היי

לי אלמה

New member
היי

היי שמי אלמה , ואני לא יודעת מאיפה להתחיל ... אז אני מניחה שמההתחלה .. אני בת 25 לפני חמישה חודשים עברתי גרידה ולאחריה שוחררתי הביתה באותו היום חזרתי עם דימום תוך רחמי טיפלו בי ושיחררו סבלתי מכאבים עזים ודי טירטרו אותי אך לבסוף אישפזו אותי עם דלקת האגן ואנטיביוטיקה תוך ווריד מיד אחרי טופלתי עם כלבסיאלה. חזרתי לעבודה ואני סובלת מאוד יותר בבית מאשר בעבודה ( תודה לאל שהם סובלים אותי כי לרוב כואב) הכאבים הם באזור האגן הבטן התחתונה הגב התחתון וברחם ובעת ולאחר קיום יחסים ( בן הזוג שלי כבר מבוהל) רופא הנשים שלי אמר שאני פשוט אצטרך לחיות עם זה .. כמובן שלא קיבלתי את זה ופניתי לפרופסור שיינר באופן פרטי שקבע לי תור לאבחון במחלקה לאנדומטריוזיס בסרוקה אני יודעת שכתבתי המון אבל אין לי מושג איך לאכול את זה ובכלל להבין מה זה אומר

זואילי

New member
הי אלמה

מצטערת לשמוע על ה"חווייה" שעברת. מקווה שאת מרגישה יותר טוב עכשיו. תעשי חיפוש במנוע החיפוש על סורוקה או על הרופא. ולגבי להבין... פשוט תקראי את הפורום על כל דפיו ושירשוריו. יתן לך הרבה מושג. תרגישי טוב

רווית04

New member
אלמה שלום לך,

מצטערת לקרוא על החוויה הנוראית שחווית, אבל אישית אני יכולה למצוא את עצמי נזכרת באותה חוויה שחוויתי בסורוקה. אישית? אין מרפאת אנדומטריוזיס או מומחה לאנדומטריוזיס בבית החולים סורוקה. ובטוח יפנו אותך לד''ר אריק אוחנה שהוא כביכול נחשב לאחד כזה אבל הוא לא מבין בכך. יש את פרופסור בנימין פיורה שהוא אונקולוג-גניקולוג שמתמחה בנושא, הוא מקבל בקופת חולים ג' ובמחלקת נשים ב'. ויש את ד''ר אברהם ירקוני שהוא מנהל מיון נשים והוא מקבל גם פרטי (אבל לא עולה לך כלום). הם שני הרופאים היחידים שאיכשהו מבינים בנושא. אבל באזור הדרום לא קיים רופא שמבין ומתמחה באנדו', ואם יש לך אפשרות להגיע לאזור המרכז את רק תעשי לעצמך טובה ענקית.

annabell Lee

New member
ובאופן אישי, כמו שגם אני וגם רווית חווינו

אל אוחנה לא הייתי הולכת. לא בגלל חוסר ידע רפואי אלא בעיקר שהוא אדם קשה..ורבות יוצאות ממנו עם חוויות נפשיות קשות.

רווית04

New member
הוא גם חסר ידע רפואי, בעקבות מכתב

ששלחתי בזמנו לאחר שהוא פגע בי ובעקבות הדרכי טיפול שהוא הציע לי ועצם זה שחסר לו הרבה מידע על מה זה אנדומטריוזיס ואיך היא פוגעת וכמה היא פוגעת בחיינו ומשנה מצב פיזי. במכתב הזה גם מנהל החטיבה הגניקולוגית ציין שאומנם רבים המומחים בתחום ורבות הגישות השונות ודרכי הטיפול חוץ מסליחה הם לא באמת ידעו איך לטפל בי. וכמו שאמרה ''אנאבל'' הוא באמת רק יעשה נזק נוסף מאשר יציע פתרון או דרכי טיפול. ועל כן אני מציעה בחום את שני הרופאים שכתבתי פרופסור בנימין פיורה, וד''ר אברהם ירקוני או שפשוט אם יש באפשרותך להגיע לתל השומר זה עדיף מאשר להתקע מאחור וליפול בין הכיסאות בסורוקה.

