היי

xyardenx

New member
היי

אז ככה...לפני בערך 4 חודשים מישהו מהעבודה של אמא שלי הביא לי סוסה ,היא היתה של הילדים שלו ולילדים פשוט נמאס מלהאכיל אותה אז היא הייתה ממש רזה ולא בריאה..והוא הביא לי אותה כדי שתשתקם..
והיום היא נראת מהמממם! והוא רוצה אותה חזרה..רציתי לדעת אם יש מקומות בהם אני יכולה לאמץ סוס ולשקם אותו .אולי עמותות של סוסים פגועים או משו כזה ...אחרי הניסיון עם הסוסה ההיא אני מאוד רוצה לעזור..

לXקי

New member
את יכולה לפנות

לצביקה מהעמותת פגה-סוס,חוץ מזה לא הבנתי מה בדיוק קרה ? הבחור לא הביא לך את הסוסה? או שהוא נתן לך אותה כדי שתשקמי אותה ואחר כך היא תוחזר אליו? נסי לחדד קצת את השאלה

xyardenx

New member
סליחה שלא הייתי ברורה..

אני רוכבת כבר הרבה זמן ותמיד רציתי סוס משלי..אז בחור מהעבודה של אמא שלי אמר לה שיש לו סוסה שהוא קנה לילדים שלו בתקווה שהם יתפלו בה.. אך הם הזניחו אתה מאוד..והוא אמר שהוא יכול להביא לי אותה..כי אין לא כל שימוש בה..אך הוא אמר שאני אקח בחשבון שאולי יום אחד הילדים שלו ירצו אותה בחזרה.. אז הוא הביא לי אותה במצב נוראי..רזה לא בריאה ..ולפניי כמה ימים הוא אמר לי שהילדים רוצים אותה..הייתי מאוד עצובה..גם כי הסוסה מדהימה ואני אוהבת אותה..וגם כי אני יודעת ששם היא לא תקבל טיפול טוב... ואחרי הסוסה הזאת רציתי לעזור לעוד סוס..להיות "משפחת אומנה" של סוס..או לשקם סוס..כי אמרו לי שיש עמותות שיש להם המון סוסים וחמורים ואין מי שיטפל בכולם ויאהב אותם..אז חשבתי לאמץ אחד..

lolokokl

New member
שמעתי של חוה פה באזור הדרום

שבקשר עם צער בעלי חיים, המאמן/ת לוקח/ת סוס/ה משקמת אותו.. זה יכול להיות סוסים מוזנחים פיזית (אוכל וזה..) ויכול להיות סוסים שעברו התעללות מסוג כזה או אחר. אז אולי שווה לך לנסות ליצור איתם קשר (עם צער בעלי חיים)...

לXקי

New member
הסיטואציה שלך בעיתית

מצד אחד הבן אדם שנתן לכם אותה ויתר עליה בידיעה שהוא לא סיפק לה את התנאים שהיא אמורה לקבל והטיפול שם גבל בהתעללות (מדברייך הבנתי כך) אבל מצד שני אין כאן התחייבות בכתב ולא בהודאה, לכן אם את רוצה שהסוסה תישאר אצלך ואת חוששת שאם היא תוחזר אליו היא תוזנח שוב-תפני לעורך דין ותנסחי ביחד איתו מכתב לבעלים הקודמים של הסוסה,באם זה לא יעזור אז העניין יצטרך להגיע עד למסדרונות של בית משפט ואם יש לך צילומים של הסוסה של ''לפני ואחרי'' זה מאוד יגדיל את סיכוייך לזכות. כמו כן אם את מפחדת שאותו בחור ינסה לגנוב את הסוסה מך או ינסה לפגוע בזדון בך או במי ממשפחתך תוכלי ללכת לתחנת המשטרה הקרובה לאיזור המגורים שלך ובעזרת פרטים על אותו אדם להגיש צו שיאסור עליו להתקרב כמה מאות מטרים ממקום מגורייך,המיקרה שהוא יפר את הצו הוא ייכלא וייעצר! (הוא או איש מטעמו) מצד שני אם אינך רוצה בסוסה ובסופו של דבר תחליטי להחזיר אותה לבעלים הקודמים שלה-אז יש המון עמותות שמחפשות בתים לסוסים חולים\מזדקנים ובתמורה לתשלום סמלי וביקור של נציג העמותה אצלך בבית (רק כדי לוודא שמדובר בבית טוב) תוכלי לאמץ לך סוס\ה אחר\ת. כך או כך ההחלטה בידייך ואני מאחל לך המון בהצלחה!

xyardenx

New member
זה לא מה שהתכוונתי..

