היי :)

היי :)

טוב אני מסתובב הרבה זמן עם ההתלבטות הזאת והחלטתי שאין לי מה להפסיד אז..הנה אני פה :) אני בן 16 והכרתי מ"תפוז" חבר שהוא בן 24. עברו כבר שנתיים וראיתי אותו גם במציאות והוא ואני הפכנו לחברים הכי טובים שיש...עברנו המון ביחד ואני מרגיש שהוא נורא קרוב אליי. למרות זאת,בכל התקופה שבה אנחנו חברים טובים מצאתי את עצמי הרבה פעמים מנסה לעודד אותו מדיכאונות שנגרמו מכל מיני מערכות יחסים שכשלו...והבעיה היא שכל אותן מערכות היחסים או ההתאהבויות שהיו לו היו עם בני 17-14... לא פעם אנשים קראו לו פדופיל והסתכלו בעין עקומה על הקשר הטוב שלי איתו בגלל הפרש הגילאים אבל קשה לי אישית לראות את זה כ"פגום" או כ"אסור". הוא לא פדופיל בעיניי...הוא בנאדם טוב והוא בחיים לא פגע ולא יפגע באף אחד. הוא הסביר לי שהוא מרגיש שהרבה יותר קל לו ליצור קשר עם בני 17 ומטה כי עדיין יש תמימות ולא הכל סובב סביב סקס . הרבה פעמים אני עוד מוצא את עצמי מתלבט קשות אם לנזוף בו כי הוא התנשק עם מישהו בן 16 וזה רע, או לתמוך בו כי זה בכל זאת נתן לו הרגשה טובה. אני נורא מבולבל והייתי רוצה לקבל יעוץ בנושא...האם הוא עושה טעות ביצירת קשרים עם בני 16? תודה מראש.

שלום לך,

מבחינה חוקית גיל ההסכמה ליחסי מין הוא 16. כך שאם הוא מסתובב מבחינה מינית גם עם גילאי 14-16 זה גם בניגוד לחוק. אבל גם מעל גיל 16 - זה שזה חוקי לא אומר שזה לא בעייתי מבחינות אחרות. למעשה החבר שלך מחפש נערים צעירים שהוא יוכל להתנשא מעליהם ולנצל את יחסי הכח- כי הוא הגדול יותר/מרויח יותר/מנוסה יותר. הוא מחפש את התמימות כדי להפר אותה, בקרב כאלו שלרוב אינם מנוסים מספיק כדי לזהות את הדינמיקה (לך בגיל 16 קשה לראות את זה כפגום בפרט כשהוא איתר אותך כבר בגיל 14, כשתגדל ואולי גם תוחלף ב'דגם צעיר יותר' כחבר כי "תאבד את התמימות" יהיה לך אולי קל יותר לראות). גם המצב של חברך הוא בכי רע. חברים בני גילו אכן לרוב יתרחקו ממנו ויקראו לו בשמות. הדרך מכאן לבושה והסתרה ואולי גם שנאה עצמית איננה ארוכה. כמו כן היכולת שלו לקיים קשר ממשי ולא נצלני בדינמיקה המתוארת - ירודה מאד. אפשר לנצל את תמימותו של נער למגע מיני כמו נשיקה, אבל אי אפשר לגור איתו, לבלות איתו עם חברים, לקיים משק בית, להיתמך על ידו, או כל דבר שקשור לקשר הדדי של שווי ערך. גם אי אפשר להכיר גילאים כאלו באופן טבעי בטווח גילו, זה אומר שהוא צריך ללכת 'לצוד' ולאתר צעירים היכן שהם כן נמצאים (כמו שלפני שנתיים בגיל 22 הוא מצא אותך בגיל 14). מה שחברך זקוק לו זה לא עוד נשיקה מעוד בן 16 שזה לרוב ענין של זמן עד שיתעשת ויברח עם סריטה, אלא את תחושת הביטחון והיכולת להתמודד עם בני גילו ובפרט עם אנשים שיוכל לקיים איתם קשר הדדי. אני חושבת שאתה צריך להמליץ לחברך להפסיק עם MORE OF THE SAME ולפנות לטיפול, ויפה שעה אחת קודם. בנוסף - מה המשפחה שלך וחברייך אומרים על הקשר שלך מגיל 14 עם בן 22? זאת בפרט שלא מדובר באיש חביב שמעונין להיות כמו אח גדול לצעירים ממנו בסביבתו, אלא באיש שרואה והולך לאתר צעירים בגילך ואף צעירים ממך כיעד פוטנציאלי למגעים אינטימים עימם? פעמים רבות אינטראקציה עם פערי גיל כאלו מעידה לא רק על הצד המבוגר יותר ועל הדינמיקות שהוא מחפש, אלא גם על איזה 'ואקום' בקרב הצעיר - שהמשפחה לא מספיק נוכחת או משגיחה, שיש סיבה לפער בינו לבין חברים צעירים בני גילו, או שבגלל סוגיות ארון הצעיר מבודד מאנשים שיתמכו בו ויאותתו בפניו על סכנות. יש משהו ששומר עליך - עובדה היא שאתה לא עוד אחד מכיבושיו, ושהנושא הזה מטריד אותך, ושפנית לפורום בנוגע אליו - אבל נשמע שיש בהחלט מקום להתפתחות של השמירה שלך ושל סביבתך עליך. בגיל 16 אתה לא צריך להיות מוטרד מבן 24 שלא הולך לו עם בני 16 מתחלפים, אלא באינטראקציות עם אחרים בני 16 פלוס מינוס, כולל פנאי ואנרגיות לחיי הרגש והאהבה שלך. היכן הם? גם אם הארון הוא מה שמבחין בינך לבינם - מדוע לא להצטרף לאיג"י למשל? מה דעתך?

