היי...

איי איי.. הזכרת לי את הכתבה הזאת:

http://www.mako.co.il/video-blogs-dudu-cohen/Article-885d856a3acd131006.htm ולא, אני לא מחכה ששבת תצא, ולא, אני לא חוזרת בתשובה

גנימדס

New member
שעור חינוך בישיבה תיכונית

זה מה שאני נזכרתי כיף לנו! כל כך כיף לנו!! אוי כמה שכיף לנו!! כמה שאנחנו צודקים!!!!!!!!!!!!!!!!!! או את הסיסמה האדירה "ה' הוא המלך!!!!מי מעז להלחם במלך??" מי מעז להגיד משהו? ביקורת?? מי????????? כיף לנו.ובגלל זה גם לך. ואם לא כיף לך אתה אדם שטחי , ריקני, טפש, אני מרחם עליך, אדם נחות שלא מבין כלום מהחיים שלו. ככה הרב אמר. והרב תמיד צודק.

חחחחחח אתה מחליט לי?

כן , כיף לי אני אוהבת חוקים אוהבת מסגרות אוהבת את הדת מאוהבת בשבת ומחכה לה כל השבוע (ותעשה טובה תשאל את "השם אצלי" היא תספר לך כמה היא שנאה את השבת עד שהיא הכירה אותי ופתאם הכל השתנה....) פשוט כיף לי להיות דוסה, אני גאה בעבודה הזאת אני גאה בה שאני עם עצמי לבד , שאני בסביבת בחורים/ות אני מאמינה באלוקים, אני אוהבת אותו פשוט טוב לי בקטע של הדת אפעם לא היה לי קונפליקט של "אולי לא להיות דתיה" ותאמין לי שאני יכולה כי אין לי שום דבר וסיבה שעוצרת אותי אבל טוב לי, אז זה לא נכנס למשוואה :) תמיד אני אומרת , שגם אם יבוא מישהו, נניח מלאך ויגיד "הכל קשקוש, אין אלוקים! יאללה תתפרעו! אין דבר כזה..." וממש ישכנע אותנו ויוכיח אני חד וחלק יודעת שאני אמשיך להתנהג בול כמו שצריך, ולא מהרגל אלא כי אני רואה בחיי התורה חיים איכותיים יותר, יפים יותר, אנושיים יותר וסלחו לי אחיי החילונים, אני לא פוסלת אפאחד ואף גישה אני פשוט כותבת מה טוב לי . עם דגש על ה-"לי". ונשוי, תכלס אני מרחמת עלייך שאתה חי בעולם חצוי. זה באמת מבאס. אני חושבת שאתה כללוא ב2 ארונות....

אני איתך, אחותי!

תיארת בדיוק את ההרגשה שלי...תחושת החירות בתוך מסגרת החוקים ("העבדות"). 'כיף' שיש גבולות ושאיפה לחיים מוסרים ונעלים עם ההכרה שיש משהו מעליי שמסובב את העולם ומעניק לו משמעות. אני נהנה לשמור שבת. אני נהנה מעצירת החיים, מההזדמנות להיות עם המשפחה והחבר, מהאפשרות לעבוד את אלוקים כמו שצריך לפחות יום בשבוע, מהשקט והניתוק מהפלאפון, האימייל, החדשות ועוד...מי לא מחכה לסופשבוע? רוב הדברים שאני שומר בדת אני עושה כי אני נהנה מהם, מזדהה איתם (אפילו אם הם "חסרי פשר") ולו רק כי זו מסורת אבותיי ודרך זה אני מבטא את יהדותי. ואפילו את איסור משכב הזכר אני מקיים באהבה ובשמחה. כיף לי שיש לי מפת חוקים שנותנת לי משמעות לחיים, נתיב ראוי שבו בן אנוש צריך לפסוע בו כדי להתחבר לנשגב ממנו. הדיסוננס שיש בתוכי בנוגע להומוסקסואליות הוא בעיקר סוגיה חברתית ולא אמונית.