לי אלמה

New member
תודה על העזרה:)

קבעתי בתל השומר ל25 סביר להניח שעכשיו אני אהיה פקעת עד אז ... היום קמתי עם דלקת בדרכי השתן ולטענת הרופא יש הרבה דם בשתן אבל זה תקין ... האם אנדומטריוזיס עלול לגרום לכל הדלקות האלו אחת אחרי השנייה?אני מרגישה שאני יושבת בול על כל סימפטום ועוד קצת זה הזוי! מקווה שאתבדה ;/

kikona126

New member
אכן כן...

תגידי צודה שלפחות גילו דלקת ולא יצאו בדיקות תקינות ואז אמרו לך שזה בראש שלך ואת צריכה פסיכולוג.... או כל מיני דברים אחרים כגון התפוצץ לך x הסתובב לך y והכל היה שטויות.... אחת שהיתה לה גינקולוגית שהחליטה שהכאב גב זה רק אורטופד ואם לא זה פסיכולוגי ואולי אפילו פסיכיאטרי! והכאבים שמראים על דלקת שלא קיימת.... ואו... טוב שלא שמה אותי באברבנל... שיהיה בהצלחה! דרך אגב, יש מה שנקרא כאבי אגן כרוניים ואם אנדו לא מאובחן אז זה מאובחן... מה שכן הבנתי שהטיפול הוא זהה.

לי אלמה

New member
תודה :)

אז ככה קבעתי תור למחלקה בתל השומר ב25 והיום קמתי עם דלקת שתן דמית ... פשוט נהדר (אחד אחרי השני) האם כל הדלקות האלה קשורות ? אני יודעת שאני שואלת המון אבל ... אני ממש מודה לכן על העזרה . וחוץ מזה ? מישהי ממכן עברה משהו כזה?

רווית04

New member
אין על מה:)

העיקר שיש לך תור זה כבר חצי נחמה :) והעיקר הקשבת לנו בכך שויתרת על הרעיון להגיע למחלת אנדומטריוזיס הבדיונית של סורוקה. לגבי דלקות בדרכי שתן , אישית יש לי כל הזמן, גם היה לי בעקבות טיפול תרופתי שקיבלתי לאנדו' וגם בלי קשר לאנדו' היה לי מלא דלקות בדרכי שתן. דלקות בדרכי שתן זוהי בעיה שקיימת אצל מרבית הנשים גם בלי קשר למחלה. אבל כן יש סימפטומים מסוימים שיכולים להעיד שאולי מוקדי אנדו' יושבים על מערכת השתן. חשוב שתעשי יומן מעקב של כאבים, סימפטומים נוספים שמתרחשים, מה כואב, מה דרגת הכאב, מתי התגלה הדלקת שתן לעומת מה ועוד.. אני מבינה שאת לחוצה ואת חושבת כעת שכל דבר קשור לאנדו' ככה גם אני וכך גם הרבה מהבנות כאן מגיבות. מה גם שידוע שלמי שיש אנדומטריוזיס לרובנו כאן גם יש מערכת חיסונית חלשה ככה שאנחנו על אוטמט מלאות בדלקות כזו או אחרת. כשאת מגיעה לתל השומר חשוב שתעדכני לגבי היומן כאב שאת כותבת לעצמך, כמה ימי מחזור, מתי כואב, איך כואב,איפה כואב,כמה כואב וכו', תזכירי את זה שיש לך דלקת שתן דמית. וכמובן חשוב שתבקשי לעשות בדיקה אצל רופא אורלוג שמתמחה ומבין בכך. ברור שדלקת שתן דמית זה לא משהו שמתקבל על הדעת וחשוב לשים עליו דגש לא פחות. אבל מה גם שחשוב שתביני שגם תמיד יכולה להיות האפשרות שאת לא אנדואית (בתקווה) ואולי באמת כל הסימפטומים שלך נובעים מהדלקת בדרכי השתן וחשוב שתקבלי טיפול לכך.

למעלה