היי.

yardeni21

New member
היי.

בערך ב3 שנים אני סובלת מחרדה חברתית ממוקדת. זה קורה לי בעיקר כשאני מול הרבה אנשים, צריכה לדבר וכו'... גם אם אלו משפטים קצרים או סתם לעבור דרך הרבה אנשים. הייתי אצל פסיכולוגית בצבא, שלא ממש עזרה לי. נרשמתי לקורס דיבור מול קהל שהתגלה מבחינתי כבולשיט אחד גדול, וכמובן עלה לי די הרבה כסף, בכל זאת רק השתחררתי וחסכתי את הכסף הזה בזמן הצבא. אין לי בעיה של הערכה עצמית, סה"כ אני יודעת מי אני ומה אני שווה. אבל קשה לי לבטא את זה כלפי חוץ. כל פעם שאני צריכה לדבר מול אנשים, גם אם מול קבוצה מצומצמת אני מרגישה חוסר נעימות שגורמת לי לתסכול. התקבלתי לעבוד במשרד לעורכי דין ולפעמים אני צריכה להגיש להם קפה. כל פעם שאני צריכה לעשות את זה אני מרגישה רעד מטורף בידיים ולא מסוגלת לבצע את הפעולה, ומבקשת ממישהי אחרת שתעשה זאת במקומי. אינני יודעת מה לעשות. כבר שקלתי להתפטר בגלל דבר כזה. איזה טיפול יכול לעזור לי? דיי נמאס לי לסבול ... אני סה"כ בת 21, לא רוצה שזה ימשיך למנוע ממני עוד דברים בחיים.. תודה ויום נעים.

כפי ששמת לב מודעות לכך שזה המצב רחוקה מלהספיק

הייתי מציעה לפנות לטיפול EMDR (מאד רלוונטי לפחד קהל, ולרוב טיפול קצר מועד מספיק בנושא זה) או לטיפול קוגניטיבי התנהגותי.

גרא.

New member
yardeni21,בחרדה חברתית,יש כמובן כמה סוגי

טיפול,לאו דווקא טיפול אינדוידואלי בגישת EMDR ,אישית,אני דווקא מעדיף טיפול קבוצתי,בו יש אפשרות להתחכך באנשים נוספים,להתנסות בדיוק במה שכל כך קשה לך,להתמודד בדבור מול קבוצה קטנה.מה שאין כן בטיפול אינדווידואלי.יש כמובן גם אפשרות לטיפול תרופתי בנפרד או משולב עם טיפול פסיכולוגי.לנוחיותך,רצ"ב אתר קבוצות,בו תוכלי,באם תרצי למצוא קבוצה מתאימה באזורך.

yardeni21

New member
תודה

אני חושבת שאתחיל לחפש פסיכולוג קוגנטיבי התנהגותי ובמקביל לשלב איזו קבוצת תמיכה נחמדה. לגבי העבודה אינני יודעת מה לעשות.. :\

למעלה