היי!

Larik

New member
היי!

אני פעם ניסיתי לשחק ב AD&D אבל בגלל שאנשים הפסיקו לשחק אז גם אני הפסקתי, אבל אני חייב פשוט לספר לכם על דמות אחת ששיחקתי איתה פעם! זה הוא די-מאג´ו הקוסם האדיר והאימתני בעל 1 נק"פ, ומשום מה השה"ם התגלה כמאניאק וכל הזמן נפלו עלי שבבי עץ ומחטים (נזק של 1 נק"פ, למזלי התחמקתי מהם). בסוף (לאחר שעתיים בערך של משחק) כל האנשים ששיחקתי איתם נהרגו באופן פילאי על ידי השה"מ (שהיו לו נטיות לרצוח את כולם), ובסוף גם אני הומתתי על ידי איזה גובלין מסריח, שהחליט לתקוף אותי ולא את הדב"ש!

DDN

New member
אני לא מכיר אותך מאיפהשהו?

אולי מפורום מס"ב? ברוך הבא לפה. ואני שונא שה"מים מניאייקים. תפקידו של שה"ם טוב זה לגרום לכולם להנות ולא לעצמו בלבד.

Larik

New member
אני עכשיו נמצא

בשלבי נטישה של הפורום בסע בין כוכבים, חוץ מזה נכנסתי לפה כדי לספר על המכשף האימתני שלי בעל נק"פ אחת, וזה הכל!

רמץ

New member
קב"פ ד"שים

אע"פ שחוקי הספר ברורים למדי בנוגע לקב"פ ד"שים (קוביות פגיעה של דמויות שחקן), זו הפעם הראשונה שאני נתקל במקרה שבו באמת נוהגים לפי אותם חוקים. אף אחד לא באמת מגלגל קוביה כדי לקבוע נק"פ. בטח לא לדרגה הראשונה. תמיד לוקחים את הערך המקסימלי (במקרה של המכשף האימתני שלך - 4 (אלא אם הכושר שלו הוא 6 ומטה, וגם אז מפחיתים 3- מהנק"פ רק במקרה של כושר 1 (מה שלא יתכן בערכים של 3-18))). אחרי ככלות הכל, גם 4 זה לא מי יודע מה, אז אני אומר לך: תמחוק את ה-1, תכתוב במקומו 4, ולך תמצא לך שה"מ נורמלי שאינו סובל מתסביכי נחיתות!

BluePrint

New member
במשחק הראשון שלי.....

שבו אף אחד לא ידע לגמרי מה החוקים. (גם השה"ם) לא רק שלקחנו את הערך הגבוה ביותר האפשרי לכל דמות, תוך כדי הרפתקה כשה"רעים" החלו לכסח אותנו לגמרי, השה"ם שלנו עלה על רעיון גאוני: כשנגמרו הנק"פ התחלנו להוריד מכושר, וכוח, וזריזות...
מזל שנגמר לנו הזמן לשחק לפני שהגענו להתקלות הבאה, אחרת הדמויות שלנו היו מתות מאפיסת כוחות.
(המשחק השני היה מאורגן יותר)

רמץ

New member
רעיון מעניין...

אני חושב שאחד הדברים הצורמים ביותר בקרבות AD&D ובמשחקים רבים אחרים, הוא שיכולת הלחימה של יצור בריא לחלוטין
שווה ליכולתו של אותו יצור ללחום עם נק"פ 1, מעיים בחוץ וחצי מכמות הדם אחרי 8 שעות לחימה
. לכן השיטה שלכם, של הפחתת הכח, הכושר והזריזות, אינה משוללת הגיון ובהחלט שווה עיון, אולם היא אינה עומדת בקנה אחד עם האיזון העדין של תכונות הדמויות
והשוואתם למפלצות אחרות בעולם.
חוק אפשרי המובא בספר השחקן מציע שמרגע שנק"פ הדמות הוא 0 ומטה, מאבדת הדמות נק"פ 1 לכל סיבוב נוסף (כל דקה). ניתן להציל אותה בקסמי ריפוי, חפצי קסם ויכולות מיוחדות, על כל סוגיהם
והיא תשוב לחיים כשהנק"פ שלה יהיה חיובי שוב, אולם מנק"פ 10- ומטה, לא ניתן יותר להציל אותה
(אלא בלחשי החייאה, או משאלה (לאחר מוות ממושך
)). בצורה כזאת, הדמויות מתפגרות בקצב נמוך יותר. בכל אופן, כנראה שהדרך הטובה ביותר למנוע אי נעימויות מסוג זה היא שימוש במפלצות חלשות יותר ומעטות יותר
. דרקונים, למשל, דמויות לא אמורות לפגוש לפני דרגה 5 לכל הפחות (וגם אז רצוי שהדרקון יהיה צעיר, שהחבורה תהיה מצויידת בכמה חפצי קסם
ושיקויי ריפוי לרוב וגם מוטב להשאיר פתח נסיגה למקרה שהעניינים מתחילים "להתחמם" יתר על המידה...
).

