היי

yuval rotem

New member
היי

כבר כמה שנים יש לי בעיות עם הסביבה,עם אבא שלי(שלא גר בבית),ועם עצמי. מתקופת התיכון ועד היום(היום אני בת 19 וחצי) אני מרגישה חסרת אנרגיה,חסרת מוטיבציה,שלילית,ביקורתית,ומבודדת מהסביבה. יכול להיות שזה דיכאון(לא יודעת לא בדקתי את זה ומעולם לא הייתי בטיפול) באופיי אני מאודמיזנטרופית בעלת תפיסה ליברלית-יש לי אדיאולוגיות ואני שיפוטית מאוד(זה משהו שהתגבש יותר ויותר בשנים האחרונות) *אין לי תעודת בגרות מלאה כי אני נגד מערכת החינוך. *אני לא שומרת על קשר חברי עם אנשים כי על כל אחד יש לי להגיד משהו רע, ולכן אני לבד. *כל המסגרות שעברתי עד כה(יסודי,צופים,תיכון1,תיכון2,מכינת קד"צ) לא התאמתי אליהן. וזה בלי למנות עוד שלוש התלמדויות במקומות עבודה שונים שבחרתי מרצוני לעזוב. *אני טיבעונית ואני די חוששת מההתמודדות שלי בתוך צה"ל. יש לי המון ביקורת על איך שהמערכת הזו פועלת מבחינה סוציאלית(אבסורד שאני מיועדת לקצונה) מאז היותי ילדה,יש לי ראייה של "צופה מהצד",ולכן אני יוצרת אנטגוניזם בקלות רבה כ"כ. הורי התגרשו כשהייתי בת 6,היום אבא שלי מנסה להרים טלפון "פעם ב" ומצפה שיבנו יחסים שלמים בינינו,אחרי שנוצרו פערים של שניםםםם ביחסים שלנו. התחושה העיקרית בימים אלו היא דכדוך עמוק. הפסקתי לדבר כמו פעם,הפסקתי לחייך. אני לא עושה כלום כבר שישה חודשים כי פשוט אין לי מצב רוח ואין לי חשק,...מידי פעם מבשלת,קוראת איזה ספר,צופה בראליטי זול...אבל הכל לבד לבד לבד. למה אני במצב הזה?

nutmeg

New member
יש לי המון מה להגיד לך

בכל מיני מישורים וקצרה היריעה כאן. בגדול, כשבני עשרה מגבשים לעצמם דיעות על העולם הם עושים זאת ללא היכולת לנבא אילו תוצאות יהיו להתנהגויות שלהם. את נמצאת עכשיו באמצע תהליך ההתבגרות שלך (שכמו שאולי שמעת נמשך היום עד גיל 25 לפחות) ומתחילה "לקצור את הפירות" של כל מיני התנהגויות וגיבושי דיעות שלך על העולם והפירות הללו לא מוצאים חן בעיניך. ויש בך קונפליקט. מצד אחד כשאת מקשיבה לעצמך את חושבת שזה ממש נכון להיות "ליברלית", וממש מתאים לך להיות "מיזנטרופית" וממש לא בא לך שאחרים יגידו לך מי את ומה את - אבל את, יש לך הרבה מה להגיד על אחרים... ובפועל זה לא עובד. והחיים שלך לא מוצאים חן בעיניך, אבל אין לך מושג מה צריך לשנות ואיך לעשות זאת. הרבה פעמים קורה שאנשים בונים לעצמם חומות ובונקרים רגשיים (על ידי דיעות נחרצות, התנהגויות שמבדלות ומרחיקות אותם מאחרים ומפגיעות פוטנציאליות וכד') כדי לשמור על עצמם מפני כאב... והפלא ופלא, גם מאחרי החומות בבדידות המזהרת כואב. אחת המשימות שלך, אם תרצי לעשות שינוי, זה ללמוד לצאת מהבונקר, ללמוד קצת לסמוך על אחרים ובעיקר לתת לעצמך לאהוב ולהיות נאהבת. אם היית מיזנטרופית אמיתית, כל זה לא היה מזיז לך. היית חיה בבונקר בשמחה ובששון. זה שזה מפריע לך רק מראה לך שמיזנטרופית את לא. מדובר בתהליך ארוך שאי אפשר לעשות אותו לבד, בבונקר ובסגנון החשיבה שאימצת עד כה. התקציר של כל זה? טיפול. את מגלה שהדפוסים שסיגלת לעצמך ששמרו עליך איך שהוא עד עכשיו לא עובדים יותר ואת רוצה לעצמך דברים אחרים... ואין לך מושג איך וזה מפחיד. כל מה שאת מכירה זה רק את החשיבה שמעבה את קירות הבונקר.

