היי..

RozeMary

New member
היי..

לא הופתעתי לראת שיש פורום של אימון אישי בתפוז, אך הופתעתי שדווקא אני נכנסת וכותבת בו הודעה..מעולם לא התעניינתי בטיפול דרך השלמה והבנה, לדעתי ממקום מאוד אטום.. כי חשבתי שאני יכולה להגיע לפתרונות בעצמי, נוכחתי לדעת שזה קשה..לא הייתי מסוגלת לחשוב בדרך שתיתן לי קצת אושר . אני רוצה לאהוב את החיים שלי, אני רוצה להקרין אופטימיות ושלווה, לדעתי זה המתכון לחיים טובים יותר. קיבלתי המלצה מבחורה שנמצאת באימון אישי כבר כ3 שניים, והיא גדולה ממני ב10 שנים... אני נמצאת בדיוק מול דילמה , האם להתחיל אימון אישי או לא. בעקבות כמה אירועים בתקופה האחרונה, שלא ידעתי איך להתמודד איתם, המכה לא אחרה לבוא, נכנסתי למצב נפשי קשה, קשה , במושגיי, משהו שלא ידעתי איך להתמודד איתו..אולי בעיניי אחרים, הבעיות יתפרשו כרגילות ונורמליות, אבל לא כל אחד לדעתי, מגיב אליהם, כמוש אני הגבתי, יצאתי מפרופורציות בלי כל סיבה. לא אגיד שסבלתי מדיכאון, לדעתי זה משהו שיש בי מאז שנולדתי, ולדעתי, זה גם משהו שיש בכל אחד, והוא התפרץ אצלי בעבר , אך ידעתי איך למגר אותו, לקום..חשבתי שזה נשאר שם, וזו תקופה חולפת..אבל לא.. הפעם לא ראיתי את הדרך. ממקום של דכאון ואובדניות , בתקופה שלפניי 5 שנים ויותר, קמתי מתוך הבנה שהחיים הם יקרים, ומשפטים אובדניים כמו שנהגתי לומר, יצאו מכלל לשון הדיבור שלי. אני לא יודעת איך יכול לעזור לי טיפול, אימון אישי? לא הצלחתי לשים את האצבע על מה לא בסדר איתי..והאם כדאי בכלל להתחיל משהו שהוא מאוד מאסיבי (גם כלכלית).. קראתי המון הודעות בפורום, והחלטתי לכתוב ולשמוע מה יש לכם להגיד. חג שמח.

יודה ב

New member
שלום לך רוז מרי

כתבת שאת צריכה עזרה אבל לא פרטת במה ומה הדילמות שלך. לשאלתך אם אימון יכול לעזור? זה בהחלט יכול לעזור לכאלה שלוקחים אחריות על השינוי שהם מבקשים לעשות. מציע לך ליצור קשר עם מספר מאמנים וראיין אותם ולבדוק אם התהליך הזה עשוי לעזור לך.

RozeMary

New member
דילמות פנימיות- אני לא רוצה להמשיך את המועקה

שנמצאת בי

יודה ב

New member
רוז מרי

כדי להתחיל תהליך של אימון, תצטרכי להיות יותר ספציפית בהגדרת הדילמה והמטרות העתידיות שלך. בעיקר להגדיר מה את רוצה להשיג. יתכן וכרגע קשה לך להגדיר מטרה ברורה וזה אחד הנושאים שמאמן יוכל לעבוד איתך, עליו.

bridges

New member
האם אימון יכול לעזור?

היי עינת, קודם כל ברצוני להוכיר אותך על האומץ ועל האחריות שאת לוקחת על החיים שלך, דבר ראשון ביציאה שלך מהמחשבות האובדניות ודבר שני בבחירה שלך לפנות לעזרה. בתפיסה של אימון אישי אנחנו בד"כ לא מסתכלים על מה לא בסדר, אנחנו מסתכלים על האתגרים שיש לנו בחיים. ההבדל הסמנטי הזה בין "משהו לא בסדר" לבין "יש לנו אתגר להתמודד איתו" כבר יכול ליצור הבדל. כשאומרים "משהו לא בסדר איתי" בעצם סוגרים כל פתח לפתרון, כי אם משהו לא בסדר איתך אז איך את יכולה בכלל לפתור את העניין. כשאת אומרת "יש לי אתגר להתמודד איתו" אז זה כבר נותן לך את המושכות בידיים. האם זה כבר נותן לך הבנה כלשהי למה יכולה להיות התוצאה של אימון אישי? בואי אני אשאל את זה אחרת: מה היה מצדיק, עבורך, להשקיע (גם כספית וגם בפנייות) באימון אישי? אילו תוצאות היית רוצה להשיג בתהליך כזה? רונן

