היי.

היי.

אני חדש פה. לא ראיתי את הסדרה, אבל אני מעריץ גדול של "שיר של אש ושל קרח", ואני מסיים עוד מעט את "עימות המלכים" (אני יודע, תולדות לאצקילופדיית ווינטרפל, על כמה מהאירועים החשובים בעלילה בספרים הבאים, אבל מבחינתי העיקר זה הדרך ולא המטרה, ואיזו דרך נפלאה זאת כשמדובר בג'ורג' מרטין...). סדרת הפנטזיה האהובה עלי ביחד עם "שר הטבעות".
בכל מקרה, כדי שההודעה הזאת לא תהיה סתם "שלום אני חדש", הייתי מעוניין לשאול משהו לגבי ההבדלים בין הסדרה לספר (אין ספוילרים ממשיים).
שאלתי היא - "משחקי הכס", הסדרה והספר, ידועים בכך שהם מתארים מין בצורה די מפורטת. קראתי את "משחקי הכס" במלואו, ובמידה וזאת לא הייתה גרסה מצונזרת שלא ידעתי על קיומה, ספרתי שם רק 2 סצינות מין מפורטות, כמה לא מפורטות, וסצינת עירום אחת שלא במסגרת מין. אבל הבנתי ממאמרים, כתבות ומידיד שלי שראה את הסדרה, שיש בסדרה בערך פי 7 יותר ממה שיש בספר. אז... האם מישהו יודע למה זה ככה? האם זה כדי להביא רייטינג? האם מדובר במשהו שג'ורג' מרטין הורה להוסיף, או שהיוצרים עשו זאת על דעת עצמם? האם יש מקום כלשהו שבו היוצרים או מרטין מסבירים על הדבר הזה? האם באמת קראתי גרסה מצונזרת בלי ידיעתי? ומה דעתכם על זה - האם זה מוסיף, או סתם מנצל שלא לצורך?

אה, ואם אני כבר פה, סרטון חדש מערוץ היוטיוב של הסדרה - על הדמויות החדשות שבעונה השנייה (אותה אני דווקא אראה):
http://www.youtube.com/watch?v=AWF929rlw10&feature=channel

KallaGLP

New member
זו אחת הסיבות לכך

שהסדרה בעיניי לא מגיעה לקרסוליים של הספר. אין לי ספק שזה נועד להביא רייטינג, ובעיניי זה מוגזם לחלוטין.

dage

New member
סקס והעיר הגדולה (מעלה מלך, מה חשבתם?)

מרטין חותר תחת ז'אנר הפנטזיה כמעט בכל דרך. אם "שר הטבעות" חף ממין ובורח ממנו כמו מאש, הרי ששאוש"ק רווי בו בכל צורה ודרך וכולן מובאות בפני הקורא ללא שיפוטיות (פרט לאונס), אם זה גילוי עריות, פדופיליה, עינוג עצמי או יחסים הומוסקסואליים. אם יש לך בעייה עם מין בוטה על כל צורותיו, זו אינה הסדרה בשבילך. כפי שמרטין אינו צדקן וטהרן בנוגע לפוליטיקה (ראה להיכן הוליכה את נד סטארק צדקנותו ומוסריותו), כך הוא איננו צדקן ביחס למין. יש לזכור שהוא קודם כל תסריטאי, ושהוא היה מעורב מאד בהפקת הסדרה. לפיכך, רוח הסדרה דווקא תומכת בהצגת מין ואלימות בכמויות די גדושות, כפי שהחיים בווסטרוז ובעולמו של מרטין רוויים בהם. נכון שזה גם עולה בקנה אחד עם סדרות כמו "רומא", "בורג'ז" ו"ספרטקוס", שאינן בוחלות בהצגת מין ועירום בלי למצמץ וגם אם הרייטינג לא נפגע (למרות שיש מיליוני צדקנים בארצות הברית, שרגילים לפיפס אלקטרוני על כל מלה "גסה" שזה דווקא מבריח).

ellendili

New member
ובגלל שיש די והותר מהסצנות האלה בספרים

ממש לא ברור לי למה יוצרי הסדרה הרגישו צורך להוסיף *עוד* סצנות מין שלא היו ולא נבראו בספרים. זה מיותר ומעצבן.

KallaGLP

New member

dage

New member
מה למשל?

לא ראיתי את הסדרה, רק קטעים פה ושם.