אוקיי כמה הבהרות :)

אני אישית נמצא באיג"י כבר שנתיים ויש לי חבר בגילי שאני אוהב אותו מאוד והכל. אותו אחד בן 24 הוא פשוט חבר טוב שלי ששמר עליי הרבה פעמים והיה אוזן קשבת ותמך בכל דבר שרק רציתי. הוא ממש לא מחפש מגע מיני..הוא מחפש אהבה והוא מעדיף בני 17 ומטה בתחום הזה כי לדעתו יש עדיין תמימות בגיל הזה ולא כל מה שמעניין אותם זה סקס. (כמו בני גילו שהרבה כן מחפשים סקס) בעיקרון קיבלתי קצת תמיכה מהמשפחה בנושא..סומכים עליי שאני אעשה צעדים נכונים ושקולים.

ראשית השורה הראשונה שלך שמחה אותי מאד :)

שנית - הפסקה הראשונה בהודעתי הקודמת תקפה לאותו בחור גם לאחר ההבהרה. הדבר הסביר עבור בחור בן 24 זה לחפש אנשים לרוחו או עם תפיסת עולם דומה, גם אם היא לא המיינסטרים, ולא להתקע רק על קשרים נצלניים מעצם טיבם בשל פערי הכח. קשרים מוטים בהם מבוגר מחפש ומאתר נערים בשל 'תמימותם' , שהרי ברגע שיגדלו עוד יזהו שיש משהו מאד לא תקין בבן 22 שרוצה חבר בן 14, או בבן 24 שנעול על בני 16, כשבעצם הוא לא יכול ולא מציע קשר הדדי בגובה העיניים, קשר שיכול היה למשל להתפתח גם למגורים משותפים וחיים משותפים. מדובר ב פערי גיל גדולים מאד, בפרט בגילאים אלו. נסה רגע לחשוב על הסיטואציה - מה היית אומר למשל על בחורה בת 24 שמוכנה לצאת רק עם בני 14-17 כי 'הם עדין תמימים ולא כמו גברים בגילה שמחפשים רק סקס'? האם הפתרון עבורה הוא לנשק לרגע בן 16 כי 'זה יעשה לה טוב', או לפתח את היכולת לצאת עם בני גילה וללמוד לסנן פרטנרים לא מתאימים לרצונותיה?

את צודקת

תודה רבה:) אני אנסה לבדוק אם הוא יכול ללכת לטיפול וכל זה... שוב, תודה!

למעלה