עוד על התרגול
לגבי הקורסים בעמותת תובנה. למרות שאני אוהבת את כריסטופר טיטמוס ומעריכה אותו, אני יכולה לומר שהקורסים שלו אכן יש בהם משהו שונה משאר הקורסים בתובנה.
ה-light שאתה מדבר עליו הוא מכוון, מאחר ולכריסטופר יש תפיסת תרגול מאוד מסויימת, שלעיתים, דווקא למי שרק מתחיל היא נראית לא רצינית. זה לא כך, זה נעשה במודעות מלאה מצידו..
חשוב לדעת, שבשונה מהקורסים של גואנקה שנראים אותו הדבר בכל פעם ובכל מקום בעולם, אין זה כך בתובנה מהסיבה שעמותת תובנה מביאה מורים שונים, שיש להם אופנים שונים לתרגול. אני תמיד ממליצה לנסות ולראות איזה teaching הכי מדבר ללב ואיזה מורה/ים מתאים/ים לנו. זה שונה מאוד מקורסי גואנקה בהם המורה באולם אינו ממש מלמד אלא מפעיל דיסקים שבהם גואנקה מדבר. בעיני יש חשיבות רבה במפגש עם מורים חיים והאפשרות לשאול ולהתייעץ כשצריך (ואני לא מתכוונת רק להוראות חוזרות ונשנות שנשמעות אותו הדבר..).
למרות שאת דרכי התחלתי במסורת של גואנקה, אני לא ממליצה למתחילים. זו גישה מאוד מסויימת ולעיתים מאוד מצומצמת ואני הייתי ממליצה לנסות מסורת זו אחרי היכרות עם תרגול מדיטציה ויפסנא/תובנה/מיינדפולנס (אלו שמות לאותה המדיטציה) במסורות אחרות וקבלת פרספקטיבה רחבה על הדהרמה (ה-teaching של הבודהה) שהיא הרבה יותר מרק "טכניקה".
(זו דעתי הסובייקטיבית בלבד אך שמבוססת עם היכרות טובה עם הרבה מורים, מסורות וטקסטים בודהיסטיים. הרבה מתרגלים מוצאים את הקורס הראשון שהם עושים במסורת של גואנקה כחוויה משמעותית, אבל יותר בגלל הקושי הפיזי והאינטנסיביות והרבה מאוד לא חוזרים לתרגל יותר מדיטציה. (בקורסים של גואנקה מתרגלים רק בישיבה, מה שאינו כך בכל שאר המסורות של הויפסנא - בתאילנד, בורמה וסרי לנקה. זה נראה פחות "light" כשרק מתרגלים בישיבה, אבל בעיני תרגול בהליכה ועמידה הוא חשוב. הבודהה עצמו לימד את תרגול הויפסנא בכל תנוחות הגוף).
אני מבינה שבסרי לנקה היתה לך חוויה חיובית, אבל שוב, אני לא יודעת מה הרקע התרגולי שלך, אבל לטעמי למי שאין לו בסיס תרגולי טוב, עדיף להגיע לבורמה (U-Tejaniya) או לתאילנד (ששם אני לא תרגלתי אבל מכירה הרבה שכן). או לתרגל קודם בארץ.
תודה רבה לך גם על הלינקים והסבלנות. זה טוב שיש גם הודעות כאלה בפורום כי יש לא מעט אנשים שמחפשים מקומות רציניים וטובים לתרגל בהם במדינות אסיה ימצאו הרבה מידע בהודעות האלה (ועוד לא דיברנו על תרגול במדינות אחרות במזרח אסיה - טאיוון, סין, קוריאה ויפן - שגם שם אפשר לתרגל, אומנם סוג אחר של תרגול בודהיסטי).