הבחור ההוא ידיד טוב של אמא שלי..הוא בחיים לא ירצה לפגוע בסוסה! להפך..הסוסה הזאת של הבנים שלו..שהם לא מצאו זמן להאכיל אותה...בגלל זה הוא הביא אותה אליי..ועכשיו הוא לוקח אותה בחזרה כי הוא חושב שהבנים שלו יאכילו אותה..במקרה והבנים שלו לא יאכילו אותה שוב פעם..הוא יחזיר לי אותה...מה שבעצם ניסיתי להגיד זה שאחרי ששיקמתי את הסוסה הזאת אני מרגישה שאני רוצה לעזור לעוד סוס..אני לא רוצה להגיש תלונה על הבחור..אין לו שום כוונות רעות כלפי הסוסה..

dixie chick

New member
זה נשמע מסריח

וצער בעלי חיים
אני מבינה שאת מכירה את הבעלים
אבל לא להאכיל סוסה זה לא מוסרי, לא נכון, לא נחמד וחד וחלק- עבירה על החוק
לא משנה הסיבות לא משנה מי מה ולמה וכמה את מחבבת אותו
אם הוא לא מאכיל סוסה- הוא עושה לה רע.
עכשו בגלל שאת מכירה אותו את חושבת שהוא לא עשה את זה בכוונה, אבל גם לרשלנות (לעשות לא בכוונה) יש מחיר, במקרה הזה מי שמשלמת את המחיר זאת הסוסה, והיא זאת שסובלת כשלא מאכילים אותה!
אני חושבת שזה עצוב מאוד שהסוסה חוזרת לבעלים שלא יודע לטפל בה כמו שצריך ולדאוג לה.

xyardenx

New member
אתם פשוט לא כל כך מבינים את המצב..

הבחור הזה מנסה להחזיר אותה לילדים שלו..לראות אם הם יטפלו בה יפה..במקרה והם לא יטפלו בה טוב..הוא מחזיר אותה!
תודה בכל מקרה :)

לXקי

New member
יכול להיות שאני יאקה

ממה שהצלחתי להבין זה-שהם לא האכילו את הסוסה סדיר (אולי פעם ב..) הסוסה הרזתה וכתוצאה מכך הוא הסכים להעביר לך אותה,כרגע כפי שתיארת הסוסה התחזקה ועלתה במשקל,ועכשיו הבחור מבקש אותה בחזרה. תחשבי על מה יהיה אם הם שוב לא יאכילו אותה (אוכל זה דבר אלמנטרי איפה הם מחזיקים אותה? מטלפים? מביאים וטרינר כשצריך?) מה שוב הוא יחזיר לך אותה ושוב אחרי שהיא תשתקם הוא ייקח אותה? בתור מי שעזרה לסוסה הזו את אמורה לא להסכים להחזיר לו אותה! ואני לא חושב שהם צריכים לגדל שום חיה אחרת כל עוד אין להם ידע וטיפת אחריות כלפי בעל החי,

giri

New member

xyardenx,
את נשמעת ממש נחמדה,
אבל הנחמדות שלך באה על חשבון הסוסה וחבל.
לא הגיוני להעביר את הסוסה את הסבל של טיפול גרוע רק כדי לראות אם הילדים יגלו אחריות.

xyardenx

New member
אז אולי מישהו מכיר

מישהו שמוכר סוס או סוסה במחיר סביר?

תםטםOHIO

New member
מבינה לליבך

ממש מרגיז מה שקראתי על הסוסה שטיפלת בה ואת עכשיו צריכה להחזיר. לעומת זאת, האם את בטוחה שאת רוצה ישר שוב להכנס לרכישה של סוס? יש בזה הרבה הוצאות ותסכולים ולפעמים אולי כדאי פסק זמן לסדר הכל מחדש ולעשות "ניקוי אורווה".
בכל מקרה שווה להציץ ביד 2 ולברר בחוות מסביב ולמצוא מה נכון לך תמיד קורה כשאת מוכנה לקראת זה

למעלה