכין אותם לתבשילים ממש טובים הרי אלו הדברים הכי זולים שאפשר לקנות בסופר - ואם רוצים לשלב בין לבין אז אפשר להגיע לתקציב נמוך .

בכל מקרה תחפשי מתכונים למה שאתה רוצה , בעיקרון טעם של דגים מחקים בדרך כלל בעזרת ממרחים של אגוזים עם אצות וטעם של ביצה אפשר לחכות עם קאלה נאמק שזה מלח בטעם ביצה .

אבל האובבססיביות הזו לטעמים שבעבר היא לא משהו שחייב להיות אפשר פשוט להנות וללמוד טעמים חדשים

GM1988

Well-known member
היום נכנסתי לסופר

לערוך קניות לפני כניסת החג.
חיפשתי את המוצרים האורגניים מן הצומח, וגיליתי שחלב מכל הסוגים עולה 14:00 ש"ח.
לא ראיתי מוצרים אחרים כמו יוגורט וכדומה שאני אוהב לנשנש לפעמים בין הארוחות, ואני מניח שגם המעדנים האורגניים לא יהיו זולים.

אם אני מתייחס למאכלים כמו כוסמת, אורז והשאר, פירות וירקות, זה אכן אולי מוזיל את הקנייה, השאלה אם זה מאפשר לי להישאר שבע ולא לקבל התקפת רעב אחרי חצי שעה בגלל שהגוף לא קיבל את המנה המספקת לעצמו.
אני מאד פתוח לטעמים חדשים ומתכונים מעניינים, אך לפי מה שנראה כרגע, זה יכול לעלות הון של כסף למימון המוצרים שלא מן החי.
אני עוד אחקור לעצמי את הנושא בין מה שאראה בחנויות והסופרים, ואולי לאט לאט אני אוכל לבנות תזונה שמתאימה לי ללא מזון מן החי.

תחליפים לחלב אפשר להכין לבד

וזה לדעתי יוצא יותר זול מלקנות (וגם חסכוני יותר בזבל של אריזות)
אני מכינה בבית חלב שקדים וחלב שומשום ושניהם בקלי קלות וטעמם עולה לעין ערוך על הטעם של חלב פרה.
תזונה ללא מוצרים מהחי יכולה בהחלט להיות זולה יותר. מחירים של פירות, ירקו, דגנים, קטניות ואגוזים הם זולים יותר מבשר ומוצרי חלב. השאלה האם אתה קונה מוצרים מעובדים או לא. מוצר מעובד, שכבר בושל, תובל ונארז יהיה תמיד יקר יותר ממוצר גולמי (גם במוצרים מהחי).
לגבי הרעב והשובע. אפשר בהחלט לשבוע לכמה שעות טובות מארוחה של דגנים/ קטניות וסלט. אצלנו זו ארוחת צהריים קבועה. אם מקפידים לצרוך את הדגנים בצורתם המלאה זה בריא יותר, ומשביע לזמן ארוך יותר. קטניות הן יותר כבדות לעיכול ואולי יתנו לך משהו דומה לתחושת השובע שיש אחרי אכילת בשר.
באופן אישי אני מוצאת שזה מאוד מייגע לנסות למצוא תחליפים הולמים לכל המזונות מהחי (למשל תחליף גבינה, או תחליף לפיצה). ושנעים לי יותר לגלות את הטעמים של המזון הטבעי כפי שהוא

גאיה111

New member
אבל משמין.

השאלה כמה אפשר לשתות חלב שקדים וחלב שומשום, זה נשמע משמין למדיי.

למה צריך לשתות הרבה?

אצלנו הכי הרבה ששותים זה כוס אחת כארוחת בוקר ראשונית. בכוס אחת יש לכל היותר שתי כפות שומשום, או 6 שקדים.
וזה מאוד מזין. במיוחד אם משרים את השקדים/שומשום ללילה קודם.

גאיה111

New member
כי

כי דובר על תחליפים לחלב, ומומלץ לצרוך בין שלושה לחמישה מוצרי חלב לביום.

מי קבע את זה? תנובה?

ה"המלצות" האלה של בין 3 ל-5 מוצרי חלב ביום הן המלצות שיווקיות לכל דבר. ההיגיון הפשוט והבריא מראה ששום דבר שמגזימים איתו אינו טוב. אבל מועצת החלב שמגלגלת מיליונים, קל לה לעשות את השטיפת מוח הזאת לאנשים ולגרום להם להאמין שחלב זה מוצר כל כך הכרחי ושחייבים לצרוך אותו בכמויות מטורפות.