yuval rotem

New member
>>>>>>

בעיני המצב שלי לא מספיק חמור בשביל ללכת לפסיכולוג. כנראה שחלק מעניין ההתבגרות המבאס הזה....מתבטא במעט חוסר פרופורציה למציאות ולעצמנו. יצא לי לחשוב קצת עם עצמי.(וזה משהו שגם אם פסיכולוג מאוד רוצה,הוא לא יכול לעשות) והבנתי שהמצב שלי מאוד פשוט בסה"כ... האנטי שאני יוצרת כלפי אנשים,מסגרות,תפיסות עולם,אוכל,מקומות,ואפילו כלפי אבא שלי(ובגדול האנטגוניזם שאני יוצרת) נובע מסיבות פשוטות... 1.ילדותיות-עם כמה שחיצונית אני נראת ממש אישה...מבפנים אני ממש ילדה. 2. הנטייה להיות מאוד ביקורתית(זה משהו שמושתת אצלי באופי) 3. חוסר ביטחון-הכח לגבש דעה עצמאית ממקום ביקורתי(ולרוב שלילי,ואפילו סנובי ומתנשא),הוא סוג של מנגנון הגנה עבורי. בגרות היא לא רק הורמונים,היא גם גישה. זה נטו עצלנות שלי כאדם,להיות חיובית יותר ונחמדה יותר לסביבה. זה משהו שיהייה לי מאוד(!) קשה לעבוד עליו,אבל אני אעשה את המאמץ :) עזרת לי להבין כמה דברים. תודה.

reva7

New member
נשמע טוב :)

המוטיבציה שלך לשנות, והרצון שלך להבין את עצמך ולהתפתח באמת מקסים ! מראה שאת מאוד חזקה ואני מאחלת לך המון בהצלחה ! גם אני, כמוך, מאוד היססתי ללכת לטיפול וחשבתי שממש אין לי צורך או שמצבי לא חמור כמו שהסברת, אבל הבנתי שאין לי יותר מידיי להפסיד והלכתי על זה. ואחרי זמן מה שאני בטיפול (זה מאוד שונה מאיך שזה נשמע, למילה טיפול יש קונטציה דיי שלילית) אני יכולה להגיד שאין דבר כזה- מצב מספיק חמור, לדעתי. וגם, כל מפגש עם פסיכולוג הוא שונה מאדם לאדם ואני יכולה להעיד על עצמי, שהרבה מפגשים גם שונים אחד מהשני.. אני חושבת שאפשר לקחת את זה לכל מיני כיוונים וזה תלוי במטפל ובמטופל- כלומר, יש מצב שרק אוזן קשבת יכולה לעזור לך בזמן שאת מהררת ומגיעה למסקנות ויש מצב שגם דיבור והסקת מסקנות יחד עם עוד אדם אובייקטיבי לחלוטין יכולה לעזור לך :) בכל אופן, הבחירה בידייך, סתם רציתי לתת עוד נקודות למחשבה :) שיהיה בהצלחה !

nutmeg

New member
כמה דברים:

התפיסה שצריך להיות ב"מצב חמור" כדי להגיע לפסיכולוג היא תפיסה לא ממש נכונה. הולכים כשרוצים לעשות שינוי בלי קשר למידת החומרה. והולכים בעיקר כי צריך זולת לחשוב איתו ביחד כדי לא לפעול שוב ושוב מתוך אותם לופים מחשבתיים-רגשיים שהביאו אותך עד הלום. גם עכשיו, כשענית לי, ענית בנחרצות: הסיבות פשוטות, את יודעת אותן, הן אחת שתיים ושלוש, את גם יודעת מה לעשות, יודעת שצריך להיות חיובית ונחמדה, יודעת שיהיה לך קשה... ואני לא אומרת שכל זה לא נכון - אבל אומרת שאפשר על כל המכלול להסתכן מעוד כיוונים שאת, היכן שאת נמצאת גם לא רואה וגם מתקשה לקבל. כל input אנושי נחווה כחדירה לבונקר. גם של מי שאולי אמור לעזור לך. לכן אמרתי טיפול. דרכו לומדים איך לתת אמון, לומדים להיעזר ולא רק בנחרצות לדעת, ולומדים איך להכניס לחיים בן אנוש כדי לפרוץ את הלופ ולשנות דפוסים. בכל מקרה, אני מאחלת לך הצלחה בכל דרך שתבחרי.

nutmeg

New member
להסתכל לא להסתכן

סבא פרויד מבסוט עכשיו

reva7

New member
nutmeg

ניסחת מצוין בדיוק את מה שעבר לי בראש ! מסכימה איתך :)

למעלה