היי

היי

יש לי כמה שאלות, אחרי שנים של מטפלים פסיכולוגים בעיקר אני רוצה לנסות את הקאוצ'ינג.
א. הבנתי שיש קאוצ'ינג ויש NLP איך אדע מה עדיף לי.
ב. יש לי הרבה מאוד תחומים(כל החיים בעצם) שזקוקים לעזרה . תמיד שאני מדברת עם מטפלים בתחילה הם נוטעים בי תחושה שהינה הכל יסתדר ואז במהלך הטיפול אני שומעת זה יקח זמן וזה לא נגמר! שזה אומר חודשים על גבי חודשים. אין לי כסף לזה וגם אני רוצה להתחיל לחיות ולא להתמזמז עם טיפולים.
האם כשיש כל כך הרבה תחומים שאני צריכה להעזר ולטפל אפשר גם לתחום את זה בזמן? עד כמה אפשר להבטיח תוצאות? בעיקר כשיש לי הרבה דברים שאני תקועה איתם באמצע ולא יכולה להכריע לכאן או לכאן?כי כל העינין של אימון הוא לקבוע מטרה ומה אם אני לא מסוגלת לראות בבהירות את העתיד?
ג. האם אימון אישי יכול להתאים למי שחווה דיסתמיה? שזה סוג של דיכאון אבל לא קליני?
ד. התחלתי בחיפוש וקיבלתי הצעה לאימון בעלות של 300 ש"ח לפגישה בהנחה שזה כפול 4 פעמים בחודש זו הוצאה של 1200 ש"ח (והמטפלת המליצה על פגישה של שעה וחצי כלומר 450 ש"ח) האם יש מאמנים במחירים יותר נמוכים? (ושיהיה ברור אני מוכנה לשלם כל מחיר בשביל לצאת ממקום האומלל שאני נמצאת בו אבל כדי שאוכל להתמיד בזה זה צריך להיות משהו שיתאים לשכר שלי כרגע)

דייהטסה

ההבדל בין אימון לטיפול, טיפול חופר בעבר ואימון מתמקד בהווה ומתמקד בגילוי דפוסים מעקבים ואין אני משתחרר מהם ונע קדימה,טיפול זה תהליך ממושך לעומת אימון שהוא תהליך קצר וממוקד מטרה
האימון עובד על מטרה ספציפית שאת רוצה לקדם אותה בדרך כמובן יש נגיעה בתחומים אחרים
את לא חיבת לראות בבהירות את מטרת העל שלך אבל להגיע עם מטרה ספציפית ,לפעמים אנחנו צריכים לנקות ערפל כדאי לראות את המטרה
בעיקרון אני לא ממליצה על שעה וחצי מכיוון
שאדם גם באימון עובר תהליכים שהוא צריך להפנים רגשית ולכן שעה וחצי זה המון זמן אולי רק לפגישה ראשונה
ולבסוף העניין המחיר כל אחד לוקח מחיר ,שעושה אותו שמח ,המחיר הוא לשיקול דעת של המאמן
במידה ויש לך עוד שאלות אשמח לענות

אורך האימון

שלום לך

שאלת שאלות חשובות ואני שמחה להרים את הכפפה.
אלו לא נושאים הכי פופולריים. נעים יותר להגיד, כן, באימון אפשר לפתור כל דבר, לא צריך "לחפור" בעבר ואנחנו נסתכל רק קדימה ואת תצליחי להגשים את המטרה, ואין צורך בתהליך ארוך. וזה נכון הרבה פעמים. לפעמים מיקוד במטרה ופחות או יותר התעלמות מהעבר יכולים ליצור פריצה גדולה קדימה, בעיקר כאשר המטרה מאוד מוגדרת ולא רחוקה מדי.

ולפעמים, זה לא עובד כך. כאשר הנושא גדול ומורכב, כאשר יש הרבה מעצורים רגשיים, כאשר העבר משפיע עלינו מאוד ואנחנו לא מצליחים לבצע את מה שאנחנו רוצים לבצע, כאשר יש נושאים שונים שמתערבבים זה בזה, כאשר אנחנו תקועים הרבה שנים וכבר יצרנו נזקים משניים מסביב.

את מספרת שדיברת עם כמה מטפלים והם כולם אמרו שזה לוקח זמן. אז כנראה שהנושא שאת רוצה לפתור - לוקח זמן.

מה שמעניין הוא שכתבת שאת רוצה להתחיל לחיות ולא להתמזמז עם טיפולים . זה מעניין כי לרוב בטיפול או באימון, כאשר הוא עובד, התחושה היא בכלל לא של מזמוז, ושלא חיים. התחושה היא של התקדמות ושל חיים. אז זה מעלה שאלה לגבי היעילות של התהליך שעברת. יתכן שמשהו לא עבד שם. ויתכן שהוא כן עבד, אבל לאט מדי בשבילך, ואז יתכן שצריך לשנות כוון עבודה או לבנות יותר סבלנות. את העניין של חוסר סבלנות אני מכירה היטב מעצמי. גם כאשר מהצד דברים נראים אצלי כמתקדמים מטאורית, יש בי חוסר סבלנות בפנים, וזה נושא שאני עובדת עליו ישירות - כי הוא מקלקל לי את החוויות.

אנסה להתיחס לכל שאלה שלך.
האם אפשר לתחום את העבודה שלך בזמן?
כנראה שלא, אם את רוצה לפתור את כל הנושאים. אולי אפשר לתחום בזמן רק למטרה אחת, די צרה.

האם אפשר להבטיח תוצאות?
ממש לא. אני מכירה מעט מאוד תחומים שבהם אפשר באמת להבטיח תוצאות. למעשה, יש תחומים שבהם הבטחת תוצאות היא סימן ברור לרמאות מסוג כלשהו, למשל השקעות. אם קרן כלשהי מבטיחה לך 10% ריבית לשנה ללא סיכון, אז בטוח שיש פה שקר. כי אין דבר כזה, זה לא תואם את עובדות השוק. גם ברפואה אין הבטחת תוצאה (להיפך, בכל ניתוח את חותמת שאת מודעת לזה שיש סכנות), גם בעריכת דין. בקיצור, גם באימון לא יכולה להיות הבטחת תוצאה. מדוע? כי יש כל כך הרבה פרמטרים לא ידועים בתחילת התהליך, ובעיקר לא יודעים איך את תגיבי - נפש האדם היא דבר מורכב.

האם אפשר להתאמן עם את לא מסוגלת לראות את העתיד בבהירות?
בטח. בתקופות רבות של חיי לא ראיתי את העתיד שלי בבהירות. למעשה גם עכשיו אני בטוחה שאני רואה רק חלקים ממנו. זו יכולה להיות חלק מהמטרה - לגבש לעצמך את העתיד אליו את חותרת, ואפשר גם לעבוד על מטרות קצרות טווח בלי ראיה רחבה קדימה. זה אולי לא אידיאלי אבל זה יכול להיות בדיוק מה שמתאים בתקופות מסוימות. זה כמו שיקום מניתוח שבו קודם כל רוצים להרגיש טוב יותר, ואח"כ התמונה מתבהרת ומתחילים לבדוק כווני ספורט אפשריים.

האם אימון יכול להתאים למי שחווה דיסטמיה?
במקרה של דיכאון קליני יש סכנה עבור המתאמן שהאימון יעורר מצבים קשים מדי ובעצם ידרדר אותו. זה נובע מזה שהמאמנים לא מתמחים בהפרעות כאלה ולא יודעים מה לעשות איתן. באופן כללי מי שלא חווה דיכאון קליני (או הפרעה אחרת ברמה של חוסר תפקוד) יכול להעזר באימון. ולמעשה רוב האנשים חווים רמות קלות של דיכאון לא קליני בתקופות שונות בחייהם. מה שכן, במקרה כזה לטעמי האישי כדאי להעזר בסוג עבודה שכולל גם התייחסות רגשית למה שקורה איתך, ולא "אימון אישי קלאסי" נטו שממוקד אך ורק במעשים ובתפיסות.

מחיר ואורך הפגישה
מאמנים עובדים באורכים שונים של פגישות, בין 45 דקות לשעה וחצי, וגובים מחירים שונים בהתאם לכל מיני פרמטרים. אני אישית אוהבת לעבוד בפגישות של 80 דקות, במיוחד אם אנחנו משתמשים בטכניקות נוספות באימון, חוץ מהשיחה. אם את מעדיפה שעה וחצי או משהו כזה, אני די בטוחה שתוכלי למצוא מאמן שגובה מחיר שאת יכולה להרשות לעצמך, באורך הזה. אפשר גם לדון עם המאמנים בנושא הזה ואולי חלקם יסכימו להאריך את המפגשים ללא תוספת תשלום (מראש). תמיד אפשר לשאול.

להתמיד בתהליך
בתפיסה האישית שלי, כולנו צריכים להמשיך את העבודה העצמית שלנו, בעצם רוב הזמן. כמו ספורט או אוכל בריא. אי אפשר לעשות ספורט ולהפסיק, ולצפות לאותן תוצאות. רובנו ממשיכים את האימון וההכשרה שלנו כל הזמן. כל החיים. ולכן כדאי לנסות למצוא מסגרות שבהן אפשר להמשיך להתאמן בחינם או במחיר סמלי. יש כל מיני דרכים להצטרף או לבנות מסגרות כאלה. לרוב מקומות שבהם יש עבודה קבוצתית מכילים אפשרויות להמשך עבודה זול או חינמי. ועבודה קבוצתית היא בעצמה זולה יותר. אנשים חושבים שהיא פחות יעילה, אבל לרוב זה ממש הפוך.

NLP או אימון
לא יכולה לעזור לך כאן, לא מכירה מספיק NLP. יש גם שיטות נוספות כמו התמקדות. תצטרכי לבחור מאמן ספציפי ולהתרשם ממנו, אני חושבת.

בהצלחה רבה

סאלי אוהבת לקרוא את מה שאת כותבת

הכושר כתיבה שלך מדהים
ותודה על הניסיון שאת מוכנה להביא בפורום

תודה על ההשקעה

בתשובה. קראתי בעניין רב (פעמיים..) תשובתך נתנה לי כיוון. אני מאד רוצה לעבוד על הדברים הבעייתים אצלי ולהתחיל להצליח, שווה לי להשקיע בבדיקה וחיפוש כדי שהפעם זה יהיה יעיל.
רק שאלה נוספת ציינת שבמקרה שלי כדאי גם התייחסות רגשית למה שקורה איתי, וזה משהו שאני מסכימה אי אפשר להתעלם מהסערות שאני חווה.
כמו שאמרתי זה לא דיכאון קליני אלא יותר דיכאון שבא בגלל יאוש טואטאלי וכאב מתמשך (כל החיים ) בעיקבות סוג של כישלון שחוזר על עצמו ותחושת חוסר מוצא. איך אני מוצאת משהו כזה?בשילוב הקאוצ'ינג מה אני צריכה לחפש בעצם?

מה כדאי לחפש

אפשר לשאול מאמנים מה ההתייחסות שלהם לנושאים רגשיים. יש כאלה שמעדיפים לא להכנס לשום נושא כזה. ויש כאלה שיספרו לך על הדרכים שלהם לעבוד עם זה.
אישית אני משתמשת ואוהבת מאוד את גישת ה"התמקדות". שהיא עבודה שמשלבת את הרגש עם החשיבה. את מוזמנת לקרוא על השיטה ברשת, יש הרבה חומר.

אימון אישי באמצעות NLP

שלום,
קאוצ'ינג הינו תהליך של כ- 10-15 מפגשים שבו המאמן והמתאמן בוחרים מטרה ומציבים יעדים בכדי להגיע אל המטרה. תהליך האימן בונה ומחזק את המתאמן ומאפשר לו לגלות את החוזקות (כל אותן תכונות טובות שהמתאמן אל תמיד ער אליהן ) שקיימוות בו. כמובן שנדרשת עבודה של המתאמן תוך כדי העצמה של המאמן.
NLP הינה הנחיה שמעלה את התת מודע למודע ומעצימה את הבטחון ע"י הורדת חסמים .וזה ממש על קצה המזלג..
אני למדתי אימון אימון באמצעות NLP והנחית NLP דבר שמאפשר להעצים את המתאמן ולהביא אותו לתובנות לגבי עצמו ולגבי הדברים שבאמת מתאימים לו וחשובים לו.
לגבי שאלה ב. - בתהליך האימון מתמקדים בנושא אחד - במטרה אחת - אבל תוך כדי תהליך רואים כיצד היא משפיעה על תחומי חיים נוספים ולכן אני ממליצה לך להתמקד במה שהכי חשוב - כל השאר או חלק ממנו -יופרה מזה.
ג. אין לי מושג מה זה דיסתמיה ובעקרון אם את לא מטופלת בכדורים יש אפשרות לעבור תהליך אימון- במידה ומתקיים טיפול אצל פסיכיאטר - דרוש אישור שלו לאימון.
ד. המחירים בשוק שונים - אני למשל לא גובה מעבר לעלות הרגילה גם אם המפגש חורג מהשעה הנהוגה. אבל אם מצאת מאמן טוב ואת מרגישה איתו טוב - לכי על זה.
בהצלחה,
גבי

תודה

גם לך גבי, התשובות שקיבלתי מחזקות בי את הרצון להתחיל בזה. מושך אותי העשיה שבעצם יש בתהליך הזה בעוד שבעבר עם שאר המטפלים יועצים (5 שנים....:( לא הרגשתי עשיה מצידי ולא התקדמות. הייתה אחת שנתנה לי משימות פה ושם. אבל הבעיות והתקיעות שרירה וקיימת ובועטת.
מקווה שאחזור לכאן בעוד תקופה ואוכל לומר שזה מאחורי.

ordanco

New member
קצר ולענין

שלום,
א. רק את יודעת מה עדיף לך.
ב. לא יודע עם מי דיברת, אצלי נדיר מאוד מאוד שמתאמן נשאר אחרי 12 מפגשים, כל שאר השאלות בסעיף זה ניתן להתייחס אליהן בצורה מקצועית רק לאחר פגישה אישית. סורי.
ג. האם את עדין על תרופות? בליווי של גורם מסוים?
ד. יש מגוון מחירים, כמו כל בעל מקצוע, בכל תחום. כצרכנית נבונה מומלץ לך לבדוק :)

יש פה מגוון מאמנים, ההתייחסות אינה למי יותר טוב, אלא למי יתאים לך (סגנון, שיטה, מרחק, מחיר וכד')
בהצלחה!
אורן