BluePrint

New member
מעניין?! זה הרי מובן מאליו ../images/Emo22.gif

שה"מ: הגובלין פוגע בך ועושה לך... (גלגול קוביה), 6 נק"פ נזק. שחקן: אבל זה הורג אותי, ישארו לי 2 נק"פ מתחת לאפס. שה"מ: אהה... טוב, יש לך 17 כושר אז תוריד ל11. רעיון המינוס 10 הוא בהחלט מקובל, וגם ראיתי אותו מיושם במספר משחקי מחשב. עשיתי משהוא דומה בשיטת משחק שתכננתי פעם (ולא יצאה לפועל, כמובן): במקום נק"פ הנזק היה מחושב באחוזים, ומתחת ל10% הדמות היה פשוט מתעלפת (כאב, איבוד דם, אפיסת כוחות) וממשיכה לאבד אחוז נוסף כל חמש דקות עד למוות באפס. חשבתי גם להפעיל מינוסים על פעילות פיסית כשהדמות באחוזי בריאות נמוכים, אבל לא הצלחתי ליישם את זה. וגם לא ממש ראיתי בגלל שתיכננתי את השיטה ההיא כדי לאפשר משחק סופר מהיר שקרבות בה יתנהלו במהירות שבה הם צריכים להתנהל.

רמץ

New member
אמת, חישובים מסורבלים יכולים

להוציא את המיץ מהקרבות... אסור להגזים עם חקיקה וחישובים...

La Gamba

New member
אבל לא באופן תמידי

כעיקרון, עם דמות הולכת למות, (שזה מראה על שה"ם או על שחקן גרוע, ואולי מזל בלתי רגיל)אז היא צריכה לפרוש מהקרב ולא להילחם עד מוות. ועם כן אזמורידים מהכושר באופן זמני עד שהיא תירפא. ואז מרפאים קודם את הכושר ורק אז את הנק"פ.

רמץ

New member
בדרגות הראשונות זה קצת יותר מסובך

גם למפלצות הנחותות ביותר יש גישה לנשק האימתני - חרב קצרה. התקפה מוצלחת מחסלת גנב בדרגה ראשונה לפני שהוא מספיק להגיד "OUCH!". ויש גבול לכמה שאפשר לפצל התקפה של 3 אורקים על פני לוחמי החבורה. מזל מחורבן אינו זר לאנשי הדרגות הנמוכות. אבל אני מסכים איתך שדמויות לא באמת אמורות למות, ולכן חוק ה"ריחוף קרוב למוות" הוא חוק שמומלץ ליישם. ניתן באמת להגיד שאם שחקן מת בחבורה שבה יש שימוש בחוק הזה, כנראה שבאמת יש בחבורה לפחות אידיוט אחד, שהוא לא בהכרח השחקן...

רמץ

New member
אה, ויש גם את הקטע של משחק

תפקידים שגורם לדמויות להתאבד. אבירים שמקריבים עצמם למען החבורה, ברברים שיכורי קרב וכוהנים קדושים מעונים... שוב, בד"כ בדרגות המתקדמות מצליחים להוציא אותם מזה בחיים, אבל לך תבקש מכוהן מע´פן בדרגה 1 שירפא ברברי שהתרגז על כפר של אורקים... טוב, אולי בכל זאת אפשר לארגן משהו... הברברי איבד הכרה, האורקים חשבו שהוא מת, הכוהן מטיל רפ"ק... אבל אתם מבינים למה אני מתכוון.

אני לא חושב שחוק "נגד מוות" הוא....

