היי

נורא.

אני חייב להוסיף ,שיש קהילות, שבהם מי שעוזב את הדרך זוכה לפריבילגיה של משוגע ,ובמקום לרדוף אותו שולחים אותו לפסיכולוג.

כואב אבל לא צודק

נחמן ודומיו אינם מסכנים את הקיום החרדי את וכמותך מסכנים ועוד איך לפי הדת כפירה היא פסגת החטא והשמירה על האמונה מצדיקה כל עוול בעולם איננו בא להצדיק רק להסביר מאחל לך הצלחה ואושר מכל הלב היי חזקה אחות

סוג ב

New member
מזעזע../images/Emo140.gif

חוץ מזה שאת כותבת נפלא, אני מבינה את כאבך והוא כאב מאוד צודק. אבל כמו שאמר זה לפניי, כל עוד את לא חוצה את הקווים, תוכלי לעשות הכל בשם ובצל הדת. בדיוק בגלל זה, אנחנו מואסים בדת ובחרדים.... אני איתך ב 100%

סוג ב

New member
דת וחרדים זה דבר אחד

הרי אם מאמינים בתורה, צריך גם להאמין במפרשים ובצדיקי הדור והפוסקים. ואני מואסת בדת מלכתכילה וכל שכן ברבניה..

גבעון 1

New member
מצטער אבל לא נכון

החרדים אינם מייצגים את הדת, הם מייצגים ענף אחד של היהדות,ואני לא בטוח שאלוהים בכלל הסמיך אותם לדבר בשמו... רוב היהודים המאמינים בארה"ב למשל אינם חרדים כלל וזה לא מפריע להם להאמין באלוהיםו בתורת משה איך שהם מבינים אותה... יש גם זרם המזרחי בארץ שחוץ מכיפה על הראש והצטרפות למניין הקשר בינו לבין הזרם החרדי ,קטן מאוד

נכון . החרדים חושבים שהם דתיים

שלמעשה הם מתנהגים כמו חיות הם לא מייצגים כלום .. זה עם וכמו כל העמים הוא יכול להיות מגעיל ועם כללים חברתיים משלו.. והדת זה איזשהו מתלווה ..נוסף שנותן להם ריפוי בעיסוק כס9 כבוד וכו קיצ חברה מתקדמת חח

מתבי6

New member
כואב כואב לקרוא

מאוד מזדהה עם כל מילה שכתבת למרות שאני לא מכיר כאלה דברים מקרוב. אבל זה ברור שיש כאן סדר עדיפויות מעוות ועד שלא יקום מישהו שבאמת איכפת לו וינסה לשנות את סדר היום בקהילה, ימשיכו להתעסק בשטויות ולומר שהם מביאים את כל המחלות, ימשיכו בטיעונים דמגוגיים לפסול אנשים ותופעות, ימשיכו לחפש את האבידה מתחת לפנס. לדעתי העסק אבוד. כח הראייה אבד להם. חבל על אנשים שהם לא באמת רעים, שהם שבויים בשבי מושחתים שמטרות אחרות מנחות אותם.

nini132

New member
כוכך עצוב

עצוב על חיים של ילדה שקופדו על ידי בן עוולה. ועצוב על כך שהקהילה אשמה קהילה חרדית מחביאה בעיות, זה יפגע בשידוכים/בקבלה לביצפר/סמינרים/ישיבות/וואטאבר... ואת מחיר הדממה שילמה ילדה חפה מפשע בדמה שלה. דמים בדמים נגעו. שתיקת המגזר החרדי הפכה לדממת מוות. והכי גרוע: שזה ימשיך ככה אפחד מהם לא יחשוב שאולי צריך `לעשות חושבים` ולהפסיק לטאטא בעיות מתחת לשטיח, עד ההתפרצות הבלתי נמנעת ~הגבתי בטעות גםשם~

עץ שתול

New member
את מבטה בזה תחושות כל כך קשות נוקבות וחדות...

ובעיקר צודקות. על המקרה הספציפי הזה נאמרו ונכתבו כל כך הרבה...ולהבדיל ממקרים דומים בעבר הפעם הציבור אמר את דברו, וזה בודאי מעיד על ההתמוטטות של המשטר הטאליבני הזה ממאה שערים. ולכל המגיבים המחב"טים שמתימרים לייצג את אלוהים כאילו התורה זו ההמצאה שלהם אני רוצה לשאול שאלה: אילו משרד הרווחה היה מוציא צו שבוע לפני הרצח להרחיק את הילדים מהאבא בגלל מסוכנתו הנפשית, איך הרחוב היה מגיב? אז למה פתאום עכשיו כולם נוטים להכיר בנחותו הנפשית, כי ככה זה משתלם לכם כרגע?

סוג ב

New member
אני אגיד לך מה היה קורה

היו מרחיקים אותו, ירושלים הייתה עולה באש, היו מסכימים לו לקבל חזרה את הילדים "בפיקוח" והוא היה מוצא הזדמנות אחרת לרצוח אותה. מה שהיה קורה, שהיה לילדה עוד כמה חודשים בחסד... אבל מה אנחנו מתעסקים במה שהיה, לו היה.. הוא עדיין רוצח.

גנדרן

New member
בהחלט דבר קשה

בהחלט סיפור קשה, אבל אין לך מה לדאוג, עפ"י הסטטיסטיקה של שב"ס, העונש לא יאחר להגיע, והוא יגזור אותו על עצמו... ראי אסף גולדרינג... בקרוב אצל נחמן אנשין....

הרמב"ם אומר את זה

בפירוש המשנה בהקדמה לפרק חלק וכאשר יאמין האדם אלה היסודות כולם ונתברר בה אמונתו בה' הוא נכנס בכלל ישראל ומצוה לאהבו ולרחם עליו ולנהוג עמו בכל מה שצוה הש"י איש לחבירו מן האהבה והאחוה, ואפי' עשה מה שיכול מן העבירות מחמת התאוה והתגברות הטבע הגרוע הוא נענש כפי חטאיו, אבל יש לו חלק לעוה"ב והוא מפושעי ישראל, וכשנתקלקל לאדם יסוד מאלה היסודות הרי יצא מן הכלל וכפר בעיקר ונקרא צדוקי ואפיקורוס וקוצץ בנטיעות ומצוה לשונאו ועליו נאמר (תהלים קלט) הלא משנאך ה' אשנא.

עץ שתול

New member
לו זה היה תלוי רק בי וברמב"ם...

כבר ממזמן הייתי יוצא [בשאלה] מן הכלל... אל דאגה, כבר הייתי מוצא מהעבר השני אנשים טובים שיאהבו אותי ויעשו איתי חסד בלי תנאים!!!

למעלה