RozeMary

New member
תהליך

של שינוי גישה. עיצוב האופי לחידוד המטרות. העלאת הבטחון והתעוזה לגביי דברים. לסמוך על עצמי.

תלתלית3

New member
את בהתחלת דרכך לשינוי כל הכבוד :)

הי עינב, לפי דבריך יש בך משהו שמערער את בטחונך והתעוזה שלך. את מרגישה שהתופעה אינה חדשה לך. משהו שקורה שוב. אולי משהו קרה לך ? אולי משהו נאמר לך ? משהו שחשבת עליו שהחזיר אותך למקום שלא נח לך בו. את בעצם רוצה לצאת מגישה של קורבנות לגישה של מופלאות, של הזדמנויות בחיים. מה גרם לך לא לסמוך על עצמך ? מה גרם לך להורדת הבטחון ? מנסיוני דווקא NLP ודמיון מודרך יכולים לסייע לך. מוזר לי שאמרת שיש לך חברה שעוברת 3 שנים אימון. אימון או הנחיה הם ממוקדים מאוד. 10-15 מפגשים לערך. בהצלחה טליה

bridges

New member
ואם זה יקרה...

אילו תוצאות יהיו לך בחיים? אני חושב שבעקרון תוכלי להיעזר באימון אישי להשגת המטרות שלך, אבל בשילוב טכניקה נוספת. טליה הזכירה NLP ואני הייתי מציע לך ThetaHealing אבל יש טכניקות נוספות שיעזרו לך להעצים את הבטחון העצמי שלך. בהצלחה, רונן

RozeMary

New member
מה אומרת כל שיטה?

יש מקום שאפשר לקרוא על השיטות האלה?

bridges

New member
ניתן לקרוא על השיטות באינטרנט

על תטא הילינג יש בעיקר חומר באנגלית... את שיטת ה-NLP אני לא מכיר לפרטיה אך אני יודע שהיא דומה מאוד לדמיון מודרך, כלומר "אימון" של המוח ע"י דמיון מצבים שונים. הרעיון הוא שהמוח איננו מבחין בין מציאות לבין דמיון כשהוא בה ללמוד התנהגות, כולל פיתוח שרירים פיזיים. לדוגמא: נגן שידו נשברה ולא יכול לנגן על כלי נגינתו, יכול לדמיין את עצמו מנגן וכך לשמור על כושר הנגינה שלו עד שיוכל לנגן באופן פיזי. באופן דומה את יכולה לאמן את המוח שלך "להתרגל" לעמידה מול קהל. את מדמיינת את זה מתרחש שוב פעם ושוב פעם עד שהמוח מתרגל ויודע איך להתנהג במצב הזה. תטא הילינג, השיטה שבה אני עוסק, בנוסף לטיפול של בעיות פיזיות מאפשר לנו "להטעין תוכנות" לגוף שלנו. לדוגמא: אדם שבחיים לא חווה שאוהבים אותו, אני יכול לבקש מהיקום להטעין בגופו את התחושה של "להיות נאהב". לאדם שסובל מבעיות קשב וריכוז, אני מבקש מהיקום להטעין "איך זה להיות בשקט" ו"מתי להיות בשקט" ויכול להיות אפילו "זה בטוח להיות בשקט". באופן דומה אני יכול לבקש להסיר אמונות שלא עובדות עבור המתאמן, לדוגמא: אם המתאמן רואה את העולם כמקום שמסוכן להיות בו או כג'ונגל ואם זה משהו שעוצר אותו בחיים אז ניתן להסיר את אותה האמונה ולהחליפה ב"עולם הוא מקום בטוח". זה ממש על קצה המזלג... רונן