חוק טוב. עם דמות מתה אז היא מתה! עם שחקן דפוק בדרגה 3 שלא יודע לשחק מת! שיתחיל מדרגה 1 עם שחקן בנוני ימות בדרגה שלוש אז השה"ם יכול להגיד לו: "תתחיל מדרגה 2" שחקן ממש טוב אולי יקבל אישור להתחיל שוב מתחילת הדרגה או דרגה שתיים עם חצי מהניסיון שצריך! אני חושב ששה"ם טוב משחק לפי החוקים הבסיסיים ולא מרחם שה"ם לא צריך ליהיות מנייק אבל גם לא לרחם אני אישית שה"ם אפל אבל לא מנייק! כלומר: אני שם לקבוצה מקומות עם דלתות סודיות שמובילות על חדרים מפוצצים בזהב אבל הם ימצאו אותם רק אם הם יעצרו לנוח באותו מקום (אני עושה דברים דומים אבל את המעשה הזה אני לא יוכל לעשות, כי 3 מהקבוצה שלי בפורום!) תיהיה שה"ם רע (אפל) לא מנייק ולא נחמד
[תנקום בשחקנים על כך שהם לא הלכו למקום שעליו רצית שהם ילכו (כי זה מוביל להרפתקאה גדולה
) "הטרל מביט בך והוא עומד לזרוק את גרזנו הקסומה (המינימום נזק הורג אותך) (כאן השחקן מת מפחד) ואז הטרול נופל לאחור כשחץ ענקי נעוץ בליבו! (השחקן שמח על כך שהדמות שלו ניצלה!) וכשאתה מסתובב לבדוק מה הציל את חייך אתה רואה משהו גדול פי מאה מהטרול שמולך, ואז פתאום עור גדול..." נקמה מתוקה! (עכשיו אפשר לומר לשחקן שהוא מתעורר באמצע חדר מלוכלך שאין בו אור הוא מדליק לפיד והוא צריך לצאת ממבוך ענק שהכנתי אתמול ב1 בלילה) זה שה"ם שכשהוא רואה ששחקן עומד למות אבל עדיין מרחם עליו קצת! הוא מביא לו מין משימה קשה שהוא לא יגמור ב4 שעות אבל שעדיין תציל את הדמות שלו! (אל תרחם, אבל תן היזדמנות!) |גוגולת|השה"ם האפל

BluePrint

New member
שה"מ טוב... (שיהיה אפל מצידי)

יודע לסובב את החבורה שלו לכיוון הנכון ללא צורך להעניש אותם על בחירה אחרת. חוק ה"כמעט מוות" הוא הכרחי לשחקנים מתחילים ודמויות מתחת לדרגה 5. דרך אגב: ידוע לך שמשחק תפקידים זה לא רק להרוג מפלצות ולמצוא אוצרות... משחק טוב הוא משחק שבו השחקנים מרגישים סיפוק, לא הדמויות. "אז חזרנו הביתה עייפים אך עניים. לפחות הצלנו את הכפר הקטן מהרוע במכרה הנטוש, ומייד אחרי שנבקש לינה וציוד נצא מערבה למצוא את שורש הרוע שברח לנו מבין החרבות ובטח עושה צרות במקום אחר.

רמץ

New member
אני מסכים עם BluePrint,

המטרה של כל המשחק היא להינות. שחקנים נהנים אם הם קשורים לדמויות שלהם וקצת קשה להיקשר לדמות אם אתה מחליף אותה כל 3 פגישות. מובן שכל הסבל שבעולם מגיע לשחקנים מטומטמים שמנסים בכח להרוס הרפתקות ולמות, אבל במקום להילחם איתם בקטנוניות, פשוט עדיף לא לשחק איתם בכלל.

כמובן שזה לא רק להרוג מפלצות

יש סיפורים ועלילות שמקשרות את השחקנים לדמויות אבל אם מישהו מת אז הוא מת
אני מאמין שהקבוצה שלי מספיק חכמים בשביל לא למות

BluePrint

New member
זה מאד לא מתחשב מצידך.

ומה עם שחקנים שהם לא בקבוצה שלך? ושחקנים מתחילים? דמויות של שחקנים מתחילים תמיד מתות בהתחלה, ולא מעט דמויות מתקדמות יותר גם מתות. אז מה?, תכריח שחקן להחליף את הדמות האהובה שלו, רק בגלל שלא היה לאף אחד קסם החייאה באמצע המדבר?

Dalvikos

New member
$&&^$^$@*^$&^$@*^$

זה לא היה בכווונה !!!! אתם הייתם לוזרים ! לא חשבתם נכון ! אתם מטומטמים !!! אבל לא נורא...

למעלה