חח אל תחליטי בשבילי ואל תרחמי עלי. תודה

זה שאת גאה (...) בלהיות דתייה סבבה. כל מה שאמרתי שאנחנו לא דתיים כי זה כיף או כי זה מרומם או כי "אין על שולחן שבת" ו.. ו.. אנחנו לא דתיים בגלל החוויה (כי אם היא הלכה או תלך - נפסיק להיות דתיים?) אמונה לא קשורה לחוויה/להתעלות/לתרבות דתית/לכיף! אני באמת חושב שבחרנו להיות עבדים! זו האמת. וזה שעבד נתפס כמשהו שלילי זה נגזרת של התרבות שלנו. אני לאו דווקא רואה את זה ככה. מה הבעיה לומר שאני עבד של הקב"ה (אני לא! אבל לצורך הדיון...) למה יותר טוב לומר שאני עבד לרצונות שלי, לקשיים שלי, לצרכים שלי, לתאוות שלי? עבד ללייקים מהחברה, עבד של החברה...??? גם אני אוהב את אלוהים (לא יודע, אלוהים שלי לא שינה את שמו...) ואני ממש לא חי בארון החילוניות. אני דתי ששואל את עצמו שאלות מידי יום בידיעה לא לקבל תשובות. ומכאן, אין שום צורך ברחמים שלך....תודה

Nחמן

New member
הווה זנב לאריות

ואל תהי ראש לשועלים. מכיר פתגם זה? אני מעדיף את העבדות אצל הקב"ה מאשר אצל היצר הרע, שרוצה לנהל את החיים עבורי. אני מבלה היכן שאני רוצה ומתי שאני רוצה אבל יש לי סייגים, שאותם בחרתי מאהבה. אני מתפלל ולומד מתוך כייף ולא מתוך כניעה ליצר. איט אפשר לתאר את החוויה העצומה מכך.
שמעתי לאחרונה, שהאדמו"ר מבעלז איננו בקו הבריאות. מקורביו מסרבים לפרט. אינני מכיר כיום את האדמו"ר אבל יש לי יחוס קטן אצלו: שנינו למדנו יחד בחיידר של בעלז בתל אביב (האדמו"ר מבוגר ממני בשלוש שנים) ואני זוכר את ההתרגשות, שאחזה בי, כאשר נבחר להיות האדמו"ר (אז "הינוקא") של אחת החסידויות הגדולות בארץ בגיל 17. ל"טישים" שלו היו נוהרים רבים גם מאלה, שאינם חסידיו. רבים מהם לא הבינה מאומה מדבריו משם שדיבר בשפת האידיש (כ'אב גמיינט...איך זאג אייך... די הייליגער תורה... די גמרא פרעגט א קאשע... ועוד ועוד) אבל נהנו מהאווירה. אני אישית כבר שכחתי איך נראה "טיש" מלבד השולחן שלי בבית...
אחד השירים המרגשים, ששמעתי בילדותי, ואשר ליחו לא נס עד היום, הוא השיר "בעלז", אשר מושמע במקומות רבים עד היום הזה. אחד הביצועים המרגשים ששמעתי לאחרונה היה של הילד רפי ביטון (כיום מנצח בזכות עצמו ואבא לילדים). אתם יכולים להצטרף בפזמון: "מיין שטעטעלע בעלזא". לאדמו"ר מבעלז נאחל רפואה שלמה במהרה ונקדיש לו את השיר הנפלא בליווי מקהלת החזנים "יובל" והתזמורת הסימפונית הישראלית בניצוחו של ד"ר מרדכי סובול.

