היי

כרמית197

New member
היי

רק לשתף אותכם שאני אחרי ניתוח טבעת אתמול ביצעת אותו. מציק לי מאד בתפרים סביב בית החזה . מרגישה מגובלת וזה מרגיז אותי במיוחד שאני לא יכולה לטפל בילדה הקטנה שלי בת שנה ושמונה חודשים.לצורך כך אימי ובעלי גויסו למשרה מלאה סביב הילדה. בגדול כולי עוד בהיי כזה לא מאמינה שעברתי את הניתוח לא מעכלת שאני שבוע צריכה לחיות על נוזלים. זאת המתנה של עצמי ליום הולדת 31 שחל מחר. אז מה שנותר לי חבר'ה זה לשמוע ממכם טיפים על מה שאני צריכה להתחיל לעשות ולעבור? תוך כמה זמן חוזרים לשגרה?יש קבוצת תמיכה שמתכנסת באזור המרכז ? וסתם לקבל מלא חום ואהבה ממי שעבר את הניתוח או צריך לעבור אותו בקרוב.....

קובי d1

New member
כרמית ברוכה הבאה

עברת ניתוח אתמול ,וההרגשה בימים הקרובים לא נוחה ,יש כאבים יש לחץ ,בגלל הגז שמוכנס בזמן הניתוח יש כאבים באזור התפרים, טוב שיש מי שעוזר לך עם הילדה הקטנה . אני מקווה שקיבלת תפריט מה לאכול בתקופה הקרובה קחי את הזמן והכל יהיה בסדר. באם יש לך שאלות מנותחים טריים יוכלו לעזור לך עברתי את הניתוח לפני שנים וכבר לא זוכר את הימים הקרובים לניתוח. בהצלחה!

אופירA

New member
מנהל
באיזה בי"ח? אצל איזה מנתח? מה הקופה?

השאלות הללו נועדו כדי לענות לך בנוגע לקבוצת תמיכה. תורידי את התפרים אחרי שבוע, ומאז לא תהיי מוגבלת על ידיהם. שבוע את צריכה לשתות נוזלים, כולל חלב ורוויון ומרקים מסוננים. אם תיתקלי בקשיים תכתבי פה ונעזור לך. תוך כמה ימים תרגישי טוב יותר, ובהדרגה תוכלי לחזור לשגרה מלאה. תעדכני פה אם יש בעיה של רעב, אם יש כאבים. ואיך מצב הרוח.

../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

כרגע הטיפ הכי גדול שאני יכולה לתת לך זה לנוח ולתת לגוף להתאושש. אני יודעת שזה קשה במיוחד כשיש ילדים קטנים בבית. אני נותחתי לפני חודש וחצי ויש לי תינוק בן 10 חודשים בבית, בשבועיים הראשונים היה לי מאוד קשה להרים אותו, מזל שיש לי גם ילדים גדולים יותר שיכלו לעזור. אם את יכולה להיעזר בבעלך או באמך - נצלי את כל העזרה שאת יכולה לקבל. אני הרגשתי שמעבר להתאוששות של הגוף מהניתוח, הייתי גם חלשה מאוד לאור התזונה המועטה. לגבי הכאבים - זה משתנה מאדם לאדם, חלק סובלים מכאבים יותר מאחרים. בד"כ כשמורידים את התפרים יש שיפור ניכר בהרגשה. הכאבים בבית החזה קשורים בד"כ לכאבים בפורט, שעלולים להימשך זמן רב יותר משאר הכאבים. את יכולה לקחת אופטלגין נוזלי שיקל על הכאבים. טיפ נוסף - לא להוריד את התפרים אחרי 4 ימים כמו שהמנתח ממליץ, לנסות למשוך כמה שיותר כדי למנוע סיבוכים אחר כך. לגבי התזונה - אני ממליצה להקפיד על הוראות התזונה שקיבלת ולא לקחת סיכונים שעלולים לגרום לסיבוכים. זה אולי נראה קשה לשמור על כלכלה נוזלית אבל בימים הראשונים האיזור מאוד בצקתי והרבה פעמים מרגישים פחות רעב. בונוס נוסף הוא ירידה במשקל... והכי חשוב - כל שאלה או התלבטות שיש לך, את מוזמנת להעלות לכאן ותמיד יהיה מי שיענה. את מוזמנת לדפדף אחורה ולקרוא שרשורים בנושאים שונים שיתנו לך הרבה ידע ותשובות לכל מני שאלות שצצות. בהצלחה ומזל טוב!

שלום, כרמית וברוכה הבאה!../images/Emo9.gif

מזל טוב על הניתוח הטרי
האם קיבלת מידע טרם הניתוח? קראת על ההשלכות ועל הפוסט-ניתוח וכיו"ב? מפאת העובדה שאני בכלל משורוולת, אז אוכל רק להציע לך לקרוא בפורום ולשאוב המון כוחות ומידע מכאן. שיהיה לך אחלה יומולדת - מתנה גדולה נתת לעצמך!
החלמה מהירה ומזל טוב!
מירב.

למעלה