היי :)

mshaily

New member
היי :)

ביום שני הבא אני טסה לבייג'ינג-פקין . למען האמת אני טסה עם אבא שלי בטיול מאורגן,אבל רציתי לשאול אם תוכלו לספר לי בכלליות על האזור. ואם תוכלו לספר,איך האנשים שם? אילו מאכלים נפוצים במחוז זה? (ורק בשביל להוכיח לכמה אנשים אחרים - סושי זה של יפנים,לא של סינים ! נכון?.. ),וכיאה למישהי בת 18.... איך המחירים שם? שווה לקנות שם משהו שעדיף על פני הדיוטי פרי ו\או הארץ) ? ואם כן.. מה עדיף לקנות ומה עדיף לחסוך? (כל דבר שטחי יתקבל בברכה :) ). בנוסף,קראתי שיהיה סביבות המינוס 5 מעלות (יופי של זמן לטיול
) .. המלצות מסויימות לגבי זה? יש רוחות ? וזהו לבנתיים !! תודה רבה רבה למי שיקדיש מזמנו ויוכל לענות לי על השאלות. יום טוב :)

kogawa

New member
פעם נכנס יהודי למסעדה סינית

פעם נכנס יהודי למסעדה סינית הזמין מרק וון-טון וכשהגיע המלצר עם צלחת מהבילה שפך עליו היהודי את המרק. למה עשית זאת? שאל המלצר הסיני. בגלל פרל הרבור ענה היהודי. אבל אני סיני לא יפני אמר המלצר. סיני.. יפני.. כולכם אותו הדבר! כשחזר המלצר עם צלחת חדשה ומהבילה שפך אותה על ראש היהודי, אבל למה?? בגלל טביעת הטיטאניק! מה הקשר אלי שאל היהודי? אייסברג, גולדברג, רוזנברג, כולכם אותו הדבר... לא, סושי הוא לא מאכל סיני, אבל גם פורצ'ן-קוקי אין במסעדות סיניות. בטיול מאורגן בבייג'ינג ייקחו אותכם לאכול את המאכל המפורסם של העיר -פקינג-דאק שהוא אווז שנופח החלל בין העור לבשר במשאבת אופניים ולאחר הבישול הוא נחתך דק דק (אולי מכאן שמו?) יראו לכם גם את שוק הלילה עם המאכלים המוזרים מהים ומהיבשה המוכיחים שבסין אוכלים כל בעל 4 רגליים שאינו שולחן. בקיצור, אם המדריך טוב הוא יסביר לכם הכל ויוכל לענות תשובות ארוכות משלי... וקניות, ייקחו אותכם לכל מני חנויות בהן המדריכים הסיני והישראלי מקבלים קומישן נדיב על חשבונך, ויביאו אותכם לשוק המשי שהוא מרכז קניות גדול בו צריך להתמקח על כל דבר. פרט לאומנות מקומית יקרה ולטקסטיל מזוייף, לא כדאי לדעתי לקנות דבר שם. אם זה זול זה מה שזה שווה! בדיוטי-פרי, פרט לבשמים סיגריות ואלכהול אין שום כדאיות לקנות. ותהני!!

למעלה