נשוי, לא החלטתי בשבילך ולא לאפאחד

אני מכבדת את דעותייך ואת דעותיהם של אחרים (אם יש) וראיה לכך היא שכתבתי את כל מה שכתבתי בגוף ראשון יחיד ולא ברבים, כמוך שכתבת "אנחנו לא דתיים בגלל..." "אנחנו עבדים" אם אני לא טועה רבי ישראל מסלנט או ר' נחמן אמרו שאדם צריך להחזיק ב2 כיסים באחד מהם כתוב "בשבילי נברא העולם" ובשני "אנוכי עפר ואפר" וכל זה כדי שלא יגבה ליבו אז כן יש בדבריך שאתה אומר "אני מרגיש עבד" השאלה היא איזה עבד? תקרא לי סדיסטית, אני נהננת מהעבדות הזאת זה כמו שנהנתי להיות בפנמיה שאמרו לי עד מתי לחזור לפנמיה ומתיי זמן לקום (עבד, לא?) יותר מאשר שהייתי חופשיה בדירה ויכולתי לקום ולחזור מתי שבא לי... אז אני מבינה שאנחנו אנשים שונים עם דעות שונות ואתה סולד משבת ואני מחכה לה בקוצר רוח. לארוחות, לטעם, לאווירה, לכיף שביחד, לשקט ההדדי מכל הטכנולוגיה. מממ.... ובכל זאת שוב.... אני לא מחליטה לך כלום מה שכן, אני עדיין מרחמת עלייך, לא כי אני ממציאה דברים אלא כי כתבת ממבט סובל והנה הבחנתי שאתה בעצם ב3 ארונות גם נשוי בעל כורחו גם הומו בארון וגם דתי בלית ברירה מה שנשאר לי זה להביא לך חיבוק ורטואלי
תחזיק חזק, עלה קטן שלי

כמה מסקנות מוטעות לגבי!!!

ראשית, כל מה שכתבתי מבוסס על דבריו של רבי נחמן ולא ממוחי הקודח שנית, אני לא 'סולד משבת'! אני לא 'נשוי בעל כורחו" אני לא 'הומו בארון' וממש לא 'דתי בלית ברירה' לא נעים אבל אני מאוד מקווה שאת לא מגיעה מהמקצוע הטיפולי! קבלי גם את חיבור וירטואלי אבל לא של רחמים! אז עכשיו גם אני צריך לצטט פסוק משיר? שיר לא בכייני גם עובד? "do you really think you go to hell for having love"

בא נצוטט אותך:

בקשר לשבת : לא כיף לשמור שבת. בקשר לחילוניות: אני דתי ששואל את עצמו שאלות מידי יום בידיעה לא לקבל תשובות בקשר להומו ולנשוי אכן לא כתבת פה (אולי במסרים, אז אני לא אצוטט) אבל עצם זה שאתה בפורום הזה אומר שאתה צריך תמיכה והכרה ופינה להגיגך ונטייתך המינית וזה ברור ומובן מאליו ואין לי עם זה בעיות (לך יש בעיות להרגיש שמרחמים עלייך, אני אישית לא רואה ברחמים דבר כ"כ גרוע) בכא" עצם שהייתך בפורום מעידה על חיי נישואים מורכבים, על מקום לפרוק את הסוד של "אני הומו" עכשיו אני לא מקישה מזה לכל אחד, לא כל אחד שפה הוא בארון אבל כל אחד שפה מחפש הבנה ושייכות. והרחמים הם על שאין לך את זה גם במציאות אתה נשוי , אולי פלוס. אתה הומו, אתה בארון כמעט כולנו חיים כך בכפילות מה רע ברחמים? תהיה גבר, תשפיל את עצמך
קיצר אתה סתם כועס ואני סתם זורמת בא לא נריב הכי קטע שאני יודעת שתיתפס עכשיו על אחד מהמשפטים שלי ותתעצבן עליו חחחח זרום.... והנה עוד חיבוק, ששש.. תהיה רגוע