אין לי בעיה עם מין,

עובדה שאני רק בן 15 וכבר קורא אותם ונהנה מכל רגע...
אני לא מאשים את מרטין, המין שיש בספרים שלו הוא בדיוק בכמות הנכונה [לא תמים מדי כמו שר"ה ולא נועז מדי כמו... אממ, נערה עם קעקוע דרקון?]. אם כבר, אני מאשים את ווייס ובניוף, יוצרי סדרת הטלוויזיה, בה יש פי שבעתיים יותר ממה שיש בספרים (לעונה השנייה אני עוד אתן ליהנות מהספק). אני חושב שהם שכחו שלהוסיף מלא סקס לא הופך אוטומטית את הסדרה ליותר בוגרת, אלא במובן מסויים דווקא מיילד אותה ומשיג לה רייטינג מילדים חרמנים קטנים.

ellendili

New member
בדיוק

וגם (בלי קשר) צפיתי עכשיו במאחורי הקלעים ששודר ביס ו-אוף. אני פשוט לא מסוגלת לראות את השחקן שמגלם את ג'ון! הוא כ"כ מכוער ו...מטומטם! גם כשהוא לא בתוך הדמות. איפה מצאו את הזוועה הזאת?! אוף. זה כ"כ הורס את הסדרה בשבילי.

מהקטעים (הרבים, יש לציין) שראיתי מהסדרה

השחקן של ג'ון הוא די פרדוקס - מצד אחד, הוא משחק די טוב, מצד שני, יש לו בערך את אותה הבעת פנים כל הסדרה.

ellendili

New member
כן. הבעה של עגל מוכה.

ולא יודעת איפה ראיתה שם משחק טוב... בעיני הוא פשוט נוראי. והוא כלכך... לא ג'ון. אוף.

ב"טוב" לא התכוונתי לרמה של אוסקר

הוא היה די נחמד. הסצינות שלו עם אריה מקסימות.
עם זאת, אני לא עומד להסכים על ה"מבט של עגל מוכה", כי יש לי 2 ידידים קרובים שנראים בול כמוהו ואני לא רוצה להעליב אף אחד

(מגניב, נראה שאני כבר משתלב פה)

ellendili

New member
ברור! למה שלא תשתלב

ואני לא מבקשת רמה של אוסקר. או יותר נכון אמי. אבל הוא פשוט גרוע לדעתי. באמת, הוא הדבר הכי רחוק מג'ון שאני יכולה לדמיין. שום דבר בו פשוט לא מסתדר לי. אבל ממש כלום. זה כאילו לקחו את ג'ון המושלם ועשו בדיוק ההפך. וזה מבאס נורא
.

mentta

New member
אני חייבת להסכים בקשר לג'ון.

לא ברור לי מאיפה הביאו אותו, ואיך זה שלא מצאו מישהו מתאים יותר. בכל ראיון או קטע קצרצר שאני רואה אותו, הוא פשוט נראה אבוד כשאין לו טקסט להקריא. רהיטות ברצפה. הוא באמת עושה רשם של סתימות מסוימת.

אני לא מסכימה בנושא המין בסדרה, אבל כל כך חפרנו על זה כבר שאני אשאיר את זה שם.

ellendili

New member
כן רהיטות ממנו והלאה...

קסם אישי של חילזון מת. בחיי.
ולגבי הסצנות אז חכי חכי לעונה 2. נראה אם תצליחי להתאפק

אוף, מצד אחד אני כבר ממש מחכה לסדרה... מצד שני אני יודעת שאני הולכת כלכך להתעצבן ממנה שאולי עדיף לוותר...

nathaliesh

New member
סליחה על הבוטות אבל הוא לא נראה אבוד

הוא נראה אידיוט.
אני מסכימה לחלוטין עם הגדרת עיני העגל.

זה ג'ון זה?

amberos

New member

האמת מה שבעיקר עיצבן אותי זה התלתלים שלו. זה ניראה כ"כ מגוחך. מה הקטע עם הבייביליס הזה?!

ellendili

New member
מסתבר שזה טבעי...

יכלו לעשות לו פן לפחות! והשפתיים המשורבבות האלה... התפקיד היחיד שהייתי לוקחת אותו זה איזה קופידון תינוק. לא ג'ון פריקנ' סנואו!!. אוף. לעזאזל איתם.

amberos

New member
טבעי או לא אפשר להתווכח

אבל לגון אמור להיות שיער חלק. זה פשוט מציק לי

nathaliesh

New member
ברצינות? המין בשיר הוא לא

נועז מדי? גם לא הקטעים הדוחים להחריד בחמש?
כנראה שאנחנו מגדירות אחרת נועז מדי

למעלה