היי

.המוסד

New member
על "בלתי חיוני בעליל"

עלולים להיות שטחים בלתי חיוניים, אבל לומר ששומרון ויהודה הם שטחים בלתי חיוניים, ועוד מבחינה לאומית באותה מידה ניתה לומר את זה על ירושלים, יהודה היא חלק עקרי מארץ ישראל, וזה שיש שם רוב ערבי(כמו בעיר העתיקה), לא אומר שיש לוותר עליהם

EverMan

New member
א.בירושלים אין רוב ערבי.

ב.בבקשה ! פעם אחת ולתמיד , ציין מה חשוב לך בדיוק ביו"ש.

.המוסד

New member
בירושלים העתיקה כן(נראה לי שכן)

מה חשוב לי ביהודה ושומרון ירושלים, בית לחם, חברון, בית אל, יריחו, הר גריזים, אלון מורה, ועוד הרבה, יהודה ושומרון הם לב הארץ, לב ארץ ישראל, קל להבין זאת, אפשר להסתכל במפות, ואפשר לשים לב לשמות, אפשר גם להביט בתנ"ך ולא, סוריה ולבנון הם לא לב הארץ, לא בטוח חלק מהארץ, הלוא צור וצידון היו תמיד של הפיניקים וספר לי בבקשה, בחור, מה חשוב לך בנגב, מה חושב בגליל

EverMan

New member
הא ?

מה לך ולבית לחם ? מה לך וליריחו ? מה לך ולהר גריזים ? אולי תגדיר פעם אחת מה אומר לך לב הארץ ? אפשר להסתכל בתנ"ך ולראות שמות ? יופי בתנ"ך מוזכרים הרבה דברים. התנ"ך הוא ספר דתי - הוא לא ספר היסטוריה. צור וצידון נכבשו ע"י הישראלים... מה חשוב לי בנגב ? - חזון הציונות להפריח את השממה - מה עוד יש שם רוב יהודי. מה חשוב לי בגליל ? - זה שיש שם מיליון יהודים , ויש שם את האזורים הכי טובים לחקלאות בארץ. וצור וצידון היו של הפיניקים זמן מאוד קצר דר"א.

La Gamba

New member
תאמין לי, אני רוצה את יו"ש

את חלקיו שקרובים לירושלים, אני רוצה מרחק סביר בין ירושלים לבין כל מדינה ערבית. את עזה, אני מוכן לתת.

EverMan

New member
טוטוני

ביום שהמדינה הזו תהיה ערבית יהודית אני אתאבד. אני לא אסכים לעולם שהמדינה הזו תהיה ערבית יהודית , זוהי מדינה יהודית בלבד. ואל תשים לי מילים בפה , ברור ??? וההגדרה שלך נכונה לאדם ציוני.

totony

New member
מצטער אם העלבתי אותך, אבל

מהויכוחים שלי איתך, הבנתי שאתה די מבסוט מהרעיון של מדינה ערבית-יהודית, כי ~אז ניהיה דמוקראטים~, לפי המילים שלך....

מדינה יהודית יכולה להיות דמוקרטית

יש חוקים "גזענים" שחובה שיהיו למען קיום מדינה יהודית ושימור רוב דמוגראפי יהודי, כמו חוק השבות. אבל מעבר לכך, אין שום סיבה להתייחס ליהודים וערבים כשונים בפני החוק, זה לא סותר את היותנו מדינה יהודית, ומקלט ליהודי כל העולם.

.המוסד

New member
ויהודה היא חלק מציון

אלא אם כן אתה טוען שמי שמוכן לתת את תל אביב הוא גם ציוני כי הוא לא מוכן לוותר על ירושלים

EverMan

New member
ויהודה היא חלק מצוין ...

ולבנון היא חלק מציון ... וסוריה היא חלק מציון ... וירדן היא חלק מציון ... תבין כבר - רצון לשמור על שטחים אינו מדד לציונות. הציונות היא הרצון למדינה ולפיתוחה. לא שטחים !

.המוסד

New member
מסכים ולא מסכים

ציונות הם לפתח את ארץ ציון, עושים זאת באמצעות מדינה השקר הגס, להשוות את סוריה ליהודה, הוא רגיל אצלך אין ציונות בלי ציון, ואני מרשה לעצמי להכניס להגדרה של "ארץ ציון" גם את החבל בו נמצאת ירושלים- יהודה

EverMan

New member
שקר ? ממתי דעות הן שקר ?

תרשה לעצמך עד מחר. אתה מרשה לעצמך יותר מדי .. כל כך הרבה שאתה מרשה לעצמך להמציא מה שבראש שלך ואז להשתמש בזה כעובדה. סוריה הייתה חלק מהאימפריה הישראלית - משמע היא חלק מציון. אין כל הבדל. ואולי אם היית מקשיב פעם , היית מבין את זה.

.המוסד

New member
היא הייתה חלק משועבד מהממלכה

הישראלית היא מעולם לא הייתה חלק מישראל אם הדבר שנקרא "תבונה" היה באמת בך, אולי היית מבין הרבה דברים אבל אל תתאכזב, אומרים "אין שכל, אין דאגות" לפחות זכית במשהו

EverMan

New member
וכל ירדן כן הייתה שלנו ?

דיי עם הכפל מידות הזה ... אם היה לך בעצמך קצת מאותה "תבונה" אולי היית מפסיק להקניט ומתחיל להפסיק להיות שמוק.

TheHock

New member
ברוכה הבאה

נשמח לראות הודעות שלך
אני בטוח שתוכלי לתרום המון לדיונים (ואם לא המון - לפחות משהו
)

למעלה