אני ממש לא כועס ואנחנו ממש לא רבים

טיפה לוגיקה: 1. 'לא כיף לשמור שבת' זה לא אומר שלשמור שבת זה סבל! זה רק אומר שלא כיף. ואם כיף - אז לא תמיד כיף. ואם כיף - לא בכל רגע כיף, ואם כיף - אז לא בכל דבר כיף. (איפה נתנאל שצריך אותו???) 2. 'אני דתי ששואל את עצמו שאלות מידי יום בידיעה לא לקבל תשובות' - וזו תמצית הדתיות! מי שחושב שלחזור בתשובה זה "שיש לך את כל התשובות" ולחזור בשאלה זה "להתחיל לשאול שאלות" לא יודע על מה הוא מדבר!!! בדיוק ההיפך: 'חוזר בשאלה'- זה אדם התייאש מלמצוא תשובה! שלא רוצה לקבל את התשובה! תכלס? הוא כבר לא שואל את עצמו שום שאלה הוא חי את חייו כרצונו לעומת זאת 'חוזר בתשובה' - אחד שכל הזמן אמור לחיות בשאלות! להבין שלעולם הוא לא יקבל תשובות כי לא הכל אמור להסתדר לו במוח, ואלוהים גדול עליו ב1000 מידות! וזו תמצית האמונה בניגוד להבנה- לפילוסופיה! 3. הומו נשוי? אני לא הומו. תודה. הניק שלי 'נשוי גאה' אולי אני גאה בכך שאני נשוי? (לוגיקה כבר אמרנו?) שוב, את מסיקה יותר מידי מסקנות שלא מבוססות על שום היכרות 4. מי אמר שאין לי הבנה ושייכות במציאות? לא רוצה ולא צריך רחמים. רחמים לא מקדמים אף אחד לשום דבר. רק תוקעים. 5. "תהיה גבר, תשפיל את עצמך " - זו מסקנה על ההעדפות שלי?
6. לא היגבת על השורה מרופוס 7. איחלתי ללסבית (???????) בהצלחה

kyekye

New member
אתה ממש צודק, כאחד שהשאלות לא עוזבות

אותו במנוחה אני מבין מה אתה אומר כשאתה אומר שזו תמצית האמונה! אני חושב שאתה צודק. גם ברור לי שיש אנשים דתיים שיחשבו הפוך ממך. ד"א ברוב הפעמים סמיילי אדום כן מעיד על כעס...

אההה נשוי...!

אם אתה לא הומו ולא נמשך לגברים...אז מה אתה עושה פה בפורום? סתם מתוך עניין אתה פה?

מצטרף לתהיה

מזכיר לי את האדיוט שענה לי לפני הרבה שנים שהוא לא הומו, הוא רק נמשך לפיזיות של גברים.

Nחמן

New member
זה לא B!