matyt

New member
ברור נעדים ומטרות

הי רוזמארי, בודאי תשמחי לדעת שיש תהליכים אימוניים שמתחילים ממקום של אי ידיעה ומטרה לא ממוקדת. יש לעיתים שמאמן מגיע ואומר שיש לו בעיה "תקוע", ולא יכול להוסיף על כך דבר. כאן המאמן מברר איתו באמצעות מערכת של שאלונים והדמיות מה תקוע אצלו ועל מה הוא רוצה לעבוד. ידיעת המטרה והיעד הם חצי עבודה ולא כל מתאמן יודע אותם. לעיתים על המאמן לעזור למתאמן לברר מהן מטרותיו ומהם היעדים אותם הוא מבקש להשיג. ואפילו במה הוא צריך לעשות שינוי. בברכה. מתי

matyt

New member
ברור מטרות ויעדים

הי רוזמארי. בודאי תשמחי לדעת שהמצב בו המתאמן אינו יודע מה בדיוק הבעיה שלו או היכן הוא "תקוע" אינו חדש. יש מתאמנים רבים כאלה והם מצליחים לעשות שינוי. בעזרת מערכת של שאלונים והדמיות ניתן לברר עם המתאמן מה "תקוע" אצלו, ועל מה הוא רוצה וצריך לעבוד. כבר קרה לי שמתארמן הגיע אלי ואמר "שמע אני תקוע, לא יודע איפה אבל אני מרגיש שהחיים שלי תקועים ואני רוצה שינוי", ערכנו ברור ומצאנו את הנקודות התקועות בחייו. בעזרת עבודה ממוקדת הבאנו שינוי והתהליך עוד נמשך. בהצלחה מתי

לרוזמארי

חביבה , אני חייבת לציין את העובדה שאת מאוד מודעת לעצמך וזה ניפלא ! וזה גם חשוב ע"מ שתוכלי להיתפתח. אימון יכול מאוד להתאים אבל אם עדיין ישנן נטיות אובדניות עדיף לשלב עם טיפול פסיכולוגי . האימון לא מיועד לטפל בבעיות אלא לקדם ולהיתקדם מטרות ויעדים אישיים שתוכלי יחד עם המאמנת שלך להגדיר... בטוחני שתצליחי. חג שמח

לשם כך נועד אימון אישי

כשאנחנו מגיעים לשלב בחיים בו אנו אומרים עד כאן מצד שני לא ממש יודעים לגעת במה מפריע לנו לשנות את פני הדברים. אימון אישי נועד לאפשר לנו להתחיל לבטוח בעצמנו מחדש ומשם לחזור למי שהיינו פעם... מה שכן, הרצון וההתמסרות באים ממך . יש מספר אתרי אינדקס ובהם רשימת מאמנים. צרי קשר טלפוני עם מי שאת הכי מתחברת אליו, תרגישי בשיחה האם זה מדבר אליך או לא ועפ"י כבר תדעי כיצד להמשיך ועם מי את מוכנה להתאמן. בהצלחה.

לטעמי, חסר המון מידע כדי שיהיה אפשר לתת עצה

ממה את סובלת? במה זה מתבטא? כמה זמן זה מאפיין את חייך? איך מתנהלת שגרת יומך? האם היית בטיפול בעבר? האם תוכלי להוסיף עוד רקע כללי על עצמך?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה הדרך

עינב היקרה, בחרת לעלות למעלה וזו ההתחלה. אימון עוסק במצב הרצוי ובדרכים להגיע אליו. הוא יכול מאוד לעזור, אם את במצב נכון להעזר בו - מצב שבו את פנויה ויכולה לגייס את כוחות הנפש שלך להתקדמות. יתכן והאירועים שאת מתארת עדיין נוכחים וקשה יהיה לך לעשות את הדברים הטובים והנכונים שיעלו באימון - במקרה זה עדיף לפנות לטיפול אשר יאפשר לאוורר ולשחרר את המקומות האילו. שימוש בתרופות בתקופה קשה אינו צריך להיות פסול, ויכול מאוד לסייע כאשר הוא נדרש. צריך לדעתי להשתמש בכל אמצעי אשר נכון באותו הרגע כדי להתאושש. כאשר יש יותר כוחות אפשר לבדוק יותר באופן הולם מה דרוש ונכון לאותו הרגע.

למעלה