היי

היי

טוב , אני לא יודעת ממש איך להתחיל - אבל אני ממש אשמח לייעוץ אז ככה.מאז שאני זוכרת את עצמי סבלתי ממצבי רוח מבואסים כאלה לפני 3 שנים הייתה לי תקופה של התקפי חרדה - תודה לאל היא עברה אבל בערך משם התחלתי להרחיק אנשים , ברמה שהיום אין לי חברים יותר בכלל עליתי במשקל יותר מ15 קילו וזה ממש משפיע לי על הבטחון העצמי :( נסעתי לחול מס פעמים בשנים האחרונות - ואני אפילו לא יוצאת מהבית כאילו - אני לא נהנית יותר מהחיים בכלל ... קיצור , התחלתי לימודים השנה- מדעי המחשב אני לא יודעת אם זה בגלל הלחץ או משהו אחר אבל מצאתי את עצמי במצב שאין לי אנרגיות לקום אין לי כח לעשות תרגילים אין לי כח ללכת ללימודים באופן בסיסי - אין לי כח לחיות ואני כל הזמן עצובה - אבל ממש עצובה זה מלחיץ את המשפחה שלי- אני כל הזמן בוכה ובאמת שאני לא רוצה להכאיב להם - הם עברו מספיק בגללי קיצור- ניגשתי לפסיכיאטרית דרך הקופה והיא אמרה שהיא רואה שיש בעיה והיא לא שוללת טיפול תרופתי אבל שהיא הייתה מעדיפה שאני אעבור קודם טיפול פסיכולוגי המצב כרגע הוא שאני בטח אעזוב את הלימודים כי הפסדתי מלא חומר כשלא הגעתי ... ואני די מבואסת מעצמי ומהחיים אני יודעת שאני צריכה עזרה - אבל אני לא ממש מאמינה בטיפול פסיכולוגי ניסיתי כמה פעמים- אצלי זה אפפם לא עזר קיצור , אני לא יודעת מה לעשות - אני חייבת לצאת מזה help?

גרא.

New member
ילדת אור,צר לשמוע על כל מה שעובר עלייך,אכן

את חייבת לעצמך לצאת מהמצב הזה.אלא שכפי שהבנת מהפגישה עם הפסיכיאטרית,היא אינה שוללת טיפול תרופתי אבל מעדיפה לפני כן שתעברי טיפול פסיכולוגי.חוסר האמון שלך בטיפול פסיכולוג על רקע נסיונות טיפוליים לא מוצלחים,משאיר אותך ככלי ריק,בלא אפשרות לכאורה להתמודד לשנות ולהשתנות. חוסר התוחלת של הטיפולים האלה,וודאי יש לו סבות משלו,אבל אי אפשר להתייחס בהכללה גורפת של שלילת טיפולים כאלה,שכן זו הדרך האולטימטיבית לצאת מהמצב שלך.לעיתים יש צורך לחוות כמה טיפולים בגישות שונות,בתקופת זמן סבירה בכדי להרגיש שמשהוא חיובי קורה לך.ולכן כדאי שתקפיאי את חוסר האמון הזה,ותתנסי בטיפול שבאמת יתאים לך ע"י הכנה מוקדמת של פגישה עם המטפל,הכרות,בדיקת ציפיות,ובעיקר התאמה לבעיות הספציפיות שלך.

גרא, מה דעתך על טיפול פסיכולוגי במקביל לטיפול

תרופתי? לדעתי הטיפול הרפואי יכול לעזור ולקדם טיפול פסיכולוגי כל עוד זוכרים שההטבה במצב הרוח יכולה להווצר בעיקר מהטיפול הרפואי ועדיין להמשיך עם טיפול פסיכולוגי.

גרא.

New member
איילית אלמונית,טיפול משולב מקובל במצבים כאלה,

אבל מאחר והיא נמצאת בטיפול או בהשגחת פסיכיאטרית,כדאי להניח לפסיכיאטרית לקבוע את אופי הטיפול.לא כן?

גרא.

New member
איילית אלמונית,

תודה

תודה לכם. אני לא ממש בטיפול עדיין - אבל בהחלט בכיוון. ואני שמחה שהעליתם את האופציה של שילוב בין 2 סוגי הטיפולים לא ממש היה לי ברור איך אני אסיים את הלימודים ככה אני מקווה שטיפול תרופתי יתן לי מענה לטווח קצר בעוד שהטיפול הפסיכולוגי - לטווח הארוך יותר

למעלה