היי

dinozaur1

New member
היי

מחפש מקום בעולם בו אוכל להעשיר את הידע בכל הנוגע למדיטציה ושלווה פנימית, או כמו שהתכוונו הבודהיסטים בתיאורם של הנירוונה והזן.

חשבתי ורציתי ליסוע למנזר בהודו או בטיבט. אשמח אם תוכלו להפנות אותי לספרים שאוכל לקרוא בנושא או למנות שמות של אתרים במדינות המזרח הרחוק להם אוכל ליסוע.

בברכה ותודה מראש.

ינוקא1

New member
המקום הוא -

בתוך עצמך.

אסף ב6

New member
אני ממליץ על הספר "מה אמר הבודהה"

שהוא אחלה לדעתי.

אחרי שאת קוראת קצת, אולי גם עוד ספרים, אני ממליץ לעשות ללמוד מעט מדיטציה ולעשות גם ויפסנא עוד בישראל. יש מספר לא קטן של מקומות בישראל בהם אפשר לעשות את זה.
לאחר מכן, בעולם יש הרבה מקומות, אבל השאלה מה אתה רוצה, סדנא ארוכה, קצרה, למתחילים, למתקדמים...

אתה קורא בשפה האנגלית? כי בעברית אין באמת ספרים טובים ובניגוד לידידי אסף לא הייתי ממליץ על הספר "מה שלימד הבודהה"...

לגביי מנזרים: אם אתה מחפש בודהיזם-טיבטי, אז בהודו יש את דהרמסלה שמלאה בהם, את ביילהקופה במדינת מייסור, ויש כמובן את מדינת סיקים בצפון-מזרח הודו. גם נפאל מלאה במנזרים של בודהיזם טיבטי. ואם אתה מחפש זן-בודהיזם, אז דווקא באמריקה יש מקום נהדר שאמליץ לך עליו, וגם בטאיוואן. האם תוכל להיות מעט יותר ממוקד בקשר למרכזים הבודהיסטים שאתה רוצה לבקר ואולי גם לשהות בהם? ואם במקרה אתה כן קורא באנגלית, אוכל להכין לך רשימה מכובדת לקריאה: זן-בודהיזם, בודהיזם-טיבטי, תהרוואדה או בודהיזם באופן כללי יותר.

ואם תרצה,

גם פה בישראל יש מקומות טובים מאוד ללמוד ולתרגל בהם.

ההמלצה שלי (במקרה ואתה גר במרכז) היא בית בהאוונא. אם אתה מעוניין בבודהיזם-טיבטי, רק תגיד. לאחרונה קמו פה כמה מרכזים טובים מאוד ללימוד ותרגול. זן-בודהיזם לעומת זאת, למרות שאולי רבים חושבים אחרת ממני, פה בישראל שווה כקליפת השום.

dinozaur1

New member
היי

אכן, אני קורא באנגלית. ואשמח לשמות ספרים מומלצים. השאלה היא גם האם יהיה ניתן להשיג ספרים אלו?

בכל אופן, אני רוצה לטוס בין השאר כדי לשנות אווירה ולתור אחרי קצת שקט ושלוה. אני סקרן מאוד לגבי התאולוגיה ההינדית, כמו כן לתפיסה שלהם של שקט פנימי, ומאוד רוצה לנסות ולהיכנס פיזית ומנטלית לאווירה הזאת ולרכוש קצת ידע מעמיק ומהימן בתחום.

פחות מעדיף בישראל. המטרה היא ליסוע לטיול רחוק מהבית.

עכשיו התבלבלתי....

מה אתה רוצה, תיאולוגיה הינדית או בודהיזם?

בתיאולוגיה הינדית אני פחות מכיר ספרים ומקומות, אבל אתר נפלא ברשת להתחיל איתו יהיה כאן [URL]http://www.shivashakti.com/[/URL]

lightflake

New member
אם כך פשוט סע להודו

אי אפשר לתאר את הקסם הזה ודווקא שם לי אישית היה הכי פחות חשק לשבת ללמוד או אפילו לשבת ולמדוט, יש כל כך הרבה מה לעשות, לראות, לפגוש, אי אפשר לתכנן טיול כזה פשוט סע ותהנה והחיים כבר יקחו אותך לאן שאתה צריך להגיע

למעלה