זה C (במול)...
מיועד לכל גולשי הפורום. לא אחת אני קורא כאן כאן בפורום (וגם שומע) על התלבטויות שונות בנושא הנטייה, אם אפשר לפתור או אי אפשר לפתור, וכיוון שאינני בר סמכא מעולם לא ההנתי להחליט עבור האחר, מה טוב לו ומה לא טוב. תמיד הייתי בדגעה, שלמען השקט הנפשי שווה לנסות הכל, אם ההשקעה איננה יקרה, אך לא לפתח ציפיות שווא ולדעת מראש, שכל האפשרויות ריאליות, ושבסופו של דבר גם אם נצליח לשנות את הנטייה היא לא תיעלם לגמרי. כך לפי הנחת העבודה שלי. אני רוצה לגלות כאן סוד אישי, שידוע בוודאי לרבים: כל ימיי התנדבתי רבות בעיקר בתחום הרפואי (לא הנפשי). פעם עזרתי בגיוס תרומות לחולה, שנזקק לניתוח בחו"ל או לתרופה יקרה, שדאיננה בסל הבריאות, פעם התנדבתי לסייע בעריכת אירועים חברתיים לילדים חולים ובעלי צרכים מיוחדים למען ההרגשה, שיש גם רגעים טובים בחיים. נושא זה לא הוזנח גם בעת שהייתי מאושפז בכל התקופה הארוכה ואף הייתי מוגבל מאוד בניידות ועל אחת כמה וכמה כיום, שאני נעזר ב"רגל שלישית" להליכה. למה כתבתי כל זאת? כי לפעמים אני מסתכל על העולם שמסביבי ורואה, כמה סבל יש בו. אינני מצליח להבין ולעולם לא אצליח ואף אינני מאמין, שאי פעם ייימצא מדען, שיצליח לגלות מדוע. רק מה? אני אישית עברתי חיים לא קלים בשנה שעברה. אני זוכר בתקופה הזאת בחנוכה, כיצד עלה בידי אך בקושי להדליק את הנרות ולהיעזר באדם נוסף, שיוציא עבורי את הנרות לרשות הרבים לאחר ההדלקה. מה החזיק אותי אז מבחינה נפשית? ראשית - האמונה. לא איבדתי אותה לרגע. אדרבא! השתדלתי להתחזק וללמוד מעט יותר (לעשות לא יכולתי הרבה כידוע) ואכן הלימוד בחברותא עם אנשים נפלאים, שהגיעו אליי הבייתה, רומם את הנפש. דבר נוסף: גם בעת מחלתי הייתי מחובר בכל נימי נפשי במיוחד לילדים החולים ולפחות התעניינתי בשלומם. כיום חזרתי לפעילות אומנם לא כבעבר אבל לפחות כמו בהווה. אני יכול להודות באופן אישי, שהפעילות המיוחדת מקלה רבות על המחשבות בקשר לנטייה, ואני מוצא בה מעין תרפיה (ריפוי בעיסוק), שתורמת רבות למצבים בעייתיים רבים. אני מציע לכל המוטרדים למיניהם למצוא אפיק התנדבותי (ואל תאמרו: "אין לי זמן", כי מחר, כאשר חלילה וחס לא תזדקקו אתם לאחרים, יגידו לכם: "אין לי זמן").
שבוע טוב, חודש טוב "יהי החודש הזה כנבואת אבי חוזה יישמע בבית זה קול ששון וקול שמחה, חזק ימלא משאלותנו, אמיץ יעשה בקשתנו והוא ישלח במעשה ידינו ברכה והצלחה"

kyekye

New member
הווו סווף סוף.

מישהי שנהנית ממה שיש לחיים הדתיים להציע. ממה שיש לדת להציע... אני חייב להגיד שכביום-יום אני אדם לחוץ, עם פתיל קצר, פחדן, אבל כשיוצא לי לקרוא בתורה או בנביאים או בכתובים בבית הספר אז אני פתאום נרגע, פתאום הכל מתבהר לי, אני מתחיל לחשוב באופן שונה, להיות קצת יותר בטוח בעצמי. נכון שהסיפור המקראי הוא מעניין, אבל התחושה הזו של הבטחון לא מופיעה כשאני קורא הארי פוטר או שר הטבעות. זה אחרת. אני גם חושב שאם אהיה אי פעם בחברה של חוזרים בתשובה יהיה לי הרבה יותר טוב מאשר בחברה של חילונים ששום דבר חוץ מ... נו, אתם יודעים... לא מעניין אותם.

טיףטף2

New member
תקיף את עצמך

בחברת אנשים שחזרו בתשובה ופחות בחברה של חילונים.. מניסיוני,יהודים שחזרו בתשובה הם כאלה מתוקים ואוהבים תאחר..רואים שהדת משפיעה עליהם באור חיובי!

idani2222

New member
השם אינו פנוי !!! מואאההה את מדהימה

את פשוט ריגשת אותי עם התשובה שלך !! איזו כנות איזו אהבה כל הכבוד !! ככה צריך !!!

למעלה