היי :)

היי :)

שלום :) לאחרונה התחלתי להקשיב לשירים של טורי מהאלבום American Doll Posse... ואני לא מבינה אם לשירים יש משמעות מאוד עמוקה או שאין להם משמעות בכלל כאילו- לא הבנתי בדיוק מה היא מנסה לומר\לספר... הבנתי בערך את התחושב הכללית שהשיר נותן אבל זה הכל אולי אתם מבינים יותר ממני? לדעתי השירים הכי יפים באלבום הם girl disappearing, almost rosey, dragon, digital ghost, smokey joe ו-teenage hustling

רעוּת

New member
היא לא מנסה לומר כלום,

חוץ מ"ג'ורג' בוש הוא קקה, אבל גם נשים באמצע עוד כמה שירים שלא קשורים אליו". כלומר, לשירים אין משמעות בכלל, זה לא שיש להם איזשהי משמעות עמוקה שפספסת, כי זה אלבום גרוע יחסים לאלבומים הראשונים שלה, וטורי כבר לא
.

noosh

New member
היא די ניהיליסטית

אבל היא אוהבת את רונה קינן, נראה לי שעדיין לא שמעתי אותה אומרת משהו רע עליה

רעוּת

New member
חכי, תני לזה זמן ../images/Emo46.gif

יש לה רק שני אלבומים. אם הייתי שומעת את טורי כשהיו לה רק את שני האלבומים הראשונים (אפילו, נגיד, 4 הראשונים), אז הייתי אוהבת את כל הדיסקוגרפיה שלה או וואטאבר
.

Gremshnit

New member
די, ארצה! את מפחידה פה אנשים! ../images/Emo46.gif

ומכיוון שטרם שמעתי את אד"פ, לא אוכל לענות לך על השאלה. אבל לרוב הטקסטים של טורי איימוס הם מאוד אבסטרקטיים ואסוציאטיביים, ולכן הם גם מאוד פתוחים לפרשנות. מה גם, אלבומי הקונספט של טורי לא בהכרח מספרים סיפור רצוף שהולך בסדר כרונולוגי וכל שיר מסמל סצינה מסויימת. הם יותר אסופה של שירים בעלי תוכן מסויים שכל אחד משקף תחושה/עמדה/רגש מסויימ/ת. אולי אם תקראי ראיונות מהתקופה ותחקרי קצת על האלבום הוא ייראה לך ברור יותר. בכלל, האזנה לטורי נדיר שתהיה פסיבית.

רעוּת

New member
פוי, איזה מן מעריץ אתה אם לא שמעת עדיין אתADP

פלא שאתה עדיין אוהב אותה?

S m e l l y Cat

New member
ח גם אני לא

אבל אני מעריצה ואוהבת את כל השאר]; מה לעשות מרתיע אותי כל הדמויות האלה מה זה פה תאטרון זה דיסק למה שלא תשמרי על זה פשוט:< אבל אני אגיע גם לשם.

אל תקשיבו לרעות

כאילו, כן, זה דיסק חרא, בטח ובטח יחסית אליה, אבל בלי קשר. אל תקשיבו לרעות!

רעוּת

New member
ה-17:17 בהודעה שלך זה הדבר הכי חכם שכתוב בה

ואת אפילו לא כתבת את זה
אל תקשיבו ללירון
.

noosh

New member
האלבום הוא בעיקר ביקורת חברתית ופוליטית

על הממשל של ג'ורג' בוש והמצב אליו הוא הביא את ארה"ב. אני לא חושבת שיש בשירים משמעות עמוקה לגבי חייה האישיים של טורי, היא די מתרחקת מהם באלבומים המאוחרים שלה ופוהנ יותר לכיוון החברתי. כמובן שאת יכולה לקחת כל שיר לעצמך ולפרש אותו בהתאם אלייך, זה לא תמיד חייב להיות מה שהאמן התכוון אליו (והיופי במוזיקה ובטקסטים של טורי, לפחות אלו של פעם שאשכרה נגעו והגיעו לאנשהו, זה שהם היו קשורים לחיים האישיים שלה, אבל יכולת לקחת אותם אלייך). אני ממליצה לך להתחיל בהתחלה - תקשיבי ל-Little Earthquakes, הוא הרבה יותר אישי ונוגע, ומשם תתקדמי הלאה. ואת כמובן מזומנת לכאן בכל עת, לתת את חוות הדעת והמחשבות שלך.

rfranko

New member
היי, ברוכה הבאה, והתחלת מהסוף...

קודם כל נעים מאד דבר שני, בחרת דיסק מאד מעניין להתחיל איתו הדיסק משובח לטעמי אך שונה מהראשונים שלה, טוב לא שונה, אבל אם תקשיבי לכל הדסקוגרפיה של טורי בסדר כרונולוגי אני מניחה שתביני איך ולמה היא הגיעה לשם בתחילת הקריירה שלה השירים היו הרבה יותר אישיים יותר מה שנקרא המעגל הפנימי, אישי רק היא ומה שעובר עליה אישית ומאלבום לאלבום - ועם השנים - היא התחילה מה שנקרא להפתח לעולם היא הרחיבה מעגלים מעבר לעצמה ולכמה חרא היה לה בעבר היא עברה למערכות יחסים בהכללה של הצד השני, משפחה חברים וכו, המפנה הגדול קרה אחרי 11.9 (אסון התאומים וכו ונר) שבמהלכו היא היתה בטור בארה"ב (ופאק היא היתה בדיוק בניויורק) והיא המשיכה את הטור בארה"ב שהפך בעצם למעין סיפור מסע של ארץ מחלימה מאסון כבד (וזה שניל חפר לה באוזן עם 'אלים' רק עזר) ויצא מזה האלבום המדהים Scarlet's Walk שבו היא משקפת דרכה את החברה האמריקאית אחרי 11.9 האלבום הזה נתן כיוון אחר בעצם לעבודה שלה - ככה אני רואה את זה, הבי קייפר שבא אחריו גם לא היה אלבום אישי אלא יותר כללי שבעיקר מדבר - בעיניי על אמהות מכל מני אספקטים לאודווקא אישיים שלה - ולדעתי גם זו הסיבה שהרבה אנשים לא מתחברים אליו, צריך להיות אמא כדי להבין אותו - ואחריו בא ADP שאת מקשיבה לו עכשיו שהוא באיזה מקום המשך ישיר ל Scarlet's Walk אבל לא מהמצב של החמלה והאהבה אלא מהאכזבה של טורי מהשלטון, ממה שקורה בעולם, הוא לא אישי ברמת אכלו לי שתו לי אך היא מעבירה דרכה את הכאב האישי שלה על מצבה של אמריקה בימים אלו (נהיתה פוליטית ומעורבת, ככה זה שיש לך ילדים - עתיד) מה שנהדר בשירים שלה, שמעבר למסר המוצהר, את יכולה לקחת כל שיר לכיוון שלך ולפרש אותו בדרך שמתאימה לך ושאת מזדהה איתה, באופן אישי אני לרוב לא רוצה לדעת על מה כל שיר מדבר, זה הורס לי את ההתרשמות האישית שלי ממנו (אמג פרופשונל) אני יכולה להמליץ לך להתחיל מתחילת הדיסקוגרפיה ולהמשיך עד הסוף, רוב הסיכויים ש-ADP יהיה לך מובן יותר תהניֿ

למעלה