היי..

lilkimy

New member
היי..

יש לי בעיה של חיטוט כפייתי בעור הפנים העניין הוא שרק עכשיו הבנתי שזו בעיה,יצא לי לקרוא על זה טיפה באינטרנט וראיתי קליפים של אנשים מדברים על הבעיה ביו טיוב ונדהמתי לדעת שזו הפרעה אף פעם לא חשבתי שיש לי איזו בעיה פסיכולוגית שאני עושה את זה. למרות שכל פעם אחרי שאני מחטטת בעור בפנים והפנים שלי הופכות להיות אדומות ויש פצעים וצלקות תמיד זה גורים לי להרגיש ממש רע,כי אני יודעת שאסור לעשות את זה וזה הורס לי את הפנים. ועדיין אני ממשיכה לעשות את זה למרות שאני יודעת שזה מזיק לי וזה מטרף ת'מוח. עכשיו שלפחות הבנתי שזה בעייתי ואני אמורה להפסיק עם זה,אני מנסה להפסיק ולא יכולה להתגבר על הדחף של לחטט בעור. אני יודעת שאף אחד לא רואה את הנקודות הקטנות השחורות שיש לי בפנים וזה רק בראש שלי אבל אני לא יכולה לראות את זה. זה מתסכל מאוד,ואני לא יוצאת מהבית בלי מייקאפ אפילו למכולת...אני יכולה להתעסק שעות מול המראה בלהסתיר את הכתמים של הפצעים,למרות שחושבים על זה,זה לא הגיוני וברור לי שאנשים לא בוהים בפנים שלי ומחפשים פגמים בעור שלי זה רק אני והמוח המעוות שלי. בקיצור באסססססההה יש כאן עוד אנשים עם הבעיה הזו?

אמא11

New member
היי ובוקר טוב../images/Emo13.gif

כן, יש כאן אנשים עם אותה הבעיה. לפני כשלושה שבועות מישהי כתבה על חיטוט וגרימת פצעים - לאו דוקא בפנים. אחרי שקראת באינטרנט - האם חשבת לפנות לעזרה? שיהיה לך יום נפלא תמי

אמא11

New member
רציתי להוסיף:

יש בקישורים שלמעלה בעמוד זה, כאשר נכנסים ללינק, רשימת קטגוריות בצד ימין. אני מאד ממליצה על העצות של חברי הפורום. בנוסף, תוכלי לקרוא בקטגוריה "אפשרויות טיפול" ואם את רוצה לנסות להתחיל קודם להתגבר לבד, תוכלי אולי לבחור בין הספרים המומלצים ספר שאולי תוכלי להעזר בו. הספר "די לאובססיה" למשל מביא תכניות ל"טיפול עצמי" - אמנם לא לחיטוט בעור אבל אפשר לנסות לעבוד לפיו. אני חושבת שתוכלי להעזר גם בבלוג של kokob2. בהצלחה רבה תמי

kokob2

New member
אני לא בטוחה

באחד המאמרים שמעתי שחיטוט בפנים זה חלק מתסמיני טריכוטילומניה, כי התופעה קשור לתלישת שער אך גם לגירוד העור וגרימת פצעים בו אני אנסה לבדוק ואם כן אני אפרסם את המידע בבלוג שלי

אמא11

New member
היי שוב

זו לא אותה ההפרעה אבל זו הפרעה דומה מבחינת הדחף הבלתי נשלט לעשות משהו וה"פטנטים" כיצד להתאפק - הם אותם.

למעלה