אני הייתי ממליצה להפעיל קצת שיקול דעת ומחשבה לפני שלוקחים בצורה עיוורת כל דבר שמפורסם בכל מקום שהוא, לבדוק מי מימן את כל המחקרים האלו שעליהם ה"עובדות" האלו מתבססות. לא לקחת כל דבר כמובן מאליו.

גאיה111

New member
שיקול הדעת צריך להיות לכל הכיוונים

גם לומר על כל המלצה שהיא באה מתנובה, בעייתי מהכיוון ההפוך.

אני ממליצה לך לחזור אחורה בדפי ההיסטוריה

ולברר כמה פרטים על התאגיד הזה ואופן התנהלותו...
עד כמה הוא שזור בתוך הפוליטיקה הישראלית.
כבר בשנות השמונים הכריחו חקלאים בארץ ליצא דרכו לחו"ל,
אך ורק דרכו
והיו עומדים שם חבר'ה של תנובה ולפי צבע העיניים של המושבניק או של אשתו
היו מחליטים את הסחורה של מי להשמיד ואת הסחורה של מי ליצא
ומדוע להשמיד בימים בהם בארץ נאבקו באינפלציה?
כדי לא להוריד מחירים
כדי שאנשים ימשיכו לרעוב
וכדי שהרווחים שלהם לא יפגעו
והכל בחסות החוק.
זו רק דוגמא אחת קטנטנה מיני רבות.

דבר לא השתנה
וזה ממשיך להיות אחד התאגידים היותר מסואבים במדינה.

הרשי לי לגחך
לגבי ההמלצה לקחת את המלצותיהם בכובד ראש
אם יש דבר אחד בהמלצותיהם
זה שהם דואגים לישבן שלהם ולישבן של מי שהם דואגים לשמן בירושלים
לא שום דבר מעבר
ובטח לא טובתו של האזרח הקטן.

גאיה111

New member
אין צורך

אין צורך לשכנע אותי בדבר ההשפעה של תנובה.

מצד שני כשאני שומעת ברדיו את פרופ' קרסו מדבר על הוויטמינים שבחלב, לא נראה לי שהוא מקושר איכשהוא לתנובה.

זה כמובן לא אומר שאני מקבלת את דבריו .

האמת היא שבהרווארד

ממליצים על שתיה של כוס שתיים ביום - לא יותר מזה .

והם גם בנוסף מספרים שלא חייבים לצרוך דווקא מוצרי חלב בשביל סידן :

http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/calcium-and-milk/index.html

"1. Look beyond the dairy aisle. Limit milk and dairy foods to no more than one to two servings per day. More won’t necessarily do your bones any good—and less is fine, as long as you get enough calcium from other sources. Calcium-rich non-dairy foods include leafy green vegetables and broccoli, both of which are also great sources of vitamin K, another key nutrient for bone health. Beans and tofu can also supply calcium."

ובהרחבה :

http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/calcium-full-story/index.html

גאיה111

New member
הם

הם ממליצים על כוס או שתיים, - כל עוד אתה מקבל את הסידן ממקורות אחרים.

גאיה111

New member
והעניין הוא

והעניין הוא שמקורות אחרים הם בעייתיים, אם משום שמאחר שהם מלאים שומן לא ניתן לצרוך מהם כמות מספקת, אם משום שיש בהן חומצות המעכבות ספיגה,
או מסיבות אחרות, אם משום שהם מכילים גם ברזל וגם סידן והאחד מפריע לספיגת האחר, או מסיבוות אחרות.
ככלל הספיגה מהצומח היא פחותה בהרבה.

מעבר לכך, אנשים עם בעיות שונות במעי, לא מגיבים טוב לסיבים ולמעשה רוב המזונות בתזונה הטבעונית אינם טובים עבורם.

אני לא יודע לגבי אנשים עם בעיות מאוד

ספציפיות זה צריך להתייחס לכל בעיה בצורה פרטנית - אבל אני לפחות מדבר על כלל האוכלוסיה ...

בכל מקרה הם גם מפרטים מה מקורות אחרים טובים לסידן יש ואף אחד מהם הוא לא מלא שומן בדיוק ההפך הוא הנכון :

" Calcium can also be found in dark green, leafy vegetables, such as kale and collard greens, as well as in dried beans and legumes."

vegetalien

New member
בירקות ממשפחת המצליבים

אין כמעט חומצה אוקסאלית, ולכן שיעור ספיגת הסידן מהם גבוה (גבוה יותר מכל דבר אחר, בעצם).

למעלה