היי......

היי......

אז קרה לי משהו קטן שקצת הפתיעה אותי ורציתי לשאול מה זה אומר. הייתה לי חרדה חברתית די רצינית לפני כמה שנים אבל אני מעבר לזה. עכשיו אני די בסדר (מעבר להנחה שמבחינה מקצועית אני לא רואה אור בסוף המנהרה. אבל רק התחלתי אותה אז לכו תדעו מה יהיה בסוף...). התחלתי השבוע ללמוד. הפכתי לסטודנט (הידד!). כל אחד (או לפחות רוב האנשים) חושש ביום הראשון אז אני לא מתרגש מזה אבל באחד השיעורים התחלתי להרגיש לחץ הולך וגובר. משהו שכבר הרבה זמן אני חווה לעיתים רחוקות בלבד (פוסט חרדה חברתית, אם יש דבר כזה בכלל). זה היה כאשר כל אחד בכיתה התבקש להציג את עצמו בקצרה. אבל זה הזוי! דברים כאלה כבר לא מטרידים אותי. אין לי ממש בעיה לדבר מול כמה עשרות אנשים כשכולם מסתכלים עלי. אז מאיפה זה בא? למה? לא שאני נכנס לפאניקה מכל הסיטואציה הזאת. אולי זה סתם מקרה חד פעמי. ואם לא, אז צריך להגבר על זה. אני רק רוצה לדעת למה זה קרה...... אז מה אתם אומרים? יש למישהו רעיונות?

Lichy87

New member
זה לגמרי מוכר!

גם לי זה קורה. שכבר הצלחתי להתמודד עם דברים שבעבר נראו לי בלתי אפשריים כמו דיבור בפני קהל, ועדיין אני מגיעה למצבים מלחיצים וכאילו "חוזרת אחורה" לתקופה ההיא. ואז יש גם הרגשה שאולי לא באמת התגברתי על החרדה. בטח גם אתה מרגיש ככה. ההבנה שלי את המצב היא כזו. אנחנו נצטרך להיחשף לכל המצבים האפשריים שקיימים בעולם כדי לא לחוש יותר חרדה. זה אפשרי? לא. המסקנה היא, שכל התמודדות עם דבר חדש תפעיל את החרדה. שזה מאוד הגיוני, כי זה מפחיד להתמודד עם דבר שמעולם לא התנסית בו בעבר. השאלה היא מה אתה עושה עם זה? נותן לחרדה להיות ומתעלם ממנה, ממשיך הלאה? או בורח מהסיטואציה ומעדיף להימנע מהתמודדות? אני מנחשת שאתה נשאר במצב המלחיץ. זה הביטוי להתגברות על החרדה. תרשה לחרדה לחזור לבקר מדי פעם. גם אנשים ללא ח"ח חווים לחץ במצבים חדשים. זה דבר טבעי. אז לדעתי, תקבל את זה. זה לא אומר שאתה בנסיגה, להיפך, זה אומר שאתה ממשיך לאתגר את עצמך.

חחחחחחחח כן אני מאתגר את עצמי כל הזמן....

אני משתדל לא לחשוב יותר מדי על החרדה. לא לתת לה ביטוי. זה קרה, לא נורא. אני ממשיך הלאה ולא נותן לזה לשלוט בי או למנוע ממני לעשות דברים. אז גם את באותה סירה כמוני (פחות או יותר)? תודה רבה!

Lichy87

New member
יאפ! אותה סירה
בכיף

yardeni21

New member
הייתי רוצה לשמוע על ההתמודדות שלך יותר

אפילו בפרטי אם בא לך. להציג את עצמי מול אנשים זה שיא החרדה מבחינתי!!! וכן קורה לפעמים שאנחנו נלחצים, אפילו בני אדם שלא מוגדרים כח"ח מתרגשים לפעמים וזה בסדר גמור! ההתרגשות שלך מובנת, הרבה מתרגשים מהיום הראשון ללימודים. התחלה חדשה וכו'.. אל תחשוב שהחרדה חזרה! להפך.. הצגת את עצמך והיה בסדר גמור.

למעלה