היי

apocalipto

New member
היי

נכנסתי לפורום כבר כמה פעמים, ואני חושב על לנסות להיכנס לתחום.
אין כל כך הודעה או מדריך שמסביר דברים כמו "יומן חלומות" "בדיקת מציאות" , כמה זמן השקעה זה דורש לחלום 1 או בכלל כמה זמן משקיעים בממוצע ביום אחד כדי לחצלל.(עברתי בלינקים למעלה)
כדאי שתהיה.
חוץ מזה רציתי לספר על שני דברים.
1. שבחלום רגיל הייתי בסיטואציה כלשהי, ואז אמרתי לעצמי לא להתרגש כי אז אני אתעורר (קראתי את זה כאן וזה חדר לחלום)
2. כשהייתי קטן - משהו כמו כיתה א או גן, התעוררתי והתיישבתי, היה קול מפחיד של מפלצת רצינית(אני יכול להשוות את זה רק לשטן בעוצמה שזה היה)
שאמר לי משהו,הייתי מבועת, ניסיתי לצרוח אבל לא היה לי קול. אחרי כמה שניות או אולי יותר זמן, חזר לי הקול.
שיתוק שינה זה בשכיבה ממה שכתבתם, אבל אולי זה גם היה שיתוק שינה? אולי זה היה חלום?(זה הרגיש ממש מציאותי ואני זוכר שלא התעוררתי מ'סיוט' אלא ישבתי כבר כשחזרתי לעצמי.)

וגם עוד משהו שחשבתי עליו. האם חלומות צלולים הם חזקים ברגשות כמו חלומות אקראיים? משאירים אותה תחושה? היו לי 2 חלומות שבהם דאיתי-עפתי, אני תוהה אם חלומות מרצון יהיו מדהימים כמו מה שחוויתי.

ravehor

New member
תשובות

לגבי החלק הראשון של הודעתך - האם קראת את האתר של אלון ברמן? http://www.planetnana.co.il/lucidity/
יש שם הסברים די מפורטים. בלי קשר לקחתי לתשומת ליבי את מה שאמרת - ליצור מעין מדריך למתחילים שיענה על כל השאלות הבסיסיות
.

המצב הראשון שאתה מתאר הוא באמת מעודד, זה אומר שאתה מתחיל להכניס את כל המחשבה של מודעות לתוך החלומות. זה מתחיל בדברים קטנים כאלה כמו דיבור על עקרונות של חלימה צלולה, ובסוף זה יגיע גם לחצלול אמיתי.
הסיטאציה השניה היא לא שיתוק שינה - אתה חייב להיות במיטתך ללא יכולת לזוז, ואתה אומר שישבת. כנראה היה מדובר בסיוט.

ועכשיו על ההרגשה. יש הבדל בין חלומות רגילים לצלולים, שתלוי גם במה בדיוק אתה מבצע בחצלול.
הרגשות המוקצנים שאתה מדבר עליהם אחרי חלומות רגילים נובעים מהעלאה של נושאים חשובים לך מהתת מודע, וההרגשה באה להעצים אותם.
לכן בחלומות צלולים בהם אתה עושה דברים "שטותיים" כמו לעוף וסתם לבחון את העולם שמסביבך אתה לא תרגיש בדיוק את אותה הרגשה.
לעומת זאת אם אתה מנסה "לחטט" בנושאים רגישים, לתקשר עם התת מודע ולברר דברים לגבי עצמך - הרי שזה אותו אפקט כמו בחלום רגיל ואתה תתעורר גם כן בהרגשה חזקה.

מקווה שעזרתי (;

apocalipto

New member
תודה על התשובה

התחלתי לקרוא קצת ואני אמשיך במהלך היום.
אם חלומות צלולים הם הכי טובים כשאתה לומד על עצמך אז זה קצת מבאס..
מה התדירות הממוצעת בה אנשים מגיעים לחלום צלול?

ravehor

New member
זה לא מה שאמרתי

אלה פשוט הרגשות שונות. לעשות דברים כמו לעוף, לעבור דרך קירות ומראות וסתם לעוות את המציאות זה כיף - מאוד כיף, אבל זה סוג של סיפוק דחפים ולא משהו עמוק יותר מזה.
ופה השוני, אתה תהנה מזה מאוד, אבל אם אתה רוצה להפיק תועלת מהחלימה הצלולה תוכל ללכת עמוק יותר ולגלות על עצמך דברים.

חלומות צלולים בדרך כלל באים בתקופות, יש תקופות עם הרבה חצלולים ותקופות שכמעט ואין (וזה תלוי במידת ההשקעה). בתקופה טובה יכולים להיות לך כמה בשבוע.

למעלה