lenaeidelman

New member
טסה היקרה

שלום טסה
אנסה לענות על חלק משאלותיך
ב. בואי נדבר במונחים של צמיחה אישית. מהניסיון שלי לגבי חיים אישיים שלי הגעתי למסקנה שתהליך הצמיחה האישית הינו אינסופי. תמיד יש רמה הבאה. את תהליך הצמיחה האישית אפשר לעשות במגוון אופנים ובתקופות שונות: באמצעות אימון, טיפול, עבודה קבוצתית, ישיבה באשרם בהודו וכו.. כאמור אינספור דרכים. אני חושבת שלהודות בזה זה יהיה חלק מהעניין. לגבי האימון באופן ספציפי, אכן רוב שיטות האימון הן קצרות מועד ומדברות על עבודה על מטרה ספציפית ומוגדרת. אולם גם יש שיטות אחרות שמשלבות דרך טיפולית ואימונית מצד אחד, אך מצד שני מטפלות במספר נושאים בבת אחת. לגבי החשש שלך ממגוון נושאים שיש לך לטפל - אל חשש, דמייני שחייך כרגע הם כמו חוטים לסריגה שהתבלבלו, אולם ברגע שמוצאים את הקצה הנכון החוט מתיישר ואפשר לסדר אותו באופן שיאשפר לך סריגה נוחה. מה שזה אומר שהרבה פעמיים יש לנו נושאי רוחב שמשפיעים על כל חיינו וטיפול בנושא רוחב אחד מביא הקלה במספר תחומי חיים במקביל.
לגבי להתחיל לחיות ולא להתמזמז עם הטיפולים - שוב לפי ניסיון שלי הן כמתאמנת וותיקה למדי ומאמנת הטיפול/אימון אינו שם את חייך בהמתנה, אלא עם כל פגישה ופגישה את רואה את ההשפעה על החיים שלך: איך הכל נעשה לך קל יותר ונינוח יותר. אימון/טיפול באים לצד החיים שלך ולא במקומם
לגבי תקופת האימון - כאמור אם מסתכלים במונחי צמיחה אישית, נתתי לך תשובה למעלה, אולם זה לא סותר את העובדה שאת בעצמך יכולה לקבוע את הגבולות שלך שאת מוכנה בשלב הזה להקדיש לאימון ואחר כך להחליט איך את מתקדמת הלאה.
ג. אני לא יודעת מה זה דיסתמיה, אולם כמאמנת אם היית באה אלי, הייתי מבקשת ממך להביא אישור מפסיכיאטר, על כך שאת כשירה לאימון. זה חשוב בעיקר לשני נושאים: לא להזיק לך, לוודא שהאימון יביא אכן תוצאות.
ד. אגב לגבי התוצאות - אי אפשר להבטיח תוצאות, לא באימון ולא בשום טיפול אחר, בשום שיטה. הסיבה העיקרית לכך היא שאת במקום שבו את נמצאת כרגע, אין לך בהירות לגבי מה שאת מסוגלת אליו. לדוגמא נניח הבטיחו לך תוצאות לגבי העסק שלך ובפועל את תגלי שאת מסוגלת להרבה יותר, או לחלופין שאת בכלל לא רוצה את העסק.
ה. לגבי המחיר והשעות - זה מאוד שונה ממאמן למאמן. יש מאמנים שבמסגרת הסטאז' מאמנים בסכומים סימליים או ללא תשלום ויש כמובן גם מאמנים יקרים מאוד. חשוב להגיד שעלות האימון אינה משפיעה על התוצאות שלו. כשאת בוחרת מאמן חשוב שתבחרי מישהו שאת סומכת עליו, מתחברת אליו באופן אישי, שהמחיר שהוא גובה יהיה נוח לך (שלא כל פעם שאת משלמת תרגישי שאת חותכת בבשר החי בתקציב שלך), חשוב גם שתתחברי לשיטה שבה הוא מאמן.

אני מאחלת לך המון אהבה ובהצלחה

תודה

גם לך על ההתייחסות המפורטת. מקווה שאצליח בדרך הפעם
ומה שאמרתי שאני רוצה להתחיל לחיות לא התכוונתי שהטיפול עוצר לי את החיים אלא כל הפאקים שיש לי "חוטי סריגה שהתבלבלו"כמו שאמרת..
ואני לא על כדורים וגם את ההבחנה לדיסטמיה עשיתי בעצמי לעצמי כי זה אחד לאחד.בדיוק על המילימטר מה שאני חווה ואיך שהחיים שלי נראים.
הרבה הצלחה גם